تحلیل؛

ایران پرس: نشست اضطراری شورای امنیت سازمان ملل در پی پاسخ موشکی ایران به جنایات رژیم صهیونیستی برای بررسی تحولات غرب آسیا با اظهارات وقیحانه نماینده اسرائیل و حمایت‌های غرب همراه بود.این نشست روز چهارشنبه با حضور آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل و اعلام مواضع وی برگزار شد.

درآغاز این نشست دبیرکل سازمان ملل بیان کرد: از اکتبر گذشته، اسرائیل در غزه تجاوزات خود را که خونین ترین و ویرانگرترین حملات طی سالها خدمت من به عنوان دبیرکل بوده، به راه انداخته است.وی در مورد پیشنهاد آتش بس 21 روزه‌ در لبنان که به ابتکار آمریکا و فرانسه بود و با امضای جمعی از کشورها رسید، گفت که اسرائیل پیشنهاد آمریکا و فرانسه برای آتش بس در لبنان را نپذیرفت.

مساله مهم در این نشست حمایت های همه جانبه کشورهای غربی از اسرائیل و تلاش برای توجیه اقدامات آن و در عین حال محکوم کردن واکنش ایران و محور مقاومت در قبال اقدامات جنایتکارانه رژیم صهیونیستی بود. این موضع گیری ها در راستای مقصر جلوه دادن ایران و محور مقاومت از یک سو و مظلوم نمایی رژیم صهیونیستی از سوی دیگر صورت گرفت.

لیندا توماس گرینفیلد نماینده آمریکا در نشست اضطراری شورای امنیت با اتخاذ مواضعی مضحک، مدعی شد که حمله موشکی اخیر ایران جنبه دفاعی نداشته و ایران مسئول شعله‌ور کردن جنگ در منطقه است. وی  در ادامه با بیان اینکه ایران و سپاه پاسداران حدود 200 موشک بالستیک به اسرائیل شلیک کردند، ادعا کرد که این موشک‌ها با همکاری رژیم صهیونیستی و ایالات متحده به هدف نرسیدند. گرینفیلد از شورای امنیت خواست تا ایران را محکوم کند و افزود که شورای امنیت وظیفه اعمال تحریم سپاه پاسداران را دارد. نماینده بریتانیا در شورای امنیت نیز در خصوص پاسخ موشکی سه شنبه شب ایران به جنایات رژیم صهیونیستی گفت که اسرائیل از حمایت کامل لندن برخوردار است.وی مدعی شد که رژیم صهیونیستی از حق دفاع از خود برخوردار است و ما از آن حمایت می‌کنیم.نماینده انگلیس بدون اشاره به جنایات اسرائیل در غزه و لبنان مدعی شد حمله موشکی ایران اقدامی تهاجمی و خطرناک بوده است.

این در حالی است که اقدام ایران در حمله موشکی به فلسطین اشغالی واکنشی به جنایات آشکار و نقض حاکمیت و تمامیت ارضی ایران در جریان ترور اسماغیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس در تهران و نیز اقدامات رژیم صهیونیستی در ترور سید حسن نصر الله دبیر کل جنبش حزب الله لبنان و جمعی از فرماندهان حزب الله و سردار نیل فروشان مستشار نظامی ارشد ایران در لبنان و اقدامی در راستای بازدارندگی اسرائیل از تداوم جنایات در جنگ غزه و ادامه حملات به لبنان بوده است.

مساله شگفت آوری که در نشست شورای امنیت مطرح شد موضع گیری وقیحانه نماینده رژیم صهیونیستی بود که مدعی شد: جهان باید ایران را وادار کند تا به خاطر حمله اش(پاسخ موشکی کوبنده ایران در پاسخ به جنایات وحشیانه رژیم صهیونیستی در لبنان، غزه و اقدامات تروریستی علیه رهبران مقاومت) بهای سنگینی پرداخت کند و اگر هر اقدامی کمتر از آن انجام دهد، همدستی انجام داده است.این موضع گیری در حالی صورت گرفته که اقدام ایران اساسا واکنشی به حنایات و اقدامات غیر قانونی اسرائیل بوده است. ضمن اینکه رژیم صهیونیستی مسئول آتش افروزی در منطقه بوده و در جریان جنگ غزه تاکنون حدود 42 هزار نفر از ساکنان غزه به خصوص زنان و کودکان را شهید و حدود 100 هزار نفر را مجروح ساخته و بیش از 70 درصد از غزه را با خاک یکشان نموده و هم چنان به جنایات   خود در این منطقه ادامه می دهد. از سوی دیگر این رژیم با حملات گسترده علیه لبنان ، صدها نفر از مردم این کشور را شهید و هزاران تن را زخمی کرده و هم چنان به بمباران وحشیانه خود ادامه می دهد.

نکته مهم در نشست شورای امنیت موضع گیری روسیه و چین بود که بر خلاف اعضای غربی این شورا به محکوم نمودن این رژیم پرداختند. واسیلی نبنزیا نماینده روسیه ضمن دفاع از پاسخ موشکی کوبنده ایران به رژیم صهیونیستی بیان کرد: ایران تنها دو ماه پس از خویشتن‌داری که با ترورهای بیشتر از سوی اسرائیل همراه شده بود، از نیروی زور(پاسخ موشکی) استفاده کرد.به گفته او  کشورهای غربی تمام اقداماتی را که اسرائیل علیه کشورهای منطقه انجام می‌دهد، نادیده می‌گیرند. اسرائیل می‌خواهد درگیری مستقیم بین آمریکا و ایران را ایجاد کند.نکته مهم اینکه مسکو پیش از این ترور سید حسن نصر الله دبیر کل حزب الله لبنان توسط اسرائیل را محکوم نموده است.

نماینده چین در نشست شورای امنیت نیز در سخنان خود تاکید کرد که  اسرائیل نباید صلح را به خطر بیندازد در حالی که منطقه در معرض خطر شعله ور شدن جنگ فراگیری است که ممکن است از کنترل خارج شود.به گفته او ، اسرائیل باید خویشتن داری کرده و از هرگونه اقدامی که می تواند صلح را به خطر بیندازد، اجتناب کند. ضمن اینکه ورود (اسرائیل) به لبنان نیز نقض حاکمیت این کشور و قطعنامه 1701 است.

بدین ترتیب باید نشست شورای امنیت به عرصه تقابل دیدگاه های کشورهای غربی و اسرائیل از یک سو و روسیه و چین و سایر کشورهای عضو شورا از جمله عراق درباره بحران گسترده کنونی در منطقه و نقش آفرینی رژیم صهیونیستی در این زمینه بود.

مساله مهم دیگری که هم زمان با نشست شورای امنیت سازمان ملل در ارتباط با حمله موشکی ایران به فلسطین اشغالی مطرح شد بیانیه گروه 7 در این زمینه بود. سران کشورهای گروه ۷ روز چهارشنبه در بیانیه‌ای مشترک بدون محکوم کردن تداوم جنایت‌های رژیم صهیونیستی و تنش آفرینی‌های این رژیم در منطقه، عملیات وعده صادق ۲ از سوی ایران علیه اراضی اشغالی را محکوم کرده و خواستار کاهش تنش‌ها در منطقه شدند.آنها با ابراز نگرانی نسبت به وخامت اوضاع در خاورمیانه با اتخاذ موضعی عوام فریبانه اعلام کردند: ادامه بحران در این منطقه به نفع هیچ کسی نیست و راهکار دیپلماتیک هنوز امکان‌پذیر است.سران کشورهای آلمان، فرانسه، بریتانیا، ایتالیا، ژاپن، کانادا و آمریکا با بیان اینکه هنوز امکان دستیابی به یک راه حل دیپلماتیک وجود دارد، ادعا کردند: برای کاهش تنش‌ها در خاورمیانه تلاش خواهند کرد.

آمریکا به عنوان سردمدار گروه 7 و به طور کلی بلوک غرب مسئول مستقیم تداوم تنش ها در منطقه و جنگ غزه با ادامه حمایت های گسترده نظامی و تسلیحاتی از اسرائیل و حمایت سیاسی از آن در نهادهای بین المللی از جمله شورای امنیت سازمان ملل با وتو قطعنامه ها و نیز دیوان بین المللی کیفری با مانع تراشی در صدور حکم بازداشت سران جنایتکار رژیم صهیونیستی به خصوص بنیامین نتانیاهو نخست وزیر این رژیم است. ضمن اینکه برخی اعضای گروه 7 به ویژه آلمان و بریتانیا نیز با انواع حمایت های سیاسی و نظامی از اسرائیل مشوق آن برای آتش افروزی در منطقه و حمله به غزه  ولبنان و تقابل با ایران هستند. 

نویسنده: سيدرضا ميرطاهر

 112