خبرگزاری ایران پرس؛ منارجنبان، بنایی تاریخی با قدمت 700 سال و معماری جالب، در شهر اصفهان واقع شده است. این بنا در اواخر دوره ایلخانی (سال ۷۱۶ هجری قمری) و در زمان پادشاهی محمد خدابنده الجایتو ساخته شده است.
این بنای آجری مساحتی حدود ۱۴۶ مترمربع دارد که شامل دو مناره، یک بقعه و ایوان میشود. دو مناره آن به ارتفاع 7 و نیم و 9 متر در دوره صفویان به آن اضافه شده است. منارهها در فاصله هفتونیممتری از سطح بام قرار گرفته است که با تکان یکی، دیگری هم تکان میخورد. شاید عجیب به نظر برسد که بنایی سالها بلرزد؛ اما همچنان محکم سرِ جای خود ایستاده باشد. این همان راز منارجنبان اصفهان است.
علت ساخت منارجنبان، ایجاد آرامگاه عارف و زاهد قرن هشتم، عمو عبدالله کارلادانی یا عمو عبدالله بن محمود صقلابی بوده است که سنگ قبر وی در داخل بنا قرار دارد.
منارجنبان بهصورت یک بقعه و دو مناره بر فراز مزار عمو عبدالله بنا شده است. مزار عمو عبدالله هیچ گونه تزیینات خاصی ندارد و تنها سنگ قبری از جنس مرمر سفید است که نام و تاریخ وفات و آیاتی از قرآن روی آن حک شده است.
این بنا در طول تاریخ خود زلزلهها و حوادت متعددی را پشت سر گذاشته است؛ اما بهدلیل استحکام بنا، آسیب جدی ندیده است؛ البته گفتهشده منارجنبان اصفهان در طی این سالها مرمت و بازسازی هم شده که اولین آنها در دوره صفوی و به دستور شاه عباس صورت گرفته است.
این بنای تاریخی بهعنوان یکی از عجایب معماری ایران، در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده و بهدلیل ویژگی منحصربهفردش، یعنی لرزش منارهها، از جاذبههای گردشگری محبوب اصفهان به شمار میرود.
منارجنبان اصفهان یکی از شاهکارهای معماری ایران است. نمای بیرونی منارجنبان با کاشیکاری فیروزهای، نقوش اسلیمی و هندسی تزیین شده است که زیبایی آن را دوچندان کرده و چشم هر بینندهای را به خود جلب میکند. ایوان به سبک مغولی و منارهها به سبک معماری دوره صفویه ساخته شدهاند.
412