به گزارش ایرانپرس، امضای تفاهمنامههای همکاری علمی و پژوهشی و دیدار دانشجویان با اساتید دانشگاههای منطقه قفقاز مهمترین بخش نشست دو روزه (10 و 11 ژوئن 2023) رئیسان مراکز علمی عضو اتحادیه بینالمللی دانشگاههای منطقه قفقاز در تبریز بود.
«رمضان کورکماز» Ramazan KORKMAZ رئیس اتحادیه بینالمللی دانشگاههای منطقه قفقاز در گفتوگو با خبرنگار ایرانپرس در تبریز گفت: تاسیس این اتحادیه در سال 2009 نقطه عطفی برای تعامل مراکز علمی عضو این اتحادیه است که در ابتدا سه کشور با هفت دانشگاه حضور داشتند اما اکنون تعداد اعضای آن به 172 دانشگاه از 10کشور رسیده است.
«رمضان کورکماز» تصریح کرد: گسترش اتحادیه بینالمللی دانشگاههای منطقه قفقاز آغازگر تحولات مشترک بین کشورهای قدرتمند منطقه از بُعد علمی و پژوهشی است.
«محمد باغچه کاپیلی» Mehmet BAHÇEKAPILI رئیس دانشگاه دولتی یالووای YALOVA استانبول هم به خبرنگار ایرانپرس گفت: دانشگاههای عضو اتحادیه بینالمللی دانشگاههای منطقه قفقاز باید با ظرفیتهای علمی و دانشگاهی یکدیگر آشنا شوند و بدانند که تمدن باقدمتی دارند.
رئیس دانشگاه دولتی یالووای استانبول تصریح کرد: ایران و ترکیه دو قسمت از یک پازل عظیم فرهنگی و تاریخی جهان هستند و خاک دو کشور بخشی از خاک جهان اسلام است که باید تمدن دیرینه خود را بیش از پیش بشناسند.
«اسماعیل یوکسک» Ismail YÜKSEKرئیس دانشگاه بیلیم آنتالیا نیز در گفت وگو با خبرنگار ایرانپرس در تبریز گفت: حضور دانشگاههای منطقه قفقاز در یک اتحادیه بینالمللی نقش بهسزایی در پیشرفت سطح آگاهی دانشگاههای کشورهای عضو ایفا میکند.
«اسماعیل یوکسک» تصریح کرد: برای برقراری صلح و دوستی در جهان باید دانشجویان بهعنوان آینده سازان کشورهای خود از پیشرفت علمی قابل ملاحظهای برخوردار شوند که اتحادیه بینالمللی دانشگاههای منطقه قفقاز نقش موثری در تحقق این هدف دارد.
«آیکوت حوجانین» Aykut HOCANIN رئیس دانشگاه دولتی «دوغو آک دنیز» Doğu Akdeniz قبرس شمالی هم در گفت وگو با خبرنگار ایرانپرس تصریح کرد: روابط فرهنگی و آموزشی ایران و قبرسشمالی درچارچوب اتحادیه بینالمللی دانشگاههای منطقه قفقاز وارد فاز جدیدی شده است.