مایک پمپئو شامگاه یکشنبه در کتابخانه «رونالد ریگان» رئیس جمهور وقت آمریکا و در جمع شمار معدودی از مخالفان جمهوری اسلامی ایران، ضمن حمایت از برخی ناآرامیهای سال گذشته در ایران، سیاست منطقهای تهران را هم هدف قرار داد.
وزیر خارجه آمریکا مدعی شد: اگر ایران رفتار خود را تغییر دهد، آمریکا حاضر است با ایران وارد مذاکره شود.
نمایش ایرانستیزی مایک پمپئو موارد جدیدی نداشت و این نوع رفتار از زمان ورود «دونالد ترامپ» به کاخسفید همواره اجرا شده است.
دولت کنونی آمریکا در دشمنی و خصومت با ایران، تفاوتی با دیگر دولتها در آمریکا ندارد.
دشمنی ایالات متحده آمریکا با ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی شروع شده و امروز این دشمنی به سبب «نمایش قدرتنمایی و اقتدار ایران در چهل سالگی انقلاب اسلامی»، به نقطه اوج خود رسیده است.
این روزها، موضعگیریهای قاطع و حساب شده رئیس جمهوری اسلامی ایران در دفاع از منافع ملی، خوشایند دشمنان نیست و به همین سبب، مسئولان آمریکایی در هر تریبونی نمایش ایرانستیزی اجرا میکنند.
اهداف ترامپ از تشدید فشار سیاسی و اقتصادی ضد ایران
تهدیدهای دولت ترامپ برای تشدید فشار سیاسی و اقتصادی ضد ایران، همزمان دو هدف داخلی و خارجی را دنبال میکند.
هدف داخلی؛ برنامهریزی برای ایجاد ناآرامی در ایران با استناد به «ارائه اطلاعات غلط یا اغراقآمیز» است.
هدف خارجی هم با تکیه بر اطلاعات نادرست، اجماعسازی جهانی ضد ایران است؛ این سیاست در سخنان وزیر خارجه آمریکا در کتابخانه ریگان نمایان بود که مدعی شد: ایران کاملا ضد غرب است.
آمریکا در این بخش تلاش دارد هر نوع همکاری جهانی با ایران را هزینهساز کند و در نهایت به طور کلی برجام را از خاصیت بیاندازد.
اگرچه این سیاست همزمان با خروج آمریکا از برجام دنبال شد، اما به سبب تداوم حضور ایران در این توافق بینالمللی درچارچوب همکاری هدفمند با اروپاییها و چین روسیه، ناکام ماند.
همین سیاست منطقی ایران نشان داد تهران کاملا ضد غرب نیست و بهجز معدود رژیمهای زورگو، با غرب همکاری و تعامل سازنده دارد.
حضرت آیت الله خامنهای، رهبر معظم انقلاب اسلامی روز شنبه در دیدار وزیر خارجه و سفیران، کارداران و مسئولان وزارت خارجه فرمودند: «مذاکرات با اروپاییها قطع نشود، اما نباید معطل بستهاروپایی ماند، بلکه باید کارهای فراوان لازم را در داخل کشور دنبال کرد.»
ایران برای تامین و حفظ منافع ملی، راههای منطقی را دنبال میکند و ضمن برخورداری از ظرفیتهای فراوان داخلی، در تعاملات منطقهای و بینالمللی هم نقش فعال و موثری دارد.
حضور موثر منطقهای ایران، علاوه بر اینکه تامین کننده منافع ملی است، درچارچوب صلح و ثبات منطقهای هم هست و دراین میان؛ ایران نقش سازندهای در مبارزه با تروریسم دارد.
جمهوری اسلامی ایران به سبب دارا بودن مولفههای متنوع قدرت، بازیگری تاثیرگذار است و اتهامزنی و تهدیدهای آمریکا، ایران را در مرحلهای قرار نمیدهد که دولتمردان آمریکایی در ذهن خود مرور میکنند.
سخنان روز یکشنبه «حسن روحانی»، رئیس جمهوری اسلامی ایران، نمایشی از ظرفیتهای تصمیمسازی ایران بود که در مواقع حساس از آنان برای تامین منافع خود بهره خواهد گرفت و این نشان میدهد ایران مانند برخی متحدان منطقهای آمریکا، دسته بسته نیست.
روحانی در همایش رئیسان نمایندگیهای جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور، اظهار کرد:
"امروز سخن گفتن با آمریکا معنایی بهجز تسلیم و پایان دستاوردهای ملت ندارد. آقای ترامپ! ما مرد شرف و ضامن امنیت آبراه منطقه در طول تاریخ هستیم؛ با دم شیر بازی نکنید، پشیمان کننده است."
نویسنده: علی کرمی
116/110
بیشتر بخوانید:
نمایش ایرانستیزی به سبک پمپئو
تکرار اتهامات پمپئو علیه ایران در دیدار با ولیعهد امارات