چرا مهم است:
پس از جنگ هفت اکتبر 2023 تحولات عمیقی در منطقه غرب آسیا رخ داد که نتیجه حمایت های مستقیم، آشکار و عظیم آمریکا از رژیم صهیونیستی بود.
زمینه خبر:
چنین دخالت هایی در قالب کمک های نظامی و اطلاعاتی ایالات متحد به اسرائیل سبب شد تا منطقه آبستن تحولاتی شود که نه تنها پیامدهای فوری دارد بلکه تاثیر این تحولات، برای چند دهه منطقه را آبستن تحولات جدیدی خواهد کرد.
اسماعیل بقایی سخنگوی وزارت خارجه ایران در مطلبی در ایکس نوشت: روشن است که به تعبیر وزیر امور خارجه ترکیه «منطقه باید از فرهنگ سلطهجویی یک کشور بر دیگران رها شود؛ نه عربها، نه ترکها، نه کردها و نه ایرانیها؛ هیچیک نباید به دنبال تسلط بر دیگری، ایجاد مزاحمت یا تهدید باشند.» اما اسرائیل چطور؟
نکات مهم:
- حملات اسرائیل به سوریه، اشغال جولان و کنترل منابع آبی آن دستاوردهای یک سیاست غلط برای مردم سوریه، فلسطین و کل منطقه است.
- سخن از کوچ اجباری فلسطینیان از غزه و الحاق کرانه باختری نتیجه خیانتهایی است که صورت گرفت.
- جمهوری اسلامی اولین کشوری بود که پرچم مبارزه با داعش را بلند کرد و آن را در منطقه شکست داد.
- ایران اولین کشوری بود که با کودتا علیه دولت ترکیه مخالفت و با آن مقابله کرد.
- ما از جمله اولین کشورهایی بودیم که از کنار گذاشتن سلاح توسط پ.ک.ک استقبال کردیم.
نکات عمیق:
لاوروف: کوچاندن فلسطینیها، منطقه را به بمب ساعتی تبدیل میکند
303