وی افزود که آمریکا با توجه به نفوذهای سایبری روسیه در گذشته با مشکلاتی مواجه شده است.
اوباما بدون اشاره به جزئیات و یا بیان نمونهای از این نفوذهای سایبری تصریح کرد: هدف از این هشدار این است که «چرخه مشکلاتی» که در رقابتهای تسلیحاتی در گذشته اتفاق افتاده است را تکرار نکنیم.
روابط آمریکا و روسیه در سال های اخیر با تنش ها ومسائل مختلفی همراه بوده است واکنون به طور چشمگیری سطح روابط دو کشور کاهش یافته است.
در عین حال جنگ تبلیغاتی بین مسکو و واشنگتن در جریان است و هر از چند گاهی سران ومقامات دو کشور اتهاماتی را متوجه طرف مقابل می کنند.
در آخرین نمونه از این موارد مقامات امریکایی، روسیه را به حمله سایبری به سرورهای «کمیته ملی حزب دموکرات» متهم کرده و از سوی دیگر آژانس های اطلاعاتی و امنیتی امریکا درباره تلاش روسیه برای اختلال یا تضعیف روند انتخابات ریاست جمهوری در امریکا ابراز نگرانی کردهاند.
این در حالی است که "سرگئی لاوروف" وزیر امور خارجه روسیه، ادعای دخالت این کشور در حمله هکری اخیر به سرورهای کمیته ملی حزب دموکرات امریکا را رد کرده است.
جنگ سایبری اکنون در عرصه رویارویی قدرت های جهانی از اهمیت روز افزونی برخوردار شده است.
کشورهای بزرگ جهان به ویژه آمریکا، روسیه و چین، مدام رقبای خود را متهم به انجام انواع حملات سایبری به نهادها و تاسیسات خود می کنند.
این حملات بیشتر با هدف دستیابی به اطلاعات حساس به ویژه در باره انواع پروژه های نظامی وصنعتی مهم، خرابکاری در تاسیسات کشور رقیب و یا شنود مکالمات صورت می گیرد.
ضمن این که با حمله سایبری اخیر به سرورهای «کمیته ملی حزب دموکرات» بعد جدیدی به جنگ سایبری یعنی تلاش برای تاثیر گذاری بر روندهای سیاسی کشور هدف به آن افزوده شده است.
در این میان به ویژه آمریکادر طول سال های اخیر میلیاردها دلار برای ایجاد قابلیت های سایبری خود هزینه کرده است.
بهانه آمریکا برای افزایش توانمندی های سایبری خود آن است که این اقدام همزمان با استفاده چین، روسیه، کره شمالی و سایر کشورها از فضای سایبری جهت حمله به دشمنان و یا سرقت اطلاعات ضرورت پیدا کرده است.
مقامات وزارت دفاع آمریکا اعلام کرده اند که نقش پنتاگون در امنیت فضای سایبری این کشور به دفاع از امریکا محدود می شود و سازمان های اطلاعاتی و وزارت امنیت ملی این کشور در عملیات های تامین امنیت سایبری از جمله تلاش برای مقابله با سرقت اطلاعات نقش دارند.
به گفته آمریکایی ها بین 20 تا 30 کشور جهان در حال تشکیل واحدهای ویژه جنگ سایبری هستند.
ناتو نیز جنگ سایبری را به عنوان اولویت جدید خود در دستورکار قرار داده است.
کشورهای بزرگ کاملا از این مساله آگاهی دارند که در فضای سایبری با رقبا و دشمنان قدرتمندی روبرو هستند.
در این چارچوب روس ها بخوبی می دانند که آمریکایی ها مسئول بخش قابل توجهی از حملات سایبری در سطح جهان هستند.
آمریکا همواره از اولین و بزرگترین کشورهایی محسوب می شود که از فضای سایبری برای اعمال فشار و در واقع تهاجم بر علیه سایر ملت ها استفاده نموده است.
در عین حال نباید فراموش کرد که حملات سایبری به مثابه تیغی دو لبه محسوب می شود که توسط دشمنان امریکا نیز می تواند به نحو موثری علیه آن مورد استفاده قرار گیرد.
به همین دلیل موضوع امنیت سایبری اکنون به یکی از اولویتهای کاخ سفید تبدیل شده است.
دولت آمریکا در تلاش است تا در قالب طرح موسوم به "اقدام ملی برای امنیت سایبری"، طی هفت سال شبکه منسجمی در زمینه امنیت سایبری که تاکنون وضعیت نامطمئنی داشته در سطح این کشور ایجاد کند.
کاخ سفید اعلام کرده است در بودجه سال 2017 ایجاد یک مرکز رسمی پیشرفته برای هماهنگی در زمینه امنیت سایبری در بین همه سازمان های غیر نظامی امریکا با همکاری نهاد های نظامی و اطلاعاتی این کشور پیش بینی شده است.