این احزاب در آلمان نیز به عنوان قدرت نخست اقتصادی اروپا و مهمترین عضو اتحادیه اروپا جایگاه خود را تثبیت کرده اند و در حال کسب کرسی های بیشتر در پارلمان های ایالتی و پارلمان فدرال هستند.
با برگزاری انتخابات ایالتی در دو ایالت کلیدی "براندنبورگ" و "زاکسن" در شرق آلمان براساس نتایج اعلام شده، راست گرایان افراطی در این انتخابات به موفقیت چشمگیری دست یافتند؛ هر چند نتوانستند قدرت را از دو حزب قدرتمند دموکرات مسیحی و سوسیال دموکرات که دولت ائتلافی آلمان را در اختیار دارند، خارج سازند.
نتایج اولیه انتخابات حاکی است حزب راست گرای افراطی "آلترناتیو برای آلمان" (ای اف دی)AFD در ایالت زاکسن به کسب 27.8 درصد آرا موفق شده و بعد از حزب راست میانه دموکرات مسیحیها (سی دی یو )CDU به رهبری "آنگلا مرکل" (با کاهش 6.9 درصدی و با 35.5 درصد آرا)، در جایگاه دوم قرار گرفته است.
با توجه به این آرا، راستگرایان افراطی نسبت به انتخابات محلی سال 2014 به موفقیت چشمگیری دست پیدا کرده و آرای خود را بیش از 18 درصد افزایش دادهاند. در ایالت زاکسن حزب سبزها Grüne حدود 8.14 درصد آرا را به دست آورده و آرای این حزب حدود 2.7 درصد رشد داشته است.
حزب سوسیال دموکرات آلمان (اس پی دی)SPD تنها 7.8 درصد آرا را به دست آورد. این حزب نیز 4.6 آرا را نسبت به انتخابات ایالتی قبلی از دست داد.
نتایج انتخابات ایالتی در ایالت "براندنبورگ" نیز نشاندهنده افزایش محبوبیت حزب "ای دی اف" در میان رای دهندگان است. این حزب با افزایش 11.5 درصدی توانسته است 23.7 آرا را به دست آورد. حزب سبزها نیز از افزایش 4.4 درصدی آرا برخوردار شده و توانسته است 10.6 درصد آرا را در "براندنبورگ" کسب کند.
پیش از برگزاری انتخابات ایالتی اخیر، حزب راست گرای آلترناتیوی برای آلمان، به طرح مسائل اقتصادی و اجتماعی پرداخت که پس از وحدت دو آلمان همواره مطرح بوده اند.
موفقیت های حزب ای اف دی با توجه به شعارها و تبلیغات ضد مهاجرتی آن و مخالفتش با سیاست های مهاجرتی دولت مرکل و نیز تبلیغات علیه برنامه دولت ائتلافی آلمان برای بستن معادن زغال سنگ در مناطقی بوده است که تا قبل از اتحاد دو آلمان در آلمان شرقی قرار داشتند.
به گفته "مارسل فراتزشر" استاد اقتصاد سیاسی آلمانی، «کاهش سرعت رشد اقتصادی آلمان بزرگ ترین کمک برای حزب آلترناتیو برای آلمان است.»
حزب راست گرای آلترناتیو برای آلمان، حزب عمده مخالف در آلمان است که اولین بار در سال 2017 با کسب 94 کرسی از 709 کرسی بوندستاگ (پارلمان فدرال آلمان) وارد پارلمان شد. حزب "ای اف دی" اسلام را تهدیدی علیه ارزش ها و جامعه آلمان می داند و خواهان اعمال محدودیت های شدید مهاجرتی است. برخی اظهارات رهبر حزب آلترناتیو برای آلمان، مشوق افراط گرایی نئونازیستی توصیف شده است. از همین رو "کلاوس لگوی" کارشناس سیاسی آلمانی گفته که حزب آلترناتیو برای آلمان در میان تمام احزاب دست راستی اروپا کمترین نفوذ و احترام را داشته است.
حزب آلترناتیو برای آلمان به گروه تازه تأسیس راست افراطی ملی گراها در پارلمان اروپا پیوسته است؛ احزابی که در کشورهای خود در انتخابات مه 2019 به عنوان احزاب قوی ظاهر شدند. بدین ترتیب احزاب راست گرای افراطی در اروپا روز به روز در حال افزایش قدرت و نفوذ خود و کسب هواداران بیشتری هستند. مخالفت با مهاجران و اختیارات اتحادیه اروپا از اشتراکات مهم این احزاب است.
به نظر می رسد نارضایی شدید مردم کشورهای اروپایی از احزاب سنتی در اروپا باعث افزایش چشمگیر توجه به احزاب راست گرای افراطی در کشورهای مختلف قاره سبز شده است.
بحران اقتصادی سال 2008 و تبعات وخیم آن، افزایش ورود مهاجران و پناهجویان به کشورهای اروپایی و نیز انتقادهای فزاینده از اتحادیه اروپا و وابستگی کشورهای اروپایی به این نهاد و درخواست استقلال عمل بیشتر از دلایل این مساله به شمار می رود. با این حال با توجه به این که گسترش خشونت علیه اقلیتها و آزار مهاجران در چارچوب ترویج بیگانه هراسی در احزاب راستگرای اروپایی دنبال میشود، جریانهای راستگرای افراطی به تهدید امنیتی جدی برای اروپا تبدیل شدهاند.
نویسنده: سیدرضا میرطاهر
117