ایران پرس- دولت اشرف غنی، لیست هیات مذاکره کننده با طالبان برای مذاکرات بین الافغان با این گروه را نهایی کرد.

این هیات 20 عضو دارد و «معصوم استانکزی» رییس پیشین امنیت ملی افغانستان آن را هدایت می‌کند.

این هیأت شامل نمایندگان دولت، زنان، احزاب، علما، جوانان و جامعه مدنی است.

دولت اشرف غنی درحالی از نهایی کردن لیست هیات مذاکره کننده با طالبان خبر می‌دهد که پیش از این نیز تیم انتخاباتی ثبات و همگرایی به رهبری عبدالله عبدالله، لیست اعضای این تیم برای گفت وگو با طالبان را مشخص کرده بود.

براساس امضای  توافقنامه صلح میان امریکا و طالبان در قطر قرار است مذاکرات میان طالبان و دولت افغانستان پس از آزادی زندانیان دو طرف آغاز شود.

نهایی شدن لیست تیم مذاکره کننده دولت اشرف غنی با طالبان همزمان با اقدام مشابه عبدالله در مشخص کردن تیم مذاکره کننده با این گروه که خود را پیروز واقعی انتخابات ریاست جمهوری افغانستان می داند مسئله صلح در این کشور را وارد پیچیدگی جدیدی می کند.

عبدالله که نتایج اعلام شده انتخابات ریاست جمهوری افغانستان را به دلیل بروز تخلف و تقلب گسترده در روند انتخابات نپذیرفته است و خود را پیروز آرای واقعی مردم می داند با برگزاری مراسم تحلیف دولت موازی تشکیل داده است و در چنین چارچوبی تیمی برای مذاکره با طالبان تشکیل داده است.

با شکل گیری دو تیم جداگانه برای مذکرات صلح با طالبان از سوی اشرف غنی و عبدالله این پرسش مطرح می شود که واکنش این گروه به این مسئله چه خواهد بود و طالبان با کدام تیم وارد مذاکره می شود؟

با توجه به نگرش کلان طالبان مبنی بر غیر قانونی بودن انتخابات در افغانستان و به تبع نتایج حاصل از آن، این گروه حتی فرد معرفی شده به عنوان پیروز انتخابات ریاست جمهوری این کشور را به رسمیت نمی شناسد، اما طالبان در شرایط کنونی و پس از امضای توافق صلح با آمریکا حاضر به  برگزاری مذاکرات بین الافغانی شده است.

در حال حاضر که ورود به گفتگوهای بین الافغانی به راهبردی جدید برای طالبان تبدیل شده است این گروه با فضای مبهمی در این زمینه مواجه شده است.

تشکیل دو تیم مذاکره کننده توسط عبدالله و اشرف غنی در حالی که باید تیمی واحد از افغانستان برای گفتگو با طالبان معرفی شود، این گروه را سردرگم کرده است، به گونه ای که پس از برگزاری دو مراسم تحلیف در این کشور، سخنگوی طالبان خواستار توقف تنش های سیاسی در افغانستان برای مذاکرات بین الافغانی و استقرار صلح شد.

برغم عدم انسجام سیاسی در افغانستان اما حضور اشرف غنی در جایگاه ریاست جمهوری این کشور از سال 2014  موجب شده تا نهادهای حکومتی در افغانستان بر مبنای  رویه قبلی تابع  دستورات وی باشند و فرمان غنی برای ازادی زندانیان طالبان به احتمال زیاد این گروه را مجاب می می کند که با تیم معرفی شده توسط  وی مذاکره کند.

البته باید توجه داشت که هم طالبان و هم اشرف غنی نمی توانند بدون توجه به نقش تاثیر گذار عبدالله در عرصه سیاست در افغانستان مسئله صلح در این کشور را به پیش ببرند.

درخواست ازعبدالله برای ایفای نقش در روند صلح افغانستان و وعده برای بکار گماردن افراد وابسته به وی در سمت های ملی و محلی توسط اشرف غنی نشان می دهد که وی به خوبی می داند که بدون همراهی و حمایت عبدالله نمی تواند مسیر صلح با طالبان را بپیماید.

نویسنده: محمدرضا عسگری

133/118

بیشتر بخوانید:

دولت افغانستان هیأت مذاکره کننده با طالبان را تعیین کرد

تاکید "اشرف غنی" بر لزوم آتش بس با گروه طالبان/ تحلیل

برقراری اولین تماس ویدیویی نمایندگان دولت افغانستان و گروه طالبان/ تحلیل