به گزارش روز شنبه ایران پرس، کمیته بین الملی صلیب سرخ اعلام کرد، آوارگان خشونت های اخیر در جنوب اتیوپی، غذا، سرپناه و سایر ملزومات اولیه زندگی را ندارند و با توجه به نزدیکی فصل بارندگی مشکلات ممکن است دو چندان شود.
بنابر اعلام کمیته بین الملی صلیب سرخ، غفلت کامل جامعه جهانی از این بحران در جنوب اتیوپی می تواند عواقب وخیمی به دنبال داشته باشد و در صورتیکه کمک های بشردوستانه سریعاً افزایش پیدا نکند، با توجه به نزدیک شدن موسم باران، مردم در خطر شیوع بیماری ها و سوء تغذیه در این منطقه قرار خواهند گرفت.
کمیته بین الملی صلیب سرخ گفت: مردم جنوب اتیوپی به سختی در تلاش برای اقامت در هر مکانی که حداقل امکانات سکونت را داشته هستند و ازدحام آوارگان در مدارس، ادارات، و کلیساهاست و دسترسی آنها به غذا و آب سالم خیلی محدود است.
درگیری های قومی در جنوب اتیوپی باعث آوارگی بیش از هشتصد هزار نفر شده است.
اتیوپی در بیشتر مناطق و مرزهای خود با دیگر کشورها درگیر جنگ و نبردهای ملی و داخلی است و بعد از اوگاندا بیشترین تعداد آوارگان را در قاره آفریقا در خاک خود جای داده است.
درگیریهای شدید در مناطقی مرزی اتیوپی با سومالی در ماه سپتامبر گذشته، 2017 باعث کشته شدن شماری از مردم و آواره شدن صدها هزار نفر شد.
مناطق مرزی اتیوپی و سومالی نزدیک دو دهه اخیر، صحنه درگیری دو کشور بر سر تعیین خطوط مرزی است. قرار بود همه پرسی اکتبر 2004 به این مناقشه پایان دهد اما اجرای آن تا به حال به علت عدم پذیرش طرفین متوقف شده است.
اتیوپی همچنین با اریتره درگیری و اختلاف طولانی مدتی دارد که به تازگی نشانه هایی از بهبود روابط دیده می شود. اتیوپی همچنین با مصر و سودان بر سر تاسیس سد النهضه در مصر اختلاف دارد.
در واکنش به درگیریهای قومی و داخلی و خشونت و بی ثباتی های اخیر در اتیوپی، مقامات این کشور ناگزیر به اعمال و اجرای حکومت نظامی شش ماهه از 2 ماه پیش (اردیبهشت) شدند.
137/110
بیشتر بخوانید:
توافق از سرگیری روابط دیپلماتیک اتیوپی و اریتره
سد النهضه؛ محل اختلاف مصر، اتیوپی و سودان
پذیرش بیش از 29 هزار آواره در اتیوپی
هجوم حدود ده هزار پناهجو از اتیوپی به کنیا