ایران پرس: سی و دومین نمایشگاه بین‌المللی پلاست اوراسیا 2023Plast Eurasia در شهر استانبول گشایش یافت. 14 شرکت دانش بنیان ایرانی در پاویون اختصاصی شرکت‌های دانش‌بنیان در این نمایشگاه که با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی برپا شد ، محصولات و توانمندی‌های صادراتی خود را در معرض نمایش بازدیدکنندگان قرار دادند.

در این نمایشگاه چهار روزه - که روز شنبه 25 نوامبر خاتمه یافت- شرکت های تولیدکننده صنایع پلیمری و پتروشیمی ایران، آخرین محصولات تولیدی خود را با استاندارد‌های به روز جهانی ارائه کردند. در این دوره از نمایشگاه ، محصولات پلیمری دانش بنیان از سوی تولیدکنندگان کشورهای مختلف از جمله ایران بر اساس فناوری‌های روز دنیا در معرض بازاریابی جهانی قرار گرفت.

شرکت های دانش بنیان ایرانی پیش از این نیز در نمایشگاه های بین المللی کشورهای منطقه محصولات تولیدی خود را در معرض نمایش عمومی قرار دادند که حضور فعال در یازدهمین نمایشگاه بین المللی صنعت ساختمان و برق ازبکستان از جمله آن است.  در همین زمینه شرکت های ایرانی در نمایشگاه های برگزار شده در چارچوب جهان اسلام نیز در سال 2021 میلادی مشارکت گسترده ای داشته اند.

اساسا" شرکت های دانش بنیان به منظور افزایش تولید علم و ثروت، توسعه اقتصادی بر پایه دانش و تحقق اهداف علمی و اقتصادی در راستای گسترش اختراعات و نوآوری ها و در نهایت تجاری سازی نتایج تحقیق و توسعه در حوزه فناوری های برتر و با ارزش افزوده بالا شکل می گیرند. بدیهی است که مشارکت گسترده شرکت های دانش بنیان ایرانی در نمایشگاه های بین المللی از توانمندی های بومی و توان رقابتی این شرکت ها حمایت دارد.

پیش از این، "اقبال چودری" رئیس کمیته علوم سازمان همکاری اسلامی ، صاحبنظر و دانشمند برجسته پاکستانی، جایگاه ایران را در حوزه فعالیت‌های دانش بنیان در جهان اسلام، برتر دانست. این دانشمند و صاحبنظر پاکستانی همچنین ضمن تمجید از نقش جمهوری اسلامی ایران در توسعه ظرفیت‌های علمی و فن آوری ، گفت:

"جایگاه درخشان ایران در تولید دانش بنیان به تامین منافع جهان اسلام در حوزه‌های علم و تکنولوژی کمک می‌کند. ایران از کشورهای بزرگ و برتر در میان ۵۷ کشور عضو سازمان همکاری اسلامی است که در زمینه دانش بنیان و علم و فناوری عملکرد بسیار درخشانی دارد".

این مقام سازمان همکاری اسلامی همچنین تصریح کرد: "ایران سومین کشور جهان در زمینه فناوری نانو است و قطعاً سهم این کشور در ارتقای علم و فن آوری می‌تواند نقش بسیار مهمی داشته باشد".

پیشرفت و توسعه ایران در زمینه صنایع دانش بنیان و فناورهای جدید در شرایطی محقق شده که تحریم های ناعادلانه آمریکا و متحدانش علیه ایران از بی سابقه ترین تحریم ها در تاریخ جهان است. همین تحریم ها نشان می دهند که ایران با امکانات و توانمندی های بومی خود توانسته است، به سطح بالایی از فناوری دست یابد. به دلیل همین توانایی ها و توانمندی های بومی شده فناوری در ایران، حضور و مشارکت شرکت های ایرانی در نمایشگاه های بین المللی بسیار گسترده و مقتدرانه است. در طول یک دهه گذشته شرکت های دانش بنیان ایرانی توانسته اند به صورت موثری تولیدات خود به کشورهای در حال توسعه در سطح منطقه صادر نمایند.

در چند سال گذشته، شرکت های دانش بنیان ایرانی حتی برخی از محصولات تولیدی خود را نیز به کشورهای اروپایی صادر کرده اند. آمارهای مربوط به صادرات کالاهای ایرانی به کشورهای غربی به معنای آن است که تولیدات ایرانی قابل رقابت با تولیدات این کشورها است و در برخی موارد، تولیدات ایرانی بر کالاهای تولیدی غرب برتری نیز دارد.

مشارکت شرکت های ایرانی در نمایشگاه بین المللی استانبول نشان می دهد که شرکت های دانش بنیان ایرانی که امکان صادرات کالا به کشورهای منطقه و جهان را در شرایط قابل رقابت به دست آورده اند، می توانند کالاهای تولیدی خود را به اقصی نقاط جهان صادر کنند. در این زمینه نکته قابل تامل، ارزان بودن تولیدات ایرانی در مقایسه با تولیدات کشورهای غربی است که می تواند تمایل خریداران را به کالاهای ایرانی بیش از پیش افزایش دهد.

نویسنده: محمد علی طالبی

112

بیشتر بخوانید:

رقابت محصولات دانش‌بنیان ایرانی در نمایشگاه پتروشیمی استانبول