رئیس جمهور، نخست وزیر، رئیس پارلمان و رهبر جریان حکمت ملی عراق با حساس توصیف کردن شرایط کنونی کشور، بهترین گزینه برای حل بحران سیاسی را نشستن بر سر میز گفت وگو دانستند.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، انتخابات زودهنگام پارلمانی عراق در دهم اکتبر 2021 برگزار شد که جریان‌های سیاسی این کشور به دلیل اختلاف‌های سیاسی تاکنون و با وجود گذشت 10 ماه از برگزاری این رویداد نتوانسته‌اند دولت جدید را تشکیل دهند و همین موضوع منجر به بروز اختلافات و بحران درعراق شده است.

جریان صدر عراق به رهبری «مقتدی صدر» خواستار انحلال پارلمان و برگزاری انتخابات زودهنگام پارلمانی است، در حالی که چارچوب هماهنگی شیعیان عراق خواهان برگزاری مشروط این انتخابات و تشکیل دولت قبل از برگزاری انتخابات زودهنگام است.

دراین شرایط و علی رغم اینکه دادگاه فدرال عراق 30 اوت را به عنوان موعد بررسی شکایت ارائه شده از سوی جریان صدر تعیین کرده است اختلاف و اغتشاشات همچنان درشهرهای عراق به ویژه بغداد ادامه دارد.

درپی این تحولات رسانه های عراقی امروز (شنبه) از اظهارنظر برخی مقامات این کشور درباره حل بحران کنونی عراق خبر دادند.

براساس این گزارش، «برهم صالح» رئیس جمهور عراق امروز درسخنانی از جریان های سیاسی خواست تا با تلاش مشترک به بحران های سیاسی پایان داده و برای خارج شدن از بن بست کنونی به حکم عقل و قانون اساسی عمل کنند. 

برهم صالح توضیح داد: صرف نظر از سطح موجود بحران و اختلاف باید از گزینه گفت وگو یاری جست، باید مشکل موجود را برطرف کرد و به راه حل ریشه ای دست یافت تا عراقی ها بتوانند از یک دولت خدمت گزارو منافع شان بهره مند شوند. 

درهمین راستا، «مصطفی الکاظمی» نخست وزیرعراق نیز اظهارکرد: این موضوع که بحران های سیاسی کشور بدون راه حل باقی بماند غیر قابل قبول است، زیرا امنیت عراق را به خطر خواهد انداخت و کلید حل و فصل بحران سیاسی در نشستن همگان پشت میز مذاکرات ملی است.

 نخست وزیر عراق در ادامه گفت: باید تأکید کرد که بحران‌های عراق بدون راه حل نیست و راه حل بحران امروز عقب‌نشینی همه طرف‌ها به نفع عراق است تا کشور را در نزاع‌های سیاسی از دست ندهیم که اگر خدای ناکرده صدای گلوله شنیده شود تا سال‌ها خاموش نخواهد شد.

«محمد الحلبوسی» رئیس پارلمان عراق هم درسخنانی از طرح الکاظمی در زمینه گردهم آمدن جریان‌های سیاسی عراق و حل بحران کنونی، حمایت کرد و افزود: شرایط عراق نمی‌تواند به همین منوال ادامه پیدا کند وهمه جریان‌های سیاسی عراق باید بار دیگر به میز گفت وگوها بازگردند و شرایط را برای برگزاری انتخابات زودهنگام جهت حل بحران کنونی، فراهم کنند.

درهمین حال، «سید عمار الحکیم» رهبر جریان حکمت ملی عراق نیز با اشاره به انسداد سیاسی در کشور، رهبر جریان صدر و حامیان او را خطاب قرار داد و گفت: نباید اختلافات و سوءتفاهمات میان ما فاصله اندازد ،ما و برادران چارچوب هماهنگی همچنان به اهمیت و جایگاه جریان صدر و اثرگذاری آنان در مراکز تصمیم‌گیری و حضورشان در نهادهای حکومت اعتقاد داریم.

الحکیم از همه طرف‌ها خواست که در عرصه سیاسی و مردمی و رسانه‌ای راه گفتگو و خویشتنداری پیشه کنند و به عقلانیت و منطق و تفاهم میدان دهند چرا که عراق از جنگ و نزاع و درگیری خسته شده و ملت در انتظار مژده خیر و خدمات و راه حل‌هاست.

دعوت سران عراقی برای گفت‌و‌گو و کوتاه آمدن گروهها از خواسته‌های خود در شرایطی است که مقتدی صدر و حامیان وی همچنان بر روی خواسته خود پافشاری می‌کنند.

دراین میان گروه‌های سیاسی کردستان عراق نیز متأثر از بحران انتخاب نخست‌وزیر هنوز بر سر انتخاب رئیس‌جمهور به توافق نرسیده‌اند.

117