نشست علمی و ادبی به مناسبت بزرگداشت روز سعدی در دانشگاه ملی تاجیکستان با حضورسفیر ایران، دانشمندان و دانشگاهیان تاجیکستان برگزار شد.

در تقویم رسمی ایران اول اردیبهشت، (21 آوریل) روز بزرگداشت سعدی نامگذاری شده است.

سعدی شیرازی در سال 588 هجری شمسی چشم به جهان گشود. آوازه این شاعر و نویسنده پارسی‌گوی ایران زمین بیشتر به سبب نظم و نثر آهنگین، گیرا و قوی وی است.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، «محمدتقی صابری» سفیر جمهوری اسلامی ایران در تاجیکستان با ابراز خوشحالی از فرصت حضور در جمع فرهیختگان و دانشگاهیان تاجیک و یادآوری اول اردیبهشت (21 آوریل) روز بزرگداشت سعدی گفت: نکوداشت شایسته بزرگ مردان عرصه علم و معارف و تکریم و تجلیل از شاعران و اندیشمندان ایران زمین، افتخاری بس بزرگ برای ما ایرانیان و تاجیکان و همه­ دوستداران معرفت و ادب در تمامی عصرها و در همه­ کشورهای جهان است.

صابری افزود: شیخ مصلح ­الدین سعدی از سخنوران طراز اول شعر و ادب پارسی است و در بین مردم سه کشور پارسی زبان ایران، تاجیکستان و افغانستان نیز محبوبیت زیادی دارد و به همین خاطر پارسی زبانان از سعدی به عنوان یک شخصیت بزرگ و ممتاز نام می‌­برند.

سفیر جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: سعدی شاعری توانا، نویسنده ­ای ستُرگ، مفسری چیره دست، محدثی مسلط به احادیث، عارفی ژرف اندیش، آرمان گرایی واقع بین، مردم شناسی آگاه به اقوام اسلامی و ایرانی، ناصحی امین و پرهیزکار و جهان دیده­ای با سِعه صدر و در یک کلمه جامع ترین شخصیت تاریخ ادبیات ایران­ زمین بود.

«قابل‌جان خوشوقت‌زاده» رئیس دانشگاه ملی تاجیکستان نیز با اشاره به جایگاه رفیع سعدی در میان مردم تاجیکستان، گفت: تاجیک ها از کودکی با کلام شیرین سعدی آشنا می شوند و اکنون کلام سعدی از جمله ارکان مهم برنامه های آموزشی مدارس و دانشگاه های تاجیکستان است.

رئیس دانشگاه ملی تاجیکستان سعدی را شاعر و نویسنده دارای مقام بلند و استثنایی در سطح ملی و جهانی خواند و گفت: گذشت قرن ها از جایگاه وی نه تنها چیزی کم نکرده، بلکه افزوده است.

117

بیشتر بخوانید:

مهرورزی، اصلی اخلاقی و انسانی در اندیشه سعدی