تحلیل:

ایران پرس: تقویت روابط و همکاری‌های تزانزیتی میان ایران و قزاقستان بخصوص در کریدور شمال - جنوب علاوه بر تقویت موقعیت بین المللی، زمینه را برای توسعه روابط و همکاری های تجاری و اقتصادی میان دو کشور فراهم می کند.

چرا مهم است:

با توجه به موقعیت جغرافیایی استراتژیک ایران و قزاقستان، همکاری‌های ترانزیتی به عنوان یک الگوی موفق در سطح بین‌المللی مطرح می شود و به رشد اقتصادی پایدار در منطقه کمک می کند.

زمینه خبر:

«فرزانه صادق» وزیر راه و شهرسازی ایران عصر یکشنبه با «آرمان شاکالیف» وزیر تجارت و همگرایی قزاقستان و هیئت همراه دیدار و گفت‌وگو کرد.

بخش عمده ای از محورهای این گفت‌وگوها به گسترش و توسعه حمل و نقل از جمله هوایی، جاده ای، ریلی و بندری اختصاص داشته که تسهیل انتقال بار، تجاری سازی مسیر شاخه شرقی کریدور شمال - جنوب و افزایش همکاری ها در حوزه لجستیک را دربر می گیرد.

نکات کلیدی:

کریدور شمال - جنوب به عنوان یک پروژه منطقه‌ای، به دلیل موقعیت جغرافیایی ایران و قزاقستان، ابعاد استراتژیک به خود گرفته است.

سال گذشته، مبادلات حمل و نقل بین دو کشور ۴۵ درصد رشد داشته و هدف افزایش این مبادلات به یک میلیارد دلار در آینده نزدیک است.

نوسازی زیرساخت‌های بندری، به ویژه در بندر کوریک قزاقستان و بندرعباس ایران، از اولویت‌های کلیدی برای هر دو کشور است.

تازه‌ترین اطلاعات:

اولین قطار کانتینری از ایران به چین از طریق قزاقستان در تابستان گذشته عبور کرد و زمان حمل این کانتینرها به تهران ۱۵ روز تخمین زده شده است.

همچنین، قزاقستان به عنوان بزرگترین اقتصاد آسیای مرکزی، با تولید ناخالص داخلی ۱۶۰ میلیارد دلار، نقش مهمی در این همکاری‌ها ایفا می‌کند.

نگاه عمیق‌تر:

ایران و قزاقستان هر دو دارای موقعیت جغرافیایی استراتژیکی هستند که آن‌ها را به کانون‌های مهم ترانزیتی تبدیل کرده‌است. ایران با دسترسی به آب‌های آزاد از طریق خلیج‌فارس و دریای‌عمان و قزاقستان با سواحل طولانی دریای‌خزر، می‌توانند مسیرهای تجاری متنوعی را برای انتقال کالاها ایجاد کنند.

افزایش همکاری‌های ترانزیتی ایران و قزاقستان به موتورهای همکاری منطقه‌ای و بین‌المللی تبدیل شده و ثبات اقتصادی هر دو کشور را در آینده تضمین می کند.

نویسنده: احمد کاظم زاده

117