به نوشته پایگاه اینترنتی نیویورک تایمز، نامههای دریافتی این روزنامه از خوانندگان که پس از ماجرای ناپدید شدن «جمال خاشقجی»، روزنامه نگار مخالف سعودی دریافت شده دربرگیرنده نکاتی جالب توجه است که در زیر به چند مورد از آنها اشاره می شود:
نامه به سردبیر:
پیشینه ی طولانی عربستان سعودی در سرکوبگری مستبدانه و موارد بسیار نقض حقوق بشر، اتحاد کنونی بین ما (واشنگتن و ریاض) را غیرقابل توجیه می کند. یکی از همپیمانان ما در خاورمیانه از گروه های تروریستی تندرو همچون «القاعده» حمایت کرده و رد پایش در نقطه نقطه ی بحران انسانی در یمن بر جا مانده است.
با این وجود به علت منابع نفتی عربستان و خودباختگی در برابر ولیعهد سعودی، «دونالد ترامپ» در دوران ریاست جمهوری خود، روابط آمریکا را با عربستان سعودی شدت بخشیده و از انتقاد از سعودی ها به علت ترور احتمالی روزنامه نگار مخالف «جمال خاشقجی» خودداری می کند.
نمی توان ترامپ را به خاطر اتحاد چندین دهه ای عربستان با آمریکا سرزنش کرد اما جنایتی که به تازگی اتفاق افتاد باید دست کم هشداری برای دولت ما باشد مبنی بر اینکه اخلاق را نمی توان در درجه دوم اهمیت قرار داد. منافع آمریکا در سال 2018 نباید به رژیمی استبدادی گره بخورد که هیچ اهمیتی برای حقوق بشر قائل نیست.
امضا: شروتی سریدار، کالیفرنیا
نامه به سردبیر:
«محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی، از وقتی که در ژوئن 2017 به قدرت رسید همواره از سوی تشکیلات سیاسی و رسانه های آمریکایی مورد توجه قرار گرفت و چه کسی می تواند مشارکت "دونالد ترامپ" را در رقص شمشیر در عربستان سعودی فراموش کند؛ رقصی که در جریان نخستین سفر خارجی دولتش اتفاق افتاد.
میلیون ها غیرنظامی دارند از گرسنگی در یمن می میرند؛ میلیون ها زن سعودی هنوز نمی توانند بدون همراهی یک مرد خانه را ترک کنند؛ آل سعود از تروریست ها در سراسر دنیا حمایت می کند؛ اما هیچ یک از این موارد کافی نیست تا نگرانی آمریکا را برانگیزد. شاید ناپدید شدن و قتل احتمالی یک روزنامه نگار مخالف سعودی بتواند نگرش دولت امریکا را نسبت به حاکمان سعودی تغییر دهد.
امضا: استیو لاودمن، دنور
نامه به سر دبیر:
عربستان سعودی و آمریکا قطعا هیچ نقطه مشترکی ندارند. این دو کشور ارزش های مشترک، اصول یا عرف های فرهنگی یکسانی ندارند.
من در جایگاه استاد بازنشسته ی دانشگاه سخن می گویم که مدت 12 سال در خاورمیانه از جمله در دانشگاه های برتر عربستان سعودی کار کرده است. من دولت سعودی را با نقض حقوق بشر و جنگ وحشیانه ی این رژیم در یمن به خوبی شناخته ام؛ جنگی که محمد بن سلمان قهرمان آن بوده است. پرونده ی غم انگیز روزنامه نگار جمال خاشقجی تنها به من اطمینان می دهد که شناختم از این رژیم آدم کش درست بوده است.
امضا: جوزف ریچارد پریوایل، دترویت
نامه به سردبیر:
رئیس جمهور ترامپ از رویارویی و برخورد با عربستان سعودی بر سر ناپدید شدن جمال خاشقجی اکراه دارد زیرا قرارداد تسلیحاتی 110 میلیارد دلاری که به شدت تلاش کرد تا بدست بیاورد برایش بسیار مهم است. نتیجه گیری می کنم که تلاش سرسختانه ی ترامپ و 110 میلیارد دلاری که قرار است به تولیدکنندگان سلاح در آمریکا پرداخت شود خیلی بیشتر از آن چیزی است که به خاطرش کمال اخلاقی و حس عدالت جویی مان را کنار بگذاریم.
امیدوار بودم اگر به جای 110 میلیارد دلار، پول خیلی ناچیزتری برای قرارداد تسلیحاتی در میان بود رئیس جمهور ما پر افتخارتر و محترمانه تر رفتار کند.
امضا: جیمز هرینتون، کالیفرنیا
مترجم: مرتضی لطفی
114/118
بیشتر بخوانید:
سفر «پمپئو» به ریاض و آنکارا، تلاش همه جانبه آمریکا برای نجات «بن سلمان»/ تحلیل
آمریکا بهدنبال خروج آلسلمان از بنبست خاشقجی/ تحلیل
سناتور آمریکایی: «محمد بن سلمان» باید برکنار شود