در حالی که ده روز از آغاز آتش بس در سوریه می گذرد، نقض روزانه آتش بس توسط گروه های تروریستی به خصوص قطع آب منطقه «واردی بردی» دمشق سبب شد ارتش سوریه عملیات علیه گروههای تروریستی را از سر گیرد.

بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه در گفتگو با رسانه های فرانسوی درباره نقض آتش بس توسط تروریست ها گفت، دولت سوریه آمادگی دارد در مذاکرات آستانه با گروههای مخالف گفت وگو کند.

از آغاز بحران سوریه در مارس 2011، برقراری آتش بس همواره یکی از پیشنهادها برای توقف جنگ در این کشور بود، البته آش بس زمانی اعلام می شد که یا ارتش سوریه در آستانه پیروزی بره تروریست ها بود و یا اینکه ارتش سوریه در یک منطقه پیروز شده بود.  

درحالی که ارتش سوریه 99 درصد بخش شرقی حلب را از اشغال تروریستها آزاد کرده بود، حامیان غربی تروریست ها بار دیگر موضوع آتش بس را مطرح کردند که البته با مخالفت سوریه و متحدان آن مواجه شد.

پس از پیروزی کامل ارتش سوریه در حلب، سوریه با برقراری آتش بس موافقت کرد که با گذشت ده روز، این آتش بس نیز توسط تروریستها شکسته شده است.

دور جدید آتش بس در سوریه از 30 دسامبر 2016 آغاز شد؛ با این حال، از همان روز اجرای آتش بس، گروه های تروریستی آب دمشق را از منطقه «وادی بردی» قطع کردند.

منطقه «وادی بردی» دمشق، منبع تأمین کننده آب پایتخت سوریه است.

دولت سوریه و گروه های مخالف درباره منطقه «وادی بردی» نتوانستند به توافق دست یابند؛ از این رو، عملیات ارتش سوریه در منطقه «وادی بردی» از سر گرفته شد.

بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه، در این خصوص گفت، تروریست‌ها منبع اصلی آب دمشق را اشغال و بیش از پنج میلیون غیرنظامی را از سه هفته پیش از آب محروم کرده‌اند و ارتش سوریه برای آزادسازی این منطقه همه تلاش خود را به کار گرفته است.

برخی گروه های مخالف نظام سوریه که منتظر فرصتی برای نقش آتش بس بودند، از این اقدام ارتش این کشور سوء استفاده و اعلام کردند که به آتش بس پای بند نخواهند ماند.

تروریست ها در حالی ارتش سوریه را ناقض آتش بس معرفی می کنند که که حتی «یان اگلند»، مسئول گروه انسان‌دوستانۀ سازمان ملل در سوریه با اشاره به قطع شدن آب دمشق گفت، محروم کردن مردم از آب قطعاً جنایت جنگی است زیرا این آب به مصرف غیرنظامیان می‌رسد.

از سوی دیگر؛ ارتش سوریه همان گونه که بشار اسد در گفت‌وگو با رسانه‌های فرانسه گفت، عملیات خود را علیه تروریست های جبهه النصره و داعش انجام داد که شامل آتش بس نیستند.

محور دیگری که این روزها درباره بحران سوریه وجود دارد، مذاکرات «آستانه» قزاقستان است که قرار است روز 23 ژانویه برگزار شود.

بر این اساس، بشار اسد ضمن اعلام آمادگی برای مذاکره دولت با گروه‌های مخالف حقیقی در آستانه، پایتخت قزاقستان گفت، هیات دمشق با هدف بررسی مسائل کشور با مخالفانی که دارای پایگاه مردمی در سوریه هستند مذاکره می‌کند و نه با مخالفانی که نماینده عربستان، فرانسه و انگلیس باشند.