ایران پرس- وزرای انرژی کشورهای گروه هفت، روز دوشنبه در نشست خود، به علت کارشکنی های آمریکا، نتوانستند درباره تغییرات آب و هوایی به توافق دست یابند.

 "کارلو کالندا"،Carlo Calenda وزیر توسعه اقتصادی ایتالیا در این زمینه اعلام کرد، نشست وزرای انرژی کشورهای عضو گروه هفت بدون هیچ گونه توافق و بیانیه مشترک به کار خود پایان داد. به گفته وی، هیات آمریکایی حاضر در نشست رم، بار دیگر با امضای توافقنامه تغییرات آب و هوایی مخالفت کرد و به همین علت این نشست بدون هیچ نتیجه ای پایان یافت.

مخالفت دولت جدید آمریکا با توافقنامه تغییرات آب و هوایی پاریس که کاملا بر خلاف سیاست دولت قبلی این کشور است، باعث شده تا چشم انداز اجرای این پیمان مهم زیست محیطی که با سرنوشت انسان در کره خاکی مرتبط است، در معرض مخاطره قرار گیرد.

در واقع یکی از محورهای تبلیغاتی دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در زمان مبارزات انتخاباتی اش، مخالفت با مساله تغییرات آب وهوایی وتاکید بر عدم اجرای پیمان های بین المللی در این زمینه بود.

ترامپ مساله گرم شدن زمین را فریب دانسته و اعلام کرده بود که آمریکا را از توافق آب وهوایی پاریس خارج خواهد کرد.

در این راستا وی در اواخر مارس 2017، فرمان اجرایی جدیدی برای لغو تدابیر اتخاذ شده توسط باراک اوباما رئیس جمهوری سابق، برای مقابله با تغییرات آب و هوایی صادر کرد.

به گفته ترامپ، تصمیم اوباما به صنعت انرژی آمریکا و کارکنان آن آسیب می زند. اوباما در سال 2015 فرمانی را امضا کرده و ضمن تاکید بر استفاده از انرژی های پاک، خواستار کاهش پخش گازهای مضر از نیروگاه ها به جو زمین شد. وی همچنین محدودیت هایی برای پخش گاز متان و استخراج نفت وگاز با روش های جدید که متضمن افزایش آلودگی های زیست محیطی بود، برقرار کرد.

موضع ترامپ در باره امتناع از پذیرش توافقنامه آب وهوایی پاریس، در واقع انعکاسی از موضع کلی جمهوری خواهان آمریکا در این زمینه است. با این حال تغییر موضع آمریکا درباره توافقنامه تغییرات آب و هوایی که تبلور آن، ناکام ماندن نشست وزرای انرژی گروه هفت بود، از اهمیت زیادی برخوردار است.

آمریکا، بزرگترین اقتصاد جهان و دومین تولید کننده گازهای گلخانه ای پس از چین

آمریکا، بزرگترین اقتصاد جهان و دومین تولید کننده گازهای گلخانه ای پس از چین است و طبیعتا عدم اجرای تعهدات مندرج در توافقنامه پاریس، نه تنها موجب ترغیب دیگر کشورها برای در پیش گرفتن مسیری مشابه آنچه دولت جدید آمریکا صورت می دهد، خواهد شد، بلکه اساسا اجرای اهداف مندرج در این سند مهم بین المللی در زمینه کاهش دمای زمین را ناکام خواهد گذاشت.

در عین حال این خطر نیز وجود دارد که کشورهایی که سهمی عمده در انتشار گازهای گلخانه ای و گرمایش زمین بر عهده دارند، به انحای مختلف از زیر بار اجرای مفاد توافقنامه پاریس خودداری کنند که مسلما تحقق این سناریو می تواند مخاطرات غیر قابل جبرانی برای کره زمین و ساکنان آن بدنبال داشته باشد.

در واقع با وجود تصدیق آثار فاجعه بار تغییرات آب و هوایی بر کره زمین و ساکنان آن، برخی کشورها بویژه کشورهای پیشرفته صنعتی مانند آمریکا و نیز برخی اقتصادهای نوظهور مانند چین، تا قبل از امضای توافقنامه پاریس از قبول توافقنامه های زیست محیطی که بیشتر ناظر بر کاهش انتشارگازهای گلخانه ای است خودداری می کردند.

اکنون نیز ترامپ با سیاست جدید خود در زمینه انرژی، آشکارا اجرای توافقنامه تغییرات آب و هوایی پاریس را رها کرده است.

این اقدام باعث انتشار هرچه بیشتر گازهای گلخانه ای می شود که عامل اصلی گرم شدن کره زمین هستند. گرم شدن کره زمین هم اکنون آسیب های زیادی را متوجه ساکنان کشورهای در حال توسعه بویژه در آسیا و آفریقا کرده است.113/111