به گزارش ایران پرس، پایگاه خبری عربی 21 روز سه شنبه در مقاله ای به قلم «ساری عرابی» نوشت؛ سیاست عربستان سعودی در خصوص مساله فلسطین با موضع گیری منفی و بی توجهی آغاز و تا مقابله با آن پیش رفت.
سیاست مقابله مستقیم عربستان سعودی با مساله فلسطین با حمایت سعودی ها و اماراتی ها از «محمد دحلان» و از دولت های «حسنی مبارک» و «عبد الفتاح السیسی» در محاصره غزه، آشکار شد.
بنابراین ارتباط های مخفیانه میان اسرائیل وعربستان سعودی به مرور آشکارتر شد از جمله این روابط می توان به سفر «انور عشقی» ژنرال بازنشسته سعودی به اسرائیل اشاره کرد بدین ترتیب عادی سازی روابط شکل علنی تری به خود گرفت.
اما سیاست عربستان سعودی در بی حرمتی اخیر به مسجد الاقصی، سکوت بود؛ مفتیان عربستان سعودی نیز موضع گیری خاصی در خصوص مساله مسجد الاقصی نداشتند.
بنابراین سعودی ها نه تنها موضع حمایتی در قبال مساله مسجد الاقصی نداشتند بلکه حامیان دولت سعودی در فضای مجازی تلاش می کردند که اتهام هایی را به فلسطینی ها وارد کنند؛ آنها از فلسطینی ها انتقاد می کردند و آنها را به فروش سرزمینشان به یهودی ها متهم می کردند از سویی دیگر نیز حماس را به خاطر ارتباط با ایران محکوم می کردند این در حالی بود که سعودی ها هیچ توجهی به حرمتی ها به مسجد الاقصی نداشتند.
اما ناگهان پس از آنکه ایستادگی مردم فلسطین محاسبات نتانیاهو در تسلط بر مسجد الاقصی را به هم ریخت و فلسطینی ها پیروز شدند علیرغم همه تلاش سعودی ها برای عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی، سعودی ها گفتند که ملک سلمان توانست بر نتانیاهو تاثیر بگذارد تا درهای مسجد الاقصی باز شود و اقدامات امنیتی رژیم صهیونیستی در مسجد الاقصی نیز برچیده شود.
مشکل عربستان سعودی این است که آنها مسائل را بر اساس اولویت های خود دنبال می کنند بنابراین اولویت نخست سعودی ها مقابله با ایران است از این رو توان خود و کشورهای عربی را در این جهت صرف می کنند بنابراین از مساله فلسطین که بیش از 100 سال است که مطرح است؛ غفلت می ورزند.
عدم توازن سیاست های عربستان
عربستان سعودی در سیاست های خود توزان ندارد ولی بیش از عدم توازن، نوعی از لجبازی در سیاست سعودی ها مشهود است؛ بر اساس این سیاست سعودی ها از سایر دولت های عربی درخواست می کنند که با ایران دشمنی کنند بدون اینکه آنها را به مقابله با رژیم صهیونیستی ترغیب کنند ؛ عربستان سعودی در سطح بین المللی نیز اقدامی برای فلسطین انجام نمی دهد اما از توان خود در صحنه بین المللی برای ضربه زدن به قطر استفاده می کند.
سعودی ها هر گونه رابطه کشورهای عربی با ایران را محکوم می کنند حتی در صورتی که این رابطه تنها سیاسی و دیپلماتیک باشد؛ همچنان که سعودی ها موضعی خصمانه علیه محمد مرسی و اخوان المسلمین دارند.
نتیجه اینکه در برهه کنونی عربستان سعودی به دنبال آن است که زمامداری کشورهای عربی را به دست بگیرد و از این طریق تلاش می کند اولویت های خود را بر این کشورها دیکته کند اما تحقق این مساله برای سعودی ها هزینه های (سنگینی) در بر خواهد داشت. 113/111
بیشتر بخوانید:
رئیس شورای عالی سیاسی یمن: سعودی، در صدر رژیمهای خائن به آرمان فلسطین قرار دارد