«مرکل» روز شنبه توانست حمایت 95 درصد نمایندگان شاخه حزب دموکرات مسیحی در ایالت مکلنبورگ-فورپومرن در شمال شرق آلمان را جلب کند.
این دومین گام مرکل به سوی کسب دوباره قدرت محسوب می شود. پیشتر ، در اوایل فوریه 2017 حزب سوسیال مسیحی آلمان رسما حمایت خود از نامزدی آنگلا مرکل برای صدر اعظمی آلمان اعلام کرده بود و به این ترتیب مرکل رسما نامزد صدر اعظمی از اتحادیه احزاب مسیحی شده بود.
برغم اینکه مرکل اکنون خود را برای تصاحب پست صدراعظمی آلمان برای چهارمین بار آماده می کند اما با رقبای جدی نیز مواجه است. از جمله نتایج نظرسنجی ها حاکی است، مرکل از سوی حزب سوسیال دموکرات به ریاست مارتین شولتز رئیس سابق پارلمان اروپا با چالش بزرگی روبرو است.
امید مرکل برای دستیابی مجدد به صدر اعظمی
با این حال مرکل امیدوار است آلمانی ها در انتخابات سپتامبر 2017 بار دیگر به وی اعتماد کنند و حزب وی بتواند آرای قابل توجهی بدست آورده و راه وی برای دستیابی مجدد به صدر اعظمی هموار شود.
مرکل چه در برهه کنونی و چه در صورت انتخاب در دوره جدید زمامداری خود با مسائل و چالش های مختلفی باید دست و پنجه نرم کند. یکی از مهمترین این چالش ها نحوه برخورد با بحران پناهجویان است که اکنون به کلاف درهم پیچیده ای تبدیل شده است.
در واقع مرکل نه فقط در سطح احزاب آلمانی با مخالفتهای جدی در باره سیاست اش در قبال پناهجویان مواجه است بلکه حتی در داخل دولت آلمان نیز مخالفان جدی دارد. ازجمله "زیگمارگابریل"معاون صدر اعظم و وزیر امور خارجه آلمان مخالفت خود را با برنامه های آنگلا مرکل صدر اعظم و توماس دی مایزیر وزیر کشورآلمان مبنی بر تاسیس اردوگاه پناهجویان در کشورهای شمال آفریقا ابراز کرده است.
وجود اختلافات مهم بین مرکل با رهبر حزب
هم چنین برغم حمایت حزب سوسیال مسیحی به عنوان یکی از احزاب ائتلاف مسیحی از مرکل، کماکان اختلافات مهمی بین مرکل و هورست زیهوفر Horst Seehoferرهبر این حزب وجود دارد. یکی از مهمترین موارد این اختلافات، دیدگاه کاملا متفاوت این دو بر سر بحران پناهجویان و چگونگی برخورد با آن است.
در این راستا هنوز مسئله مورد اختلاف بین این دو یعنی تعیین سقف برای پذیرش پناهجویان در اتحادیه احزاب متحد مسیحی همچنان حل نشده باقی مانده است.مرکل بر عدم تغییر موضع خود در این زمینه تاکید کرده است.
در مقابل زیهوفر چندی پیش تهدید کرده بود که اگر مرکل با طرح مورد نظر حزبش مبنی بر تعیین سقف برای پذیرش پناهجویان موافقت نکند این حزب به صف احزاب مخالف خواهد پیوست.
اما چالش دیگر برای مرکل در عرصه امنیت و دفاعی مطرح است. این چالش ماهیت نقش آلمان به عنوان بزرگ ترین و مهمترین کشور اروپایی در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی(ناتو) است. با توجه به اختلافات کنونی بین کشورهای عضو این پیمان نظامی در دوسوی آتلانتیک یعنی آمریکا و کشورهای عضو ناتو بر سر افزایش هزینه های دفاعی و نیز افزایش سهم مالی کشورهای اروپایی در ناتو، مرکل ناچار شد تا در نشست حزب دموکرات مسیحی موضع مشخصی در این زمینه اتخاذ کند.
در این راستا وی تصریح کرد که کشورش باید تعهد خود را درباره افزایش بودجه دفاعی به منظور دستیابی به اهداف ناتو درمورد اختصاص دو درصد تولید ناخالص داخلی به هزینه های نظامی، اجرا کند. آلمان از هنگام پیروزی دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در انتخابات 2016 تحت فشار شدیدی برای افزایش بودجه نظامی خود به میزان هزینه دفاعی تعیین شده توسط ناتو قرار گرفته است.118/111
بیشتر بخوانید:
مرکل نامزد منتخب حزبش در انتخابات پارلمانی آلمان شد