تهران- ایران پرس: کارشناسان برجسته در دانشکده مطالعات جهان با حضور در همایش «عدالت برای فلسطین» به بررسی ناکارآمدی طرح‌های صلح و تأثیر طوفان الاقصی بر بیداری جهانی پرداختند.

چرامهم است:

در عصر حاضر مسئله فلسطین از جمله مهمترین مسائل سیاسی، اجتماعی، امنیتی و حقوقی حل نشده در جهان اسلام محسوب می شود. از زمان تاسیس رژیم اسرائیل در سال 1948 تاکنون، استمرار بی عدالتی، نقض قوانین بین المللی، نقض گسترده حقوق بشر، سیاست های نژادپرستانه و حملات مسلحانه به غیرنظامیان حل مسئله فلسطین از راه های مسالمت آمیز را با وجود مداخله سازمان ملل متحد به بن بست رسانده است.

زمینه خبر:

شروع درگیری از اشغال فلسطین آغاز می شود. جنگ بین اسرائیل و حماس حماس از 7 اکتبر 2023 و وقوع جنایات جنگی در سطحی وسیع ضرورت تغییرسیاست ها و روند ناعادلانه برای حل مسئله فلسطین را از سوی جامعه بین الملل مورد تأکید قرار می دهد.

آنها چه‌ می گویند:

دکتر «جواد شعرباف» مدیر گروه غرب آسیا و آفریقا در دانشکده مطالعات جهان: سیاست دولت اسرائیل به دلیل نگرانی از افکار عمومی، نفی مذاکره نیست بلکه هدف اصلی به بن بست کشاندن ، بی نتیجه و ابتر کردن آن است. تاریخ مذاکرات گواه آن است که اسرائیل سیاست نامذاکره را به عنوان پشت صحنه اصلی مواجهه با فلسطینیان طی ۵۰ سال اخیر قرار داده است.

«مسعود شجره» رئیس کمیسیون حقوق بشر اسلامی: ظلم و نسل کشی که در حق مردم فلسطين می شود رویدادی نادر در جهان است. اما از هفتم‌ اکتبر بیداری جهانی درباره فلسطين ايجاد شده‌ است. سازمان های بين المللی به‌ ویژه سازمان ملل متحد تاکنون حتی نتوانسته اند جان یک کودک فلسطينی را نجات‌ دهند. لیبرال دموکراسی در حقیقت ورشکسته شده‌ است. کشورهایی که‌ به‌ ظاهر مدافع حقوق بشر بوده‌ اند با ارائه اسلحه به اسرائیل روند کشتار فلسطينیان را تسهیل کرده‌ اند.

«خالد قدومی» نماینده جنبش حماس در ایران: رویکردهای سیاسی غرب، به ویژه آمریکا، سبب ایجاد خطراتی برای جهان و فلسطین شده است. رویکرد دونالد ترامپ به دلیل نادیده گرفتن قوانین بین‌ المللی, جایگاهی ندارد. تلاش‌های سازمان ملل متحد برای به رسمیت شناختن راه‌حل دو دولتی شکست خورده است. توقف حمایت‌های غرب از اسرائیل برای فلسطین ضروری است. ایده طوفان الاقصی برای ایجاد واقعیت جدید و رد همه طرح‌های پیش از هفتم اکتبر مطرح شد.

نکات کلیدی:

ارائه نشان ملی دانشگاه تهران به دکتر «زهرا مصطفوی» دبیرکل اتحادیه سازمان‌ های بين المللی حامی فلسطين به‌ پاس فعاليت مدنی ایشان در زمينه حمايت از فلسطين

ارائه 220 مقاله مرتبط با موضوع فلسطین در این همایش و مشارکت قابل توجه از کشورهای مختلف

محورهای اصلی همایش: جبهه مقاومت و آینده مسئله فلسطین، علل ناکارآمدی طرح های صلح، حاکمیت جمهوری خواهان در آمریکا و سیاست آنها در قبال فلسطین

نگاه عمیق تر:

مذاکرات صلح تاکنون هیچ خروجی ملموسی برای طرف فلسطینی نداشته است.

هفتم اکتبر نتیجه بستن همه راه های مذاکره و ‌گفتگوی موثر بوده است. هفتم اکتبر موضوع فلسطین را مجددا به صحنه بین الملل بازگرداند و توجه جامعه جهانی را برای حل این بحران به خود معطوف کرد.

117