علاوه بر نظامیان این دو کشور، نظامیانی از لهستان، لیتوانی و کرواسی در این رزمایش حضور داشتند.
این رزمایش درمنطقهای موسوم به «شکاف سوالکی» انجام شد.
اگر روسیه این منطقه را تصرف کند، عملا ارتباط سه کشور حوزه بالتیک یعنی استونی، لتونی و لیتوانی قطع می شود.
هم اکنون بیش از 4500 نظامی ناتو در استونی، لتونی، لیتوانی و لهستان مستقر شده اند.
مقامات ناتو مدعی هستند که این رزمایش ماهیت بازدارنده داشته و در واقع با هدف جلوگیری از هرگونه تهاجم احتمالی روسیه علیه کشورهای حوزه بالتیک انجام شده است.
درعین حال آنان ادعا می کنند که این اقدامات تحریک آمیز نبوده و صرفا در جهت جلوگیری از بروز درگیریهای احتمالی صورت می گیرند.
سه کشور حوزه بالتیک یعنی استونی، لتونی و لیتوانی تاکنون چندین بارخواستار حضور گسترده تر نظامی ناتو در منطقه، برای ممانعت از اقدام نظامی احتمالی روسها علیه این کشورها شده اند.
ادعای فرمانده نیروهای آمریکایی در اروپا در قبال برگزاری رزمایش های ناتو
در این راستا ژنرال بن هاجز فرمانده نیروهای آمریکایی در اروپا مدعی شده که اهمیت این برگزاری این گونه رزمایش ها، نمایش آمادگی ناتو به اعضای این پیمان است.
این فرمانده آمریکایی تصریح کرد که واشنگتن نگران احتمال تهاجم روسیه به مرزهای کشورهای بالتیک عضو ناتو در رزمایش بزرگ نظامی روسیه در سپتامبر 2017 است و نیروهای بیشتری را به این منطقه اعزام خواهد کرد.
وی در عین حال ادعا کرد که روسیه قبلا به بهانه رزمایش وارد کریمه و گرجستان شد و سوابق روسیه سرشار از موارد متعدد عدم پایبندی این کشور به هر پیمانی است.
در عین حال مقامات ارشد ناتو مدعی هستند که اقدام روسیه در زمینه الحاق کریمه به خاک خود در سال 2014 موجب تغییر محاسبات ناتو شده و این سازمان نظامی اکنون روسیه را یک دشمن قلمداد می کند.
کمااینکه ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو اخیرا اعلام کرد که مقابله با روسیه همواره در دستور کار ناتو قرار دارد.
رد طرح اشغال کشورهای حوزه بالتیک از سوی روسیه
در مقابل روسیه وجود هر گونه طرحی برای اشغال کشورهای حوزه بالتیک را رد کرده و بر این باور است که ناتو عملا با اقدامات خود امنیت در شرق اروپا را به مخاطره انداخته است.
در واقع با گذشت سه سال از بحران اوکراین که به مثابه کاتالیزوری برای تشدید رویارویی بین روسیه و ناتو عمل کرده، تنش بین مسکو و ناتو نه فقط کاهش نیافته بلکه ابعاد جدیدی پیدا کرده است.
بویژه مصوبات و تصمیمات نشست اخیر سران ناتو در بروکسل که در آن برای نخستین بار دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا نیز شرکت داشت، حساسیت شدید روسیه را بر انگیخته است.
در این زمینه مسکو درباره سیاست مهار روسیه توسط ناتو، هشدار داده ونتیجه مستقیم این سیاست را افزایش احتمال درگیری در منطقه اروپا-آتلانتیک دانسته است.
در برهه کنونی، روابط ناتو و روسیه در بدترین وضع از زمان پایان جنگ سرد قرار دارد، ضمن اینکه حملات لفظی و تبلیغاتی دو طرف اخیرا به شدت افزایش یافته است؛ کما اینکه ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه در انتقادی بی سابقه از این سازمان امنیتی غربی، ناتو را ابزار سیاست خارجی آمریکا قلمداد کرد.
از دیدگاه وی در ناتو، کشورهای هم پیمان حضور ندارند، بلکه ناتو صرفا متشکل از کشورهایی وابسته به آمریکا است.
در واقع مقامات ارشد روسیه بر این گمان هستند که با توجه به نفوذ فراگیر آمریکا بر ناتو و استفاده ابزاری از آن که عملا به عنوان آلت دست واشنگتن در پیشبرد اهداف سیاست خارجی آمریکا در آمده است، چندان امیدی به آن نباید داشت.115/110
بیشتر بخوانید:
هشدار روسیه به ناتو در باره حضور در شمالگان/تحلیل
رزمایش ناتو در 300 کیلومتری مرزهای روسیه
درخواست روسیه از ناتو برای تغییر موضع در برابر مسکو