ایران پرس- سخنگوی وزارت خارجه چین به اروپا هشدار داد اگر بخواهد با ادعاهای واهی مرتبط با حملات سایبری، علیه پکن تحریمی اعمال کند، روابط دو طرف تیره خواهد شد.

"هوا چون اینگ" گفت چند کشور معدود با اتهام زدن به چین می خواهند چهره این کشور را در عرصه بین المللی خدشه دار کنند.

سخنگوی وزارت امور خارجه چین افزود، پکن همواره منافع کشورهای دیگر را در امور سایبری در نظر گرفته و در فعالیت های مخرب مجازی دخالتی ندارد و با جامعه بین المللی در زمینه مقابله با حملات سایبری در همکاری نزدیک است.

اظهارات سخنگوی وزارت امور خارجه چین واکنشی به ادعای اخیر کشورهای نروژ، لیتوانی و انگلیس است که گروههای چینی و ارتش این کشور را به حملات سایبری متهم کرده اند.

در همین راستا انگلیس اعلام کرده ممکن است تحریم هایی علیه چین  اعمال کند.

چین درسالهای اخیر بارها از سوی کشورهای غربی از جمله آمریکا به حملات سایبری متهم شده است.

اما اتهامات همزمان سه کشور اروپایی در نوع خود کم سابقه است. علاوه بر این، اتهامات تازه به چین درباره حملات سایبری در حالیست که وزیر امور خارجه آمریکا در سفرهفته گذشته خود به اروپای مرکزی و شرقی خواستار موضع گیری این کشورها علیه چین در حوزه فناوریهای نوین شد.

درچنین فضایی، واکنش شدید چین به کشورهای اروپایی و هشداردرباره تیره شدن روابط طرفین هشداری قابل درک است.

بخصوص اینکه بنا به گفته مقامات چینی این کشورخود یکی از قربانیان حملات سایبری از سوی کشورهای غربی از جمله آمریکاست.

"لی جیه" از مسئولان مرکز واکنش به حملات سایبری در چین اخیرا به نشریه چاینا دیلی گفت، چین در سالهای 2015 و 2016 میلادی 17 میلیون بار با حمله سایبری مواجه شد. 

این مقام چینی افزود: اگر برخی از این حملات سایبری به نتیجه می رسید، خسارات عظیم امنیتی به چین وارد می شد و بخش های زیادی را به خطر می انداخت.

در چنین شرایطی، متهم شدن چین به حملات سایبری، از منظر پکن اتهامی سنگین و غیر قابل پذیرش است. بخصوص اینکه هر روز بر شمار کشورهایی که چین را به حملات سایبری متهم می کنند افزوده می شود. استرالیا یکی از کشورهایی است که اخیرا چین را به حملات سایبری متهم کرد.

مقامات چینی بخشی از فضاسازی گسترده ضد این کشور در سراسر جهان را برخاسته از سیاستهای آمریکا برای مخدوش کردن چهره این کشور در عرصه بین المللی می دانند.

قابل تامل اینجاست؛ بیشتر کشورهایی که تاکنون در حوزه سایبری علیه چین اتهاماتی را مطرح کرده اند از کشورهای متحد آمریکا هستند و این شاخصی دال بر صحت دیدگاه مقامات چینی است.

بعلاوه برخی کارشناسان براین باورند که تلاش نهادهای امنیتی و نظامی برای بزرگ‌نمایی تهدیدهای سایبری علیه چین با هدف توجیه وآماده‌سازی افکارعمومی برای اقدامات سایبری تهاجمی واشنگتن علیه دیگر کشورها مانند روسیه و چین صورت می‌گیرد.

در هر حال اگر چه اتهامات علیه چین در باره حملات سایبری هر روز شکل تازه تری به خود می گیرد اما در مقابل پکن هم تا کنون نشان داده است که قصد ندارد در مقابل فشارهای بازیگران غربی و اتهامات آنها در این باره کوتاه بیاید.138/118

نویسنده: محمود بلند اختر

بیشتربخوانید:

هشدارچین به اروپا درباره حملات سایبری

درخواست چین، پس گرفتن اتهام جاسوسی سایبری مطرح شده از سوی آمریکا