شرکت کنندگان در این کنفرانس سه روزه (14 تا 16 می) که با حضور نمایندگان بیش از 25 کشور برگزار می شود، به بحث و گفت و گو در مورد قوانین داخلی این سازمان جدید، تعیین اعضای کمیته های مختلف و همچنین چارچوب کلی همکاری میان ادارات پلیس کشورهای افریقایی در سطح ملی و منطقه ای و بین المللی می پردازند.
سرلشکر «عبدالغنی هامل» مدیرکل امنیت ملی الجزایر در این خصوص گفت، آفریپول که مقر آن در الجزایر خواهد بود، این امکان را فراهم خواهد کرد که کشورهای آفریقایی درعرصه بین المللی یکصدا و با موضع گیری واحد ظاهر شوند و با سیاست هایی در راستای منافع آفریقا امور خود را پیش ببرند.
ضمن آنکه به صورت موثری در برقراری صلح و آرامش در آفریقا نقش آفرینی خواهد کرد.
برقراری امنیت و مبارزه با تروریسم: چالش اصلی کشورهای آفریقایی
کشورهای آفریقایی در بیست و هشتمین کنفرانس سران آفریقا در اواخر ژانویه گذشته در خصوص تشکیل سازمان پلیس آفریقا (آفریپول) با هم به توافق رسیدند و این موضوع در این کنفرانس به تصویب کشورهای عضو رسید.
برگزارکنندگان این نشست، تشکیل مجمع عمومی این سازمان را نقطه عطفی در فعالیت های آفریپول می دانند.
برقراری امنیت و مبارزه با تروریسم دو محور اساسی و دغدغه بسیاری از مقامات و شهروندان کشورهای مختلف آفریقایی است.
طی سال های اخیرگستره فعالیت های گروه های شبه نظامی و فعالیت های تروریستی در بسیاری از مناطق آفریقا افزایش یافته است واین گروه ها درراستای تامین منافع خود با مستقر شدن در مناطقی از آفریقا دیگر کشورهای این منطقه را نیز هدف قرار می دهند.
فعالیت گروه های تروریستی در آفریقا
فعالیت های گروه تروریستی «بوکوحرام» در مناطق شمالی نیجریه اکنون به کشورهای اطراف از جمله نیجر و کامرون نیز گسترش یافته است.
«الشباب» نیز ضمن استقراردرمرزهای سومالی و استمرار حملاتش به مناطق مختلف این کشور، دیگر کشورهای این بخش آفریقا را نیز هدف قرار داده است.
چنانچه چندی پیش حملات این گروه به کنیا تلفات بسیار جانی و مالی در پی داشت.
در شمال آفریقا نیز شرایط وخیم است.
بحران لیبی راه را برای فعالیت های گروه های تروریستی در این کشور و اطراف هموارتر کرده است، ضمن اینکه تغییرات سیاسی در تونس و مصر و برخی دیگر از کشورهای منطقه نیز سبب سوء استفاده این گروه ها و تلاششان برای بسط فعالیت و پایگاه هایشان شده است.
اگر چه اکثر این کشورها بخش عمده ای از بودجه و درآمدهای خود را به مبارزه با این گروه ها و محافظت ازمرزها اختصاص داده اند اما همچنان در استقرار امنیت و ثبات در بسیاری از مناطق این قاره موفق نبوده اند.
چنانچه در بسیاری از مناطق این کشورها، بحران امنیت به مهاجرت های غیرقانونی دامن زده است و بسیاری از شهروندان نیز در مناطق امن اما در شرایط وخیم انسانی به سر می برند.
افزایش مشارکت کشورهای آفریقایی برای حل بحران ها
افزایش دامنه بحران ها از یک سو و ازسوی دیگر دخالت کشورهای بیگانه به ویژه کشورهای غربی در اوضاع داخلی بسیاری از کشورهای این منطقه به بهانه کمک به مبارزه با تروریست، همچنین حمایت های آشکار و پنهان آنها در پشتیبانی از گروه های تروریستی سبب شده که در رویکردی جدید و منطقه ای، کشورهای آفریقا افزایش مشارکت ها و اجرای سیاست های واحد را در راستای برقراری امنیت در کل منطقه مورد نظر قرار دهند.
اکنون برگزاری اولین نشست مجمع عمومی سازمان پلیس آفریقا را می توان گام نخست در این راستا دانست اما این سیاست هنگامی موثرخواهد بود که همه کشورهای منطقه در راستای منافع جمعی و تامین امنیت کل منطقه حضور داشته، به قوانین و مقررات تصویب شده احترام گذاشته و در یک سیاست واحد، مبارزه با تروریسم و اخلالگران را در دستور کار خود قرار دهند.116/111
بیشتر بخوانید:
آغاز به کار نخستین نشست سازمان پلیس آفریقا در الجزایر