دولت مکزیک اعلام کرد که هزینه ساخت دیوار مرزی با آمریکا را پرداخت نخواهد کرد.

به گزارش جمعه ایران پرس به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، «ایلدفونسو گواجاردو»، وزیر اقتصاد مکزیک در صفحه شخصی خود در توییتر درباره ادعاهای «دونالد ترامپ»، رئیس جمهوری آمریکا مبنی بر اینکه مکزیک هزینه ساخت دیوار در مرز دو کشور را خواهد پرداخت، نوشت: «رئیس جمهوری مکزیک درباره این مسئله بسیار شفاف بوده است. مکزیک هرگز هزینه این دیوار را نخواهد پرداخت.»

بر اساس این گزارش، وزیر اقتصاد مکزیک که برای گفتگو به واشنگتن سفر کرده است، افزود: در مذاکرات امروز و روزهای دیگر، مسئله دیوار موضوع گفتگوهای نفتا نبود.

«دونالد ترامپ» پیش از این به نشریه وال استریت ژورنال گفته بود؛ مکزیک می‌تواند به صورت غیرمستقیم از طریق پیمان تجارت آزاد آمریکای شمالی (نفتا) که مذاکرات مجدد درباره آن در واشنگتن ادامه دارد، هزینه این طرح را بپردازد.

رئیس جمهوری آمریکا پیرامون دیوار مرزی با مکزیک که از زمان مبارزات انتخاباتی اش قول ساخت آن را داده بود، در پیامی جدید، در صفحه شخصی اش در توئیتر نوشت: «به نظر می رسد که دموکرات ها در تلاشند تا افراد و مواد مخدر از مرز جنوبی به سادگی وارد کشورمان شوند، آن ها (با این کار) زندگی هزاران نفر را در معرض خطر قرار می دهند. این وظیفه من است که از زندگی و امنیت همه آمریکایی ها محافظت کنم. باید دیوار مرزی بزرگی را بسازیم.»

پیش از این ترامپ در مصاحبه با وال استریت ژورنال گفته بود که مکزیک باید هزینه ساخت دیوار مرزی بین آمریکا و مکزیک را از طریق قرار داد تجارت آزاد آمریکای شمالی (نفتا) پرداخت کند، قراردادی که در حال حاضر برای ادامه روند فعالیتش بر روی میز مذاکره بین سه کشور عضو یعنی آمریکا، کانادا و مکزیک است.

مطابق با مقاله ای که اوایل ماه ژانویه نشریه واشنگتن پست منتشر کرد، کاخ سفید تخمین زده است که برای ساخت این دیوار مرزی باید مبلغی حدود 33 میلیارد دلار هزینه کرد.

در مقاله یاد شده آمده است که دولت ترامپ برای نخستین بار هزینه های لازم جهت ساخت این دیوار مرزی را پیش بینی کرده است.

بنا بر گزارش ها فرایند ساخت دیوار مرزی به گونه ای است که باید پانصد متر از آن را به صورت جدید احداث و 655  کیلومتر دیواری را که از گذشته نیز موجود بوده است، ترمیم کرد.

ساخت دیوار مرزی در قسمت های جدید،  حدود 18 میلیارد دلار هزینه دارد؛ 8 میلیارد این پروژه را سازمان گمرکی آمریکا می پردازد. پنج میلیارد دیگر نیز به منظور تجهیز دیوار با تکنولوژی های روز به کار می رود.

اگر فرایند ساخت دیوار به پایان برسد، نیمی از مرز های آمریکا با مکزیک که چیزی در حدود 3 هزار و 218 کیلومتر است، تا سال 2027 بوسیله دیوار یا با موانعی دیگر بسته می شوند.

134/110

بیشتر بخوانید:

انتقاد برنی سندرز از ساخت دیوار مرزی مکزیک / تحلیل

مکزیک رو در روی دیوار مرزی ترامپ/ تحلیل

بلومبرگ: وعده ترامپ مبنی بر احداث دیوار مکزیک، جنبه سیاسی دارد