سیدرضا میرطاهر: این دومین دور این مذاکرات در سال 2016 است. ماتئو رنتزی، نخست وزیر ایتالیا میزبان آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان و فرانسوا اولاند، رییس جمهوری فرانسه درجزیره ونتوتن Ventotene ناپل است.
دیدار سران سه کشور اصلی اتحادیه اروپا (آلمان، فرانسه و ایتالیا) برای بررسی پیامدهای برگزیت بر اتحادیه اروپا برگزار شده است.
هدف این سه مقام ارشد اروپایی در وهله نخست، حفظ وضعیت کنونی اتحادیه اروپا و جلوگیری از جدایی سایر کشورهای عضو از اتحادیه است.
یکی از نگرانی های اصلی مقامات اتحادیه اروپا، جدایی احتمالی اعضای این اتحادیه است. نگرانی مشخص در این زمینه این است که رای مثبت مردم بریتانیا به خروج از اتحادیه اروپا منجر به برگزاری همه پرسی دیگری در هلند شود.
در حال حاضر سران کشورهای بزرگ اتحادیه اروپا مانند آلمان، فرانسه و ایتالیا برای جلوگیری از تحکیم فضای بی ثباتی و بی اعتمادی در این اتحادیه، خواهان خروج سریع بریتانیا از اتحادیه اروپا هستند.
مقامات ارشد اتحادیه اروپا دیدگاهی مشابه دارند و بر اجرای سریع مراحل خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا تاکید می کنند.
آلمان خواهان آن است بریتانیا تا پایان سال 2016 از اتحادیه اروپا خارج شود. با این حال اجرای این خواست، غیرعملی به نظر می رسد.
طبق خوشبینانه ترین بر آوردها خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا طبق ماده 50 پیمان لیسبون، از 2 تا 7 سال زمان می برد.
ترزا می به عنوان نخست وزیر محافظه کار بریتانیا اجرای این وظیفه سنگین را بر عهده دارد. وی یکی از معدود چهرههایی است که در عین انتقاد سخت از اتحادیه اروپا، خواهان باقی ماندن در این نهاد اروپایی بود.
ترزا می، وظیفه سنگین رها شدن بریتانیا از انبوه قوانین اتحادیه اروپا که طی چهار دهه وضع شده است و مذاکره درباره شرایط تجاری جدید برای محدود کردن آسیبهای احتمالی به اقتصاد کشورش را برعهده دارد.
به نظر می رسد به توجه به پیچیدگی روابط بریتانیا و اتحادیه اروپا در زمینه های مالی، اقتصادی، صنعتی، تجاری، سیاسی، امنیتی که حاصل چند دهه عضویت این کشور در این اتحادیه است، حتی در صورت کوشش فراوان ترزا می، این روند چند سال به طول انجامد.
این موضوع، مسلما موجب ناخرسندی شدید اتحادیه اروپا را از می خواهد شد.
البته برگزیت از هم اکنون آثار منفی خود را بر اقتصاد بریتانیا آشکار ساخته است.
در این زمینه نتایج یک تحقیق جدید نشان می دهد، روحیه و اعتماد مصرف کنندگان در بریتانیا به شدت کاهش یافته است.
بانک مرکزی بریتانیا، پیشبینی کرده است که برگزیت پیامدهای منفی گسترده ای بر اقتصاد این کشور خواهد گذاشت و منجر به رکود اقتصادی خواهد شد.
اکنون سران اروپایی بیش از آنکه نگران آثار برگزیت بر اقتصاد بریتانیا باشند،
نگران آن هستند که ادامه وضعیت مبهم و بلاتکلیف در اتحادیه اروپا، ضمن ایجاد اخلال در امور این اتحادیه، باعث تشدید گرایشها برای خروج از این نهاد اروپایی شود.