ایران پرس: با گذشت چند روز از سخنان آتشین یحیی السنوار از رهبران حماس در غزه، این سخنان که در ان راهبردهای جدید حماس و گروه های مقاومت فلسطینی رونمایی و تشریح و تبیین شد نگرانی های گسترده ای در میان سران اسرائیلی ایجاد کرده است.

با وجود گذشت چند روز از سخنان آتشین یحیی السنوار از رهبران حماس در غزه که به مناسبت روز جهانی قدس انجام شد، بازتاب این سخنان همچنان ادامه دارد. این سخنان که در ان راهبردهای جدید حماس و گروه های مقاومت فلسطینی رونمایی و تشریح و تبیین شد نگرانی های گسترده ای در میان  جامعه و سران اسرائیلی ایجاد کرده است.

این راهبردها به قدرت بازدارندگی حماس و محور مقاومت در ابعاد مختلف عمق و گسترش می دهد و در عین حال پل های جدیدی را برای تقویت وحدت داخلی فلسطینی ها برقرار می سازد.

یکی از این راهبردها برقراری خط دریایی "از" و "به " غزه برای شکستن محاصره اقتصادی این منطقه است که طی چند سال گذشته بیش از دو میلیون فلسطینی در ان گرفتار شده و ان را به یک زندان بزرگ در جهان تبدیل کرده است.

در این مدت ارتباط مردم غزه با جهان خارج به واسطه مصر و رژیم صهیونیستی و یا از طریق تونل ها صورت می گرفت و اکنون گروه های مقاومت به رهبری حماس تصمیم گرفته اند که یک خط دریایی را با تکیه به توان موشکی و پهپادی خود باز کنند.

این مسئله رژیم صهیونیستی را در برابر انتخاب دشوار می دهد زیرا اگر به این معادله جدید تن دهد در این صورت هم نتایج تلاش های چند سال گذشته در اعمال محاصره بر غزه بر باد می رود و هم اینکه گروه های مقاومت این امکان را پیدا می کنند که بیش از پیش به تقویت قدرت و توان بازدارندگی خود بپردازند و اگر چنانچه در برابر معادله جدید ایجاد خظ دریایی مقاومت کند و یا با ان مقابله کند در این صورت باید خطر ورود به یک جنگ فراگیر را به جان بخرد حال انکه دولت ائتلافی بنت طی ماه های اخیر بخصوص از زمان تشدید درگیری ها در قدس نهایت تلاش خود را بکار گرفته است تا با استفاده از میانجی های مختلف جلوی جنگ را بگیرد.   

دومین راهبرد جدید حماس در جلوگیری از تعرضات مکرر صهیونیست ها به مسجد الاقصی ، اقدام متقابل در حمله به کنیسه ها در داخل و خارج اراضی اشغالی است که خطر جنگ مذهبی و دینی را به همراه دارد.

در واقع حماس و گروه های مقاومت نمی خواهند شروع کننده این حرکت باشند اما در عین حال نمی خواهند از کارکردهای بازدارنده آن محروم بمانند.

با توجه به اینکه تعرضات صهیونیست ها به مسجد الاقصی سال به سال گسترده تر و سازمان یافته تر می شوند و تعداد متعرضین از یک نفر در سال 2000 به بیش از 26 هزار نفر در سال 2021 رسیده لذا انها برای ایجاد بازدارندگی در برابر این تعرضات چاره کار را در مقابله به مثل جستجو می کنند.

تجارب گذشته حاکی از این بود که تا قبل از دستیابی حزب الله و گروه های مقاومت فلسطینی به قدرت بازدارندگی موشکی در هدف قرار دادن تل اویو، این رژیم گاه و بیگاه به هر بهانه ولو جزئی بیروت و غزه را مورد هدف حملات هوایی قرار می داد اما پس از انکه متوجه شد که در برابرهر حمله و تعرض پاسخ متقابل را دریافت خواهد کرد به تجدید رفتار دست زد و همین تجربه فلسطینی ها را بر ان داشته که برای جلوگیری از تعرضات مکرر شهرک نشینان به مسجد الاقصی توسل به اقدام متقابل را در دستور کار خود قرار دهند.

سومین راهبرد این است که استفاده از ظرفیت های داخلی فلسطینی های سالکن اراضی سال 1948 موسوم به اسرائیل به حداکثر برسد و در کنار استفاده از ظرفیت های مردمی حتی از احزاب و تشکلات سیاسی اعراب ساکن فلسطین اشغالی استفاده شود و در این راستا یحیی السنوار از  منصور عباس رئیس فهرست مشترک عربی که 4 نماینده در کابینه ائتلافی بنت دارد خواسته است این ائتلاف را در اعتراض به تعرضات صهیونیست ها به مسجد الاقصی ترک کند که این امر به فروپاشی دولت بنت می انجامد. چراکه دولت ائتلافی بنت با خروج یک نماینده راستگرا در لبه پرتگاه قرار گرفته یعنی  60 نماینده موافق در برابر 60 نماینده مخالف قرار گرفته و خروج حتی یک نفر می تواند دولت ائتلافی لاپید- بنت را به شکست بکشاند.

و اما چهارمین راهبرد این است که حماس راهبرد جدیدی را برای برقراری و تقویت اتحاد داخلی در پیش گرفته و در این راستا اعلام کرده که در جنگ اینده 1111موشک به یابود یاسر عرفات رهبر فقید فتح به اسرائیل و تل اویو شلیک خواهد کرد و این نشان می دهد که حماس در تلاش است توان همه فلسطینی ها را صرف نظر از گرایشات سیاسی ان ها زیر بیرق نجات مسجد الاقصی متحد سازد.

نویسنده: احمد کاظم زاده

112

 بیشتر بخوانید: 

روزجهانی قدس و تحولات جدید و راهبردی در عرصه فلسطین