به گزارش پایگاه اینترنتی روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز، فرمانده ارشد نیروی هوایی ارتش آمریکا در خاورمیانه هفته گذشته در گفتگو با شبکه «ای بی اس» ابراز خشم و انزجار کرد.
ابراز احساسات او اگرچه جای استقبال دارد اما چندان قوی و قاطع نبود. این ابراز احساسات بایستی بیشتر هولناک و سراسر خشم باشد، و همدستی آمریکا را با آنچه در گزارش سازمان ملل با نام کشتار جنایتکارانه به آن اشاره شده است، شرمسار سازد.
عربستان سعودی و هم پیمانان سُنی این کشور بیش از سه سال پیش در یمن مداخله ی نظامی کردند تا شورشیان شیعی (نیروهای جنبش مردمی انصارالله و کمیته های مردمی) را در جنگی نابرابراز بین ببرند.
آنها دولت عبدربُه منصور هادی را از صنعا، پایتخت بیرون راندند و به عربستان تبعیدش کردند. سازمان ملل و گروه های حقوق بشری می گویند؛ جنگ هوایی به سرکردگی عربستان سبب شده است تا کشوری فقیر و جنگ زده به کابوس انسانی و کشتارگاه حملات کور تبدیل شود.
حملات هوایی به سرکردگی عربستان سعودی بارها و بارها اهداف غیرنظامی را در یمن هدف قرار داده و بیگناهان بیشماری را سلاخی کرده است.
جمعه گذشته، سازمان ملل اعلام کرد، ائتلاف به سرکردگی عربستان دست کم 22 کودک و چهار زن را که از منطقه ی درگیری می گریختند، کشته است.
دو هفته پیشتر در روز 9 اوت، جنگنده های ائتلاف، اتوبوس مدرسه را هدف قرار دادند و ده ها کودک را کشتند.
غیرنظامیان بیشماری هم بر اثر اصابت بمب های آمریکایی و انگلیسی به بازارها، مراسم عروسی و مراسم تشییع جنازه کشته شده اند که رقم رسمی آنان بیش از 6500 نفر اعلام شده است، اما قطعا رقم های بسیار بیشتری جان باخته اند. میلیون ها غیرنظامی هم از کمبود غذا و مراقبت پزشکی رنج می برند.
این همان ترس و وحشت است اما شرمساری یعنی بمبی که اتوبوس مدرسه و مسافران کوچک را نابود کرد، ساخت آمریکا بود.
به گزارش «سی ان ان»، این بمب پانصد پوندی و هدایت شونده بود که با قرارداد مصوب فروش سلاح به عربستان سعودی فروخته شده بود، مشابه این بمب به یک مراسم تشییع جنازه در اکتبر سال 2016 اصابت کرد و 155 نفر را کشت.
پس از آن بود که رئیس جمهور وقت، باراک اوباما فروش فناوری نظامی هدایت شونده و نقطه زن را به عربستان سعودی ممنوع کرد. دولت ترامپ این ممنوعیت را در مارس 2017 لغو کرد.
اگرچه سران کشورهای ائتلاف علیه یمن این گونه استدلال می کردند که این حملات نظامی خیلی زود می تواند نتیجه دهد اما آنها سال های سال دچار اشتباه محاسباتی شده و کشورهای خود را در باتلاق فرو برده اند.
در نتیجه غیرنظامیان بیشماری جان باخته اند و بسیاری از قربانیان در نتیجه این حملات هوایی کورائتلاف نظامی به سرکردگی عربستان سعودی جان خود را از دست دادند.
بر اساس قانون بین الملل این حملات ممکن است مصداق بارز جنایت جنگی باشند که آمریکا و انگلیس و دیگر تامین کننده تسلیحات برای عربستان در آن همدست بوده اند.
برآوردهای سازمان ملل نشان می دهد در مجموع 10 هزار نفر در جنگ یمن کشته شدند اما منابع محلی میزان تلفات را ده ها هزار کشته و زخمی برآورد کرده اند.
یمن یکی از فقیرترین کشورهای دنیاست که به میدان نبرد نیابتی و جنگ های جداگانه به سرکردگی آمریکا و همپیمانان منطقه ای آن تبدیل شده است. نزدیک به 22 میلیون یمنی به کمک های انسان دوستانه نیاز دارند و 8.4 میلیون نفر هم در معرض گرسنگی شدید هستند.
دولت ترامپ باید یکصدا با همپیمانان عرب سخن بگوید. فروش سلاح و دیگر تجهیزات نظامی را به تعویق بیاندازد؛ با کمیته های مردمی و سازمان ملل برای برقراری آتش بس همکاری کند.
رسیدن به توافق درباره کنترل بندر الحدیده می تواند نخستین گام برای رسیدن به حل و فصل سیاسی باشد واین تنها امید برای برقراری صلح و امنیت در این گوشه از جهان است.
139/110
مترجم: مرتضی لطفی
بیشتر بخوانید:
تحولات یمن؛ حمله هوایی سعودی به الحدیده/ خسارت میلیاردی به صنعت شیلات
حمله موشکی یمن به مواضع مزدوران سعودی در نجران
وزارت بهداشت یمن: بمباران منابع آب شرب یمن نقض قوانین بین المللی است
یمن: سازمانملل در برابر متجاوزان مستقل عمل کند
رأیالیوم: بیاعتنایی علمای مسلمان به قربانیشدن کودکان یمنی