نمایندگان سازمان ملل، اقدامات و آمادگی دولت میانمار در ایالت مسلمان نشین راخین برای بازگرداندن آوارگان مسلمان این کشور را بررسی کردند.

به گزارش چهارشنبه ایران پرس، جمعی از مقامات سازمان ملل متحد و کشورهای همسایه برای ارزیابی آمادگی دولت میانمار در بازگرداندن مسلمانان روهینگیایی ایالت راخین  که به بنگلادش پناه برده اند بازدید کردند. 

بر اساس آمار سازمان ملل 680 هزار مسلمان روهینگیایی در پی درگیری های سال گذشته با ارتش میانمار در ایالت راخین به کشور بنگلادش پناه بردند.

بر اساس توافق بنگلادش با دولت میانمار در 25 ماه نوامبر 2017، روند بازگشت پناهجویان روهینگیا به کشور خود از اواخر ژانویه 2018 آغاز خواهد شد.

این در حالی است که «فیل رابرتسون» Phil Robertson معاون رئیس آسیایی «دیده بان حقوق بشر» اخیرا با ابراز نگرانی از بازگشت آوارگان روهینگیایی به میانمار، گفت، هیچ ضمانت بین‌المللی برای محافظت از آوارگان روهینگیایی در زمان بازگشت به میانمار وجود ندارد.

سازمان ملل نیز اعلام کرده است؛ حدود 962 هزار مسلمان روهینگیا به مناطق مرزی در جنوب شرق بنگلادش رفتند که 655 هزار نفر از آنان پس از آغاز دور جدید خشونت‌ها( 25 اوت 2017) ضد مسلمانان روهینگیا در ایالت راخین میانمار به بنگلادش پناه آورده‌اند.

136/110

بیشتر بخوانید:

در خواست ناظران بین المللی برای دسترسی نیروهای امدادی به استان «راخین» میانمار

تاکید بر رسیدگی به اوضاع آوارگان مسلمان روهینگیا در بنگلادش

ابرازنگرانی یونیسف از وخامت اوضاع انسانی آوارگان مسلمان روهینگیا در بنگلادش

 مخالفت دولت هند با رسیدگی دادگاه عالی به دادخواست پناهجویان مسلمان روهینگیا