ایران پرس: سازمان جهانی صلیب سرخ با انتقاد از روند واکسیناسیون در افغانستان، از جامعه جهانی خواست از بخش درمان این کشور حمایت کند.

سازمان جهانی صلیب سرخ اعلام کرد، نیمی از نمونه‌های آزمایش‌شده ویروس کرونا در افغانستان مثبت است که این نشان‌دهنده گسترش شیوع این ویروس است.

این نهاد گفت، تنها 10 درصد از مردم افغانستان به طور کامل واکسینه شده‌اند و سیستم بهداشتی شکننده افغانستان برای مقابله با افزایش عفونت‌های کووید- 19 پس از بسته‌شدن ده‌ها مرکز بهداشتی به دلیل کمبود دارو، نیازمند حمایت فوری جهانی است.

سازمان جهانی صلیب سرخ تأکید کرده است که کمتر از 10 مرکز از 37 مرکز بهداشتی عمومی کووید- 19 در افغانستان فعال است.

هشدار سازمان جهانی صلیب سرخ درباره وضعیت وخیم بهداشتی در افغانستان پیامی نگران کننده از اوضاع این کشور در بخش سلامت است که در صورت عدم توجه به آن می تواند ابعاد غیر قابل جبرانی داشته باشد.

از زمان به قدرت رسیدن مجدد طالبان در افغانستان، شرایط در بخش های مختلف سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، بهداشتی وآموزشی بشدت تغییر کرده است و این کشور با چالش های بزرگی درهمه این عرصه ها مواجه شده است.

کاهش شاخص ارائه خدمات بهداشتی در افغانستان

در شش ماهی که از حاکمیت  طالبان در افغانستان سپری شده است بخش بهداشتی این کشور به دلایل مختلف با کاهش شاخص ارائه خدمات روبرو شده است.

عدم پرداخت حقوق کارکنان، کاهش کمک های بین المللی، بلوکه شدن دارایی های بانک مرکزی افغانستان در خارج و عدم تامین مالی برای واردات تجهیزات بهداشتی، دارو و سایز اقلام مورد نیاز بخش سلامت موجب شده تا بخشی از مراکز ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در افغانستان تعطیل شده و شماری اندکی از مراکز فعال نیز به دلیل کمبود و نیرو و تجهیزات خدمت رسانی آنان بشدت محدود شده است. 

این در حالی است که با شیوع گونه های جدید ویروس کرونا در افغانستان به طور طبیعی میزان مراجعات به مراکز درمانی و بهداشتی در افغانستان افزایش یافته است که این مراکز امکانات لازم برای پاسخگویی مناسب و به موقع را ندارند.

همین مسئله سبب شده تا با افزایش میزان مبتلایان به ویروس کرونا در افغانستان، کاهش روند واکسیناسیون و سخت شدن دسترسی مردم این کشور به اقلام  بهداشتی ،نهادهای بین المللی از جمله سازمان جهانی بهداشت وسازمان جهانی صلیب سرخ درباره اوضاع بهداشتی در افغانستان هشدار دهند. 

آمار ده درصدی تعداد افرادی که در افغانستان واکسیناسیون خود را کامل کرده اند نشان می دهد که این کشور با خطرات جدی ناشی از کندی روند واکسیناسیون مواجه است که این مسئله می تواند برافزایش تعداد مبتلایان و قربانیان این ویروس تاثیر مضاعفی داشته باشد.

در چنین شرایطی سازمان جهانی صلیب سرخ با هشدار درباره اوضاع وخیم بهداشتی افغانستان به خصوص با ادامه همه گیری کرونا در این کشور و فقدان تجهیزات مورد نیاز برای کمک به مبتلایان و ایجاد سازوکاری برای پیشگیری  از ابتلاهای بیشتر در سراسر افغانستان، خواستار ارائه کمک های فوری بهداشتی و دارویی به این کشور شده است.  

به نظرمی‌رسد درچنین شرایطی علاوه بر مدیریت ضعیف بخش سلامت دولت طالبان، مصادره دارایی های افغانستان توسط آمریکا بر کمبود شدید تجهیزات پزشکی و اقلام مختلف دارویی در این کشور به دلیل عدم دسترسی به منابع مالی عامل دیگری است که بر شکل گیری بحران بهداشتی در افغانستان تاثیر گذار بوده است.

نویسنده: محمدرضا عسگری

117

بیشتر بخوانید:

افزایش فقر مردم افغانستان/ کاهش درآمد به 350 دلار

برنامه جهانی غذا: بیش از 90 درصد مردم افغانستان غذای کافی ندارند