ایران پرس- دونالد ترامپ، رییس جمهوری امریکا با هشدار در مورد خطرهای وخیم رشد مصرف مواد مخدر در این کشور، خواستار اعمال مجازات اعدام برای قاچاقچیان مواد مخدر شد.

«ترامپ» در شهر منچستر ایالت نیوهمشایر گفت، اگر در مقابل فروشندگان مواد مخدر سخت گیری نکنیم وقت خود را تلف کرده ایم و این سخت گیری شامل مجازات مرگ هم می شود. 

وی همچنین وعده داد با روند فزاینده مصرف مواد مخدر و داروهای اعتیادآور در امریکا مقابله کند. 

معتادان به مواد مخدر در امریکا

 

با این حال، تجربه 40 ساله «جنگ علیه مواد مخدر» که به طور رسمی از زمان ریاست جمهوری ریچارد نیکسون(1) آغاز شده است، نشان می دهد این تلاش ها تاکنون نتیجه نداده است. طبق آمارهای رسمی، روزانه حداقل 100 تن در آمریکا بر اثر مصرف بیش از حد (Overdose) مواد مخدر جان خود را از دست می دهند.

این رقم بیش از مجموع قربانیان حوادث رانندگی و تیراندازی ها در امریکا به شمار می آید. این در حالی است که بخشی از قربانیان تیراندازی ها نیز به درگیری ماموران پلیس و قاچاقچیان یا باندهای قاچاق مواد مخدر با یکدیگر اختصاص دارد.

عمده مرگ های ناشی از مصرف بیش از حد مواد مخدر در افراد 30 تا 50 ساله رخ می دهد که جزو افراد فعال جامعه هستند. 

امریکا بزرگترین مصرف کننده مواد مخدر در جهان

میزان لطمات اقتصادی مصرف مواد مخدر و مرگ های ناشی از آن نیز تقریبا غیرقابل محاسبه اعلام شده است. این در حالی است که امریکا به عنوان بزرگترین مصرف کننده مواد مخدر در جهان شناخته می شود. مقصد نهایی اغلب مواد مخدر و داروهایی اعتیاد آور، امریکا است که یا از خارج وارد می شود یا توسط تولید کنندگان داخلی از جمله کارخانه های داروسازی ساخته می شوند.

مشکل این کشور فقط مواد مخدر مشتق از تریاک یا مواد مخدرصنعتی نیست؛ بلکه شرکت های دارویی، داروهای ظاهرا غیرمخدر می سازند که اعتیادآورند و آثار درازمدت بر سلامت بدن برجای می گذارند. این داروها عمدتا از طریق برخی پزشکان و به شکل فروش در داروخانه ها توزیع می شود برهمین اساس، انجمن های پزشکی و دارویی به عنوان لابی های قدرتمند، در برابر ممنوعیت یا محدودیت تولید، فروش و مصرف چنین داروهایی مقاومت می کنند. 

زدودن جامعه امریکا از اعتیاد؛غیرقابل تصور

با توجه به چنین حجم عظیمی از منافع اقتصادی ناشی از مصرف و قاچاق مواد مخدر و داروهای اعتیاد آور و نیز فقدان عزم جدی مسوولان و ماموران اجرای قانون، زدودن جامعه امریکا از اعتیاد، تقریبا غیرقابل تصور قلمداد می شود.

البته دولت ها قدم هایی را برای مقابله با این وضع برداشته اند. به عنوان مثال، ترامپ چند ماه پیش «وضع ملی اضطراری» را در مورد مبارزه با مواد مخدر و داروهای اعتیاد آور اعلام کرد که موجب تخصیص بودجه های بیشتر و رفع برخی محدودیت های اجرای قانون در این حوزه شد.

با این حال، شرایط  در امریکا به قدری وخیم است که چنین تلاش هایی نمی تواند جز تاثیرات محدود و مقطعی، نتیجه دیگری داشته باشد. 

دکتر لارن تورپ(2)، مدیر بخش سلامت و آموزش جوانان بیمارستان روانی  در اوهایو می‌گوید، وقتی صحبت از «پاک‌ کردن لکه ننگ اعتیاد» و «درک اعتیاد به‌عنوان یک بیماری» است، ‌ما همچنان راه زیادی پیش‌ رو داریم.

 1 - Richard Nixon

2 - Lauren Thorpe

نویسنده: امیرعلی ابوالفتح

133/111

بیشتر بخوانید:

اعتراف ترامپ به فراگیرشدن مصرف مواد مخدر در آمریکا

تلاش آمریکا، مکزیک و کانادا برای مبارزه با قاچاق مواد مخدر+ ویدئو

امریکا عامل اصلی گسترش تولید مواد مخدر در افغانستان

معتادان به مواد مخدر در امریکا