به گزارش ایران پرس، "امانوئل مکرون" روز چهارشنبه در گفتوگو با تلویزیون "ان.اچ.کی" ژاپن ضمن تاکید بر لزوم تلاش برای کاهش تنشهای میان آمریکا و ایران، مدعی شد او و ترامپ هدف مشترکی دارند؛ اینکه از دستیابی ایران به تسلیحات هستهای جلوگیری شود. مکرون افزود اما گاهی با روشهای ترامپ مخالف است.
رئیس جمهور فرانسه که این اظهارات را پیش از برگزاری نشست گروه 20 در شهر "اوزاکا" بیان میکرد اظهار داشت، معتقدم تشدید تنش ها، تحریم پس از تحریم، اقدامات تحریک آمیز و تقویت توان نظامی بسیار خطرناک است زیرا منطقه را به آتش میکشد و میتواند به واکنشهای شدید منجر شود.
مکرون در ادامه گفت، پاریس و واشنگتن خواهان مذاکره با ایران برای دستیابی به توافقی جدید و دقیقتر هستند.
رئیس جمهور فرانسه اضافه کرد، پاریس و واشنگتن میخواهند فعالیت های منطقه ای و نیز برنامه موشکی ایران را کاهش دهند.
آلمان، بریتانیا و فرانسه بعد از خروج غیرقانونی آمریکا از برجام (8 می 2018) وعده دادند با تضمین منافع اقتصادی ایران، این توافق را حفظ کنند. این کشورها، علیرغم ایستادگیهای لفظی و سیاسی در برابر این اقدام آمریکا موفقیتی در اقدامات عملی وعدهداده شده برای حفظ این توافق کسب نکردند.
اتحادیه اروپا همچنین علیرغم مخالفت با تصمیم آمریکا در زمینه برجام با سایر ادعاهای این کشور در زمینه فعالیتهای موشکی و منطقهای ایران همسو شده است.
آمریکا و متحدانش که همواره به دنبال انحصار تکنولوژی های پیشرفته برای خود هستند، مدعیاند اقدام ایران در پرتاب موشک و ماهواره به فضا در تناقض با قطعنامه 2231 سازمان ملل متحد است.
"محمد جواد ظریف" وزیر خارجه کشورمان در واکنش به این ادعا تصریح کرد، آمریکا، ایران را به نقض قطعنامه ای متهم می کند که خود آن را نقض کرده است.
"سرگئی ریابکوف" معاون وزیر خارجه روسیه نیز از موضعگیری کشورهای غربی در قبال برنامه فضایی و موشکی ایران انتقاد کرد و گفت: ایران با آزمایش های موشکی خود هیچ گونه اقدام ممنوع ازنظر قوانین بین المللی انجام نمی دهد.
"مورگان اورتاگوس" Morgan Ortagus سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اخیرا هدف اصلی دولت این کشور از افزایش فشارها علیه ایران را وادار کردن تهران به حضور پای میز مذاکره عنوان کرد و گفت: آمریکا خواستار توافق جامع جدید با ایران است.
آمریکا بعد از خروج از برجام کارزاری همهجانبه برای اعمال فشار علیه ایران به راه انداخته است.
واشنگتن اعلام کرده است هدف از «کارزار فشار حداکثری» علیه ایران، رسیدن به توافقی جدید با تهران است که در آن به همه مسائل مورد نظر آمریکا پرداخته شود.
حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح روز چهارشنبه در دیدار رئیس، مسئولان و جمعی از قضات و کارکنان قوه قضاییه، هدف اصلی پیشنهاد آمریکا برای مذاکره را «خلع سلاح ملت و حذف عوامل اقتدار ایران» خواندند و خاطرنشان کردند: آمریکاییها اکنون با وحشت از عوامل اقتدار ملت ایران، میترسند جلو بیایند بنابراین می خواهند با مذاکره، این اسلحه و عامل اقتدار را از دست ایران بگیرند تا هر بلایی می خواهند سر ملت بیاورند.
ایشان افزودند: اگر در مذاکرات حرف او را قبول کردی پدر ملت در می آید و اگر قبول نکردی همین فضاسازی های سیاسی، تبلیغات و فشارها ادامه خواهد یافت.
رهبر معظم انقلاب اسلامی چهارشنبه 8 خرداد نیز در دیدار هزاران نفر از استادان و اعضای هیأت های علمی دانشگاههای ایران، مذاکره را تاکتیک آمریکا برای تکمیل راهبرد فشار علیه ایران توصیف کردند.
حضرت آیت الله خامنهای با تأکید مجدد بر اینکه جمهوری اسلامی ایران مطلقاً با آمریکا مذاکره نخواهد کرد، گفتند: همانطور که قبلاً هم گفته شده، مذاکره نکردن با آمریکا به این علت است که اولاً هیچ فایده ای ندارد و ثانیاً ضرر هم دارد.
رهبر معظم انقلاب اسلامی به تبیین رفتار آمریکاییها برای رسیدن به مقاصد زورگویانه خود در قبال دولتها و کشور پرداختند و افزودند: آمریکاییها معمولاً برای رسیدن به اهداف خود یک راهبرد دارند و یک تاکتیک. راهبرد آنها «فشار» با هدف خسته کردن طرف مقابل است و سپس از «مذاکره» به عنوان مکمل فشار استفاده می کنند تا به خواسته خود برسند.
ایشان تأکید کردند: این مذاکره در واقع مذاکره نیست بلکه وسیله ای برای چیدن محصول فشارها است و نشستن پشت میز مذاکره با آمریکاییها یعنی نقد کردن همان مواردی که با فشار زمینه تحقق آن را فراهم کرده اند.
117