العالم: در این نشست دو روزه که تحت عنوان "به سمت سخنرانی دینی برای مقابله با افکار تکفیری و تقویت فرهنگ صلح: تشخیص و درمان" و به دعوت مرکز بین المللی استراتژی های امنیتی و نظامی تونس برگزار شد، کارشناسان و علما و همچنین فعالان حقوق بشری از تونس و برخی دیگر از کشورها مانند الجزایر و مصر حضور داشتند.
هدف از برگزاری این نشست، بررسی بحرانی کنونی جهان اسلام و کشف عوامل لغزش هایی است که در سخنرانی های دینی سبب تقویت تفکرات تروریستی و تشدید نزاعات می شود.
پس از پایان این نشست، منشوری منتشر شد که شامل خلاصه مباحث علمای دانشگاه الزیتون تونس و الازهر مصر و نیز کارشناسان و فعالان حقوق بشری بوده و بر ضرورت بیداری برای مقابله با تفکرات تکفیری و جلوگیری از ترویج این تفکرات و نیز تلاش برای ترویج همزیستی مسالمت آمیز در جوامع عربی تاکید داشته است.
تکفیر ملت ایران ازسوی مفتی سعودی و سخنرانی برای دامن زدن به اختلافات و درگیری ها از مهم ترین موضوعات مورد بحث در این نشست بوده است.
خانم بدره قعلول، کارشناس تونسی در گفت وگو با خبرنگار شبکه العالم، سخنرانی های متعصبانه و افراط گرایانه دینی را از عوامل ترویج و گسترش معضل تروریسم دانست و هدف از برگزاری این نشست منطقه ای را مقابله با این معضل دانست.