ایران پرس- برگزاری همه پرسی اعطای تابعیت به مهاجران نسل سوم در سوئیس، موج جدیدی از اسلام ستیزی را در این کشور به همراه آورده است. 

جریان های راستگرای افراطی در پوشش فعالیتهای انتخاباتی و با هدف مخالف با اعطای تابعیت به مهاجران نسل سوم، پوسترهای ضد اسلامی در سوئیس توزیع کردند.

در این همه پرسی قرار است، سوئیسی ها اعلام کنند که آیا با اعطای تابعیت به افرادی که والدینشان یا پدربزرگ و مادربزرگشان به این کشور مهاجرت کرده اند، موافق هستند یا خیر.

در صورت رای مثبت مردم سوئیس در این همه پرسی، چند هزار تن اجازه خواهد یافت، تابعیت سوئیس را کسب کنند.

این کشور بر خلاف اغلب کشورهای اروپایی، قاعده خاک را در اعطای تابعیت به اتباع خارجی اعمال نمی کند.

به عبارت دیگر، افراد به صرف تولد در خاک سوئیس به تابعیت این کشور در نمی آیند.

به همین دلیل در حال حاضر چند هزار تن از کسانی که در سوئیس متولد شده اند، به زبان این سرزمین تکلم می کنند و در این کشور بزرگ شده اند، تابعیت سوئیس را ندارند.

مخالفت جریان های رسات گرای افراطی با همه پرسی اعطای تابعیت به مهاجران نسل سوم

پیش بینی ها حکایت از آن دارد که اعطای تابعیت به این افراد در پی موافقت برخی از احزاب اصلی سوئیس، در نهایت به تصویب خواهد رسید.

با این حال، جریان های افراطی راستگرا در سوئیس به بهانه هایی همچون نگرانی از افزایش تعداد شهروندان مسلمان، آسیایی تبار و آفریقایی تبار، با این همه پرسی مخالف هستند.

این جریانها در روزهای اخیر تلاش کرده اند به طرق مختلف، از جمله چاپ و توزیع گسترده پوسترهایی با مضامین ضد اسلامی، بر آرای شهروندان سوئیسی تاثیر بگذارند.

در حالی که چنین تلاش هایی در نهایت به رشد احساسات بیگانه ستیزی و ضد اسلامی در سوئیس دامن خواهد زد.

بویژه این که فضای سیاسی - اجتماعی اروپا و آمریکا در حال حاضر به شدت زیر نفوذ گروه های افراطی، مهاجر ستیز و شبه فاشیستی قرار دارد.

از این رو، همه پرسی روز یکشنبه سوئیس، فقط به منزله تعیین تکلیف  حدود 10 هزار تنی نبود که والدینشان سال ها پیش به این کشور مهاجرت کرده اند، بلکه این همه پرسی میزان تحمل و مدارای جوامع اروپایی را در برابر مهاجران و خارجی ها به آزمایش گذاشت.

اگر گروهای مهاجر ستیز در سوئیس یا دیگر کشورهای اروپایی و آمریکایی بتوانند حمایت رای دهندگان را به دست آورند، غرب به مکان های خوفناکی برای مهاجران قانونی، پناهجویان و مهاجران غیرقانونی بدل خواهد شد.

البته تا هم اکنون نیز میزان مهمان نوازی غربیها در پذیرش مهاجران تازه وارد یا حتی مهاجران نسلهای دوم و سوم به شکل بی سابقه ای کاهش یافته است.

تشدید این روند نه فقط امنیت و آسایش را از مهاجران و خارجی تبارها سلب خواهد کرد بلکه بر تنش های اجتماعی در داخل این کشورها نیز خواهد افزود و چه بسا در نهایت غول فاشیسم را بعد از گذشت قریب به یک قرن، در اروپا از خواب بیدار کند.

به همین دلیل نیز تساهل در برابر ورود یا حضور مهاجران و پناهجویان در غرب، فقط نشانه ای از اقدامات بشردوستانه قلمداد نمی شود، بلکه تا حدودی تضمین کننده سلامت جوامع در برابر تندرویها و افراط گراییها نیز به شمار می آید.

ضمن این که به هر حال، رعایت تدابیر امنیتی در برار اقدامات خشونت طلبانه و تروریستی احتمالی نیز در جای خود حائز اهمیت است.

با این حال، تامین امنیت جوامع ضرورتا از طریق احداث دیوارهای مرزی، اخراج مهاجران یا سخت گیری در قوانین کسب شهروندی محقق نمی شود.116/110