به گزارش ایران پرس، «جوزپه کونته»(Giuseppe Conte)، نخست وزیر ایتالیا روز چهارشنبه در سخنانی در مجلس سنای ایتالیا درباره موضوع کشتی ایتالیایی «دیچوتی» (Dichuti) گفت، اروپا باید شیوه ای پایدار و قابل حمایت درباره مدیریت بحران پناهجویان اتخاذ کند.
کونته با بیان اینکه فعالیت های نیروهای گارد ساحلی ایتالیا، سبب نجات جان افراد زیادی در دریای مدیترانه شده است، تصریح کرد که مسئولیت کشتی «دیچوتی» با مالت و اتحادیه اروپا بود.
نخست وزیر ایتالیا همچنین افزود، ماجرای کشتی دیچوتی، اتفاق خوبی برای اروپا نبود زیرا اروپا در این ماجرا فرصت ابراز همدردی و پشتیبانی را از دست داد.
کشتی دیچوتی حامل 177 پناهجوی سرگردان در دریای مدیترانه بود که دولت ایتالیا از پذیرش آنها خودداری کرد.
مرحلهجدید بحران پناهجویان؛ کمکهای ایتالیا به اتحادیهاروپا قطع شد
این کشتی چند روز در میان سواحل مالت و بندر ایتالیایی «لامپدوزا» که به عنوان بندری برای شرایط اضطرار و بحران در نظر گرفته شده است، روی آب های دریای مدیترانه، سرگردان بود در نهایت در بندر والنسیای اسپانیا پهلو گرفت.
«متئو سالوینی»(Matteo Salvini)، معاون نخست وزیر و وزیر کشور ایتالیا نیز توسط دستگاه قضایی این کشور، به اتهام حبس غیر قانونی پناهجویان در رابطه با کشتی «دیچوتی»، تحت پیگرد قانونی قرار گرفت.
کلادیا لودزانی، رئیس سازمان پزشکان بدونمرز به خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در رُم گفت: بسیاری از این آوارگان در لیبی مورد ضرب و شتم قرار گرفتهاند. مهاجران در اردوگاههای لیبی در شرایط بسیار بد و اسفناکی بهسر میبرند. حتی در دست و پاهای شماری از این افراد که از لیبی خود را به سواحل اروپا رساندهاند میخ فرو کرده بودند.
در همین حال؛ سازمان عفو بینالملل هم از سیاستهای سختگیرانه ایتالیا و دیگر کشورهای اروپایی در قبال آوارگان و مهاجران انتقاد کرد و این کشورها را مسئول مرگ این افراد در دریای مدیترانه دانست.
اواخر خردادماه نیز کشتی «اکواریوس» متعلق به سازمان غیر دولتی SOS Méditerranée، پس از 9 روز دریانوردی و سرگردانی در مدیترانه و ممانعت ایتالیا از پذیرش آن، در بندر والنسیا در اسپانیا پهلو گرفت.
بحران کشتی اکواریوس زمانی آغاز شد که دولت جدید ایتالیا با موضع گیری علیه مهاجرت های غیر قانونی مانع ورود کشتی حامل 629 پناهجو به خاک این کشور شد.
ایتالیا که سال ها به امدادرسانی و نجات جان پناهجویان در دریای مدیترانه می پرداخت، اکنون با روی کار آمدن دولت جدید، علیه پدیده مهاجرت های غیر قانونی به این کشور موضع گیری کرده تا جایی که بنادر خود را به روی کشتی های حامل پناهجویان بست.
از 2014 تاکنون بیش از یک میلیون و هشتصد هزار مهاجر وارد اروپا شده اند و ایتالیا مقصد بیش از 170 هزار آواره بوده است.
برآورد می شود پانصدهزار مهاجر ثبت نشده در ایتالیا زندگی می کنند.
اتحادیه اروپا اواخر این ماه درباره قوانین پذیرش آوارگان در این قاره بحث خواهد کرد.
141/110
بیشتر بخوانید:
درخواست سازمان ملل برای حل بحران مهاجران در اروپا
بازجویی از وزیر کشور ایتالیا بهسبب برخورد نامناسب با پناهجویان