مدتی است که موزه «عروسک و فرهنگ ایران» برای آشنایی مردم با سنت های مناطق مختلف ایران از طریق این عروسک ها در تهران بازگشایی شده است.

عروسک ها تجلی گر خرده فرهنگ های مختلف ایرانی، شخصیت هایی در داستان کودکان و چهره های زنان از مناطق مختلف کشور هستند، لباس سنتی ایرانی نیز بخش دیگری از این موزه است که تنوع فرهنگی و اجتماعی ایران را برجسته می کند.

برخی عروسک ها چهره های زنان عشایری در هر یک از منطقه ی ایران را نشان می دهد. گفته می شود که شکل آناتومی و پوشش لباس این عروسک ها بیانگر شخصیت های خاص هر یک از اقوام ایران است، همچنین  نقش و نگار در گردن های این عروسک ها، اسطوره هر قوم را نشان می دهد.  

سارا حسینی، طراح عروسک و فرهنگ ایران، می گوید: از سال گذشته این پروژه را برای درست کردن شخصیت هایی از اقوام مختلف مردم ایران آغاز کردیم، همچنین در مورد انواع موسیقی و سایر موارد مرتبط با اقوام تحقیق کردیم و هم اکنون با بیست و هفت شخصیت آشنا شده ایم.

مسعود ناصری، مدیر موزه عروسک و فرهنگ ایران نیز در این زمینه گفت: در تاریخ گذشته عروسک ها نقش های مختلفی داشتند و باعث ارتباط افراد با جهان می شدند، برای مثال، مردم از طریق این عروسک ها می توانستند با شخصیت های خاصی در جهان آشنا شوند و باعث درک بهتر آنها شود.