ایران پرس- نشست دو روزه وزریران امور خارجه سازمان امنیت و همکاری اروپا از روز پنجشنبه به ریاست دوره ای اتریش و با شرکت 41 کشور از جمله آمریکا و روسیه در وین آغاز شده است. محور اصلی این نشست، تهدیدهای بی شمار امنیت اروپا شامل افراطی گری، تروریسم و بحران اوکراین است.

در حال حاضر اروپا با تهدیدهای بزرگی مواجه است که در مجموع می توان آنها را به تهدیدهای دارای منشاء فرا اروپایی و تهدیدهای با منشاء اروپایی تقسیم کرد. مهم ترین تهدید فرا اروپایی، تهدید های ناشی از اقدامات گروه های تروریستی است که مثال بارز آن حملات متعدد گروه تروریستی داعش در چندسال اخیر به کشورهای اروپایی است؛ تهدیدی که زنگ خطر را برای اروپایی ها به صدا در آورده است.

به گفته «آندری یاشلافسکی» Andrei Yashlafsky کارشناس ضد تروریسم، امکان دارد در این گونه حملات شمار قربانیان کم باشد ولی بازتاب وسیع آن موجب ایجاد سلب اطمینان از افراد جامعه می شود و همین وضع، هدف تروریست ها است.  با این حال نباید فراموش کرد که اروپایی ها خود نقش مستقیمی در پیدایش و گسترش گروه های ترویستی داشته اند. اما مهم ترین چالش پیش روی سازمان امنیت و همکاری اروپا، بحران اوکراین و به تبع آن اعمال تحریم های گسترده اتحادیه اروپا علیه روسیه است.

"نیکولای توپورنین" Nicolai Toporin کارشناس سیاسی روسی معتقد است که مناقشه شرق اوکراین و یافتن راه حلی برای حل و فصل آن در شرایط کنونی مشکل جدی برای روسیه بوده و حتی از روابطش با واشنگتن نیز مهم تر است. در حال حاضر اتریش ریاست سازمان امنیت و همکاری اروپا را بر عهده دارد و مقامات اتریشی به ویژه «سباستین کورتس» وزیر خارجه این کشور معتقدند که صلح در اروپا فقط با همکاری با روسیه و نه علیه روسیه ایجاد خواهد شد.

«سباستین کورتس» وزیر خارجه اتریش

 

در واقع اشاره کورتس به ادامه رویکرد خصمانه غرب اروپا ضد روسیه است که اکنون در قالب اقدامات ناتو به منظور استقرار بی سابقه نیروها و تجهیزات نظامی در شرق اروپا به بهانه مقابله با اقدامات تهاجمی احتمالی روسیه، عملی شده است. در مجموع کارنامه سازمان امنیت و همکاری اروپا در زمینه ایجاد امنیت در اروپا چندان درخشان نیست. این سازمان، بزرگترین سازمان بین دولتی یا بین المللی است که اساسا با تمرکز بر مسائل امنیتی شکل گرفت و فعالیت‌های آن شامل کنترل تسلیحات، حقوق بشر، آزادی مطبوعات و نظارت بر برگزاری انتخابات آزاد است. با توجه به تحولات ربع قرن اخیر در اروپا، طرح هایی برای سازمان دهی مجدد این سازمان از جمله از سوی روسیه ارائه شده است. از جمله ملاحظات روسیه تغییر وظایف این سازمان است. از دیدگاه مسکو، سازمان امنیت و همکاری اروپا باید با رفع محدودیت ها و موانع به توسعه همکاری ها میان کشورها کمک و به حل مسائل تمام کشورهای اروپایی توجه کند. با این حال به دلیل نفوذ کشورهای اروپای غربی و آمریکا در این سازمان، در حال حاضر چندان امیدی به تغییرات بنیادی در آن وجود ندارد.113/112

بیشتر بخوانید:

نشست سازمان امنیت و همکاری اروپا در اتریش/ تحلیل و ویدئو

نشست سازمان امنیت و همکاری اروپا در شهر پوتسدام

«سباستین کورتس» وزیر خارجه اتریش