چرا مهم است:
با افزایش تعداد معلولان در مناطق بحرانزده، نیاز به توجه و حمایت بینالمللی برای توانبخشی و ادغام این افراد در جامعه بیش از پیش احساس میشود.
زمینه خبر:
نخستین کنفرانس بینالمللی معلولیت و توانبخشی فیزیکی در نهضت بینالمللی صلیب سرخ و هلال احمر روز دوشنبه با حضور مهمانان و مقامات ارشد جمعیتهای هلال احمر و صلیب سرخ ۱۸ کشور جهان در تهران برگزار شد.
هدف این کنفرانس تبادل نظر و همافزایی شرکتکنندگان از جمعیتهای صلیب سرخ و هلال احمر کشورهای مختلف برای بررسی دستاوردها تحقیقاتی، ارائه برنامههای آموزشی و گفت و گو پیرامون روشهای کمک به حضور بهتر معلولان در جامعه است.
آنها چه می گویند:
«سعید اوحدی» رئیس سازمان بنیاد شهید و امور ایثارگران در این کنفرانس با بیان اینکه بر اساس آمارهای بینالمللی، حدود ۱۵ درصد از جمعیت جهان دچار نوعی از نقص عضو هستند، افزود: هر انسان، به صرف انسان بودن، باید از تمامی حقوق انسانی خود بهرهمند باشد.
اوحدی بیان داشت: جمهوری اسلامی ایران در این زمینه، اقدامات گستردهای انجام داده و بر اساس دادههای آماری، جمعیت قابل توجهی از کشور تحت پوشش برنامههای حمایتی قرار گرفتهاند.
وی همچنین با اشاره به آمارهای سازمان ملل درباره تعداد بالای افراد دارای معلولیت غزه، اظهار داشت: در بسیاری از موارد بدون بیهوشی اقدام به قطع عضو شده است.
«علی جعفریان» مشاور عالی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در این کنفرانس گفت: در ساختار خدمات سلامت، پس از بهداشت و درمان، بازتوانی و توانبخشی نقش حیاتی ایفا میکند و هدف اصلی این خدمات، فراهم کردن امکان بازگشت افراد به زندگی مستقل و معنادار است.
جعفریان افزود: جمعیت هلال احمر ایران در این حوزه نقش بسیار مهمی دارد و با ایجاد مراکز توانبخشی و ارائه خدمات گسترده، به افراد نیازمند کمک میکند.
وی تاکید کرد: با توجه به اهمیت موضوع، لازم است نگاه ویژه ای به توانبخشی داشته باشیم تا بتوانیم پوشش گستردهتری برای افراد نیازمند ایجاد کنیم و امید است که تلاشهای صورتگرفته در این اجلاس و همکاریهای بینالمللی، منجر به ارتقای سلامت عمومی و رضایت هرچه بیشتر مردم شود.
نگاه عمیقتر:
نخستین کنفرانس بینالمللی معلولیت و توانبخشی فیزیکی به عنوان بستری برای تبادل دانش و همافزایی توانمندیها در میان جمعیتهای صلیب سرخ و هلال احمر کشورهای مختلف، به بهبود کیفیت خدمات توانبخشی کمک خواهد کرد.
117