ایران پرس: سرویس اطلاعات حکومت طالبان افغانستان از هلاکت فرد شماره دو گروه تروریستی داعش در ولایت بلخ در شمال این کشور خبر داد.

براساس این گزارش در عملیات اخیر نیروهای امنیتی طالبان در ناحیه های پنجم، هشتم و دهم امنیتی شهر مزارشریف مرکز ولایت بلخ، شمال افغانستان سه عضو مهم و شناخته شده گروه تروریستی داعش از جمله مولوی " ضیاءالدین " فرد شماره دو این گروه تروریستی به هلاکت رسیدند. " ابوعمر افریدی " عضو شناخته شده و " سلمان تاجیکستانی " از مسئولان آموزش‌ گروه تروریستی داعش از دیگر کشته شدگان این عملیات هستند. عملیات طالبان ضد گروه تروریستی داعش در شمال افغانستان در حالی صورت گرفت که این گروه به مماشات در برخورد با اعضای این گروه تروریستی متهم است.

علاوه براین اخیرا گزارشهای منتشر شده از سوی محافل غربی بخصوص امریکا از حضور گسترده عناصر گروه تروریستی داعش در افغانستان حکایت داشت که واکنش تند طالبان را برانگیخت. این گروه اعلام کرد توان و اعضای گروه تروریستی داعش در افغانستان به آن میزان که امریکا ادعا می کند نیست و این کشور را به بزرگ نمایی در مورد داعش متهم کرد.

مولوی مفلح کارشناس مسایل سیاسی در افغانستان در این باره می گوید:"گروه تروریستی داعش در یک سال و نیم گذشته که طالبان مجددا در افغانستان به قدرت رسیده تلاش کرده به عنوان قدرت رقیب در برابر آن قدرت نمایی کند. به همین دلیل گروه تروریستی داعش تلاش کرد طالبان را در امور امنیتی ناتوان نشان دهد، از اینرو عملیات طالبان ضد تروریست های داعش در ولایت بلخ برای این گروه با اهمیت است."عملیات گسترده طالبان در ولایت بلخ ضد گروه تروریستی داعش به همراه کشف و ضبط مقداری سلاح و مهمات این گروه در شهر شبرغان ولایت جوزجان نشان می دهد که طالبان عملیات گسترده اطلاعاتی و امنیتی را برضد گروه تروریستی داعش در مناطق مختلف افغانستان آغاز کرده است. در مورد منشا داعش و تعداد اعضای ان در افغانستان اطلاعات دقیقی در دست نیست.

برخی محافل داعش را تروریستهایی می دانند که پس از شکست در سوریه و عراق از سوی آمریکا به افغانستان منتقل شدند. برخی نیز گروه تروریستی داعش را محصول امنیتی دولت قبلی افغانستان در برابر طالبان تلقی می کنند که همچنان در حال تقویت موقعیت خود در افغانستان است.

سید صالح صدر کارشناس مسایل سیاسی در افغانستان در این باره می گوید:"گروه تروریستی داعش گروهی خارجی است که به هیچ عنوان منشا داخلی در افغانستان ندارد. امریکا و عوامل قبلی و فعلی آن می کوشند از داعش به عنوان ابزاری برای پیشبرد اهداف شوم خود در افغانستان و حتی در کشورهای منطقه استفاده کنند. به همین دلیل یکی از نگرانیها پس از فرار آمریکایی ها از افغانستان تلاش واشنگتن برای تبدیل این کشور به سکوی ترانزیت تروریسم به کشورهای همجوار افغانستان بوده است" در هر حال، در بیش از یک سال و نیم گذشته که طالبان مجددا در افغانستان به قدرت بازگشته است، گروه تروریستی داعش کوشیده است خود را به عنوان اصلی ترین عامل رودر رو با طالبان نشان دهد. به همین دلیل به اشکال و شیوه های مختلف حملات تروریستی خود را در افغانستان شدت بخشیده است که در تازه ترین مورد، انفجار نزدیک وزارت خارجه افغانستان بود که شش تن کشته شدند. با این حال طالبان بارها اعلام کرده‌ است که با جدیت تمام گروه تروریستی داعش را سرکوب خواهد کرد که به نظر می رسد عملا در حال اثبات این مدعای خود است. در صورتی که طالبان موفقیت های خوبی در مقابله با گروه تروریستی داعش کسب کند می تواند بیش از پیش موقعیت خود را به عنوان حکمران قدرتمند در افغانستان تثبیت کند. زیرا به بخش مهمی از نگرانی های داخلی و منطقه ای در این مورد پایان می دهد.

نویسنده: مجید وقاری

115