مشاور وزیر امور خارجه هند گفت که این کشور خواهان روابط طولانی مدت با ایران در زمینه انرژی و عملیاتی کردن بندر چابهار است.

به گزارش ایران پرس، «وی که سینگ» در خصوص تاثیر تنش میان آمریکا و ایران بر هند گفت: مساله هسته ای ایران باید به صورت صلح آمیز حل شود و روابط هند با ایران به کشور سوم وابسته نیست.وی افزود: تعاملات سطح بالایی از جمله سفر نارندرا مودی نخست وزیر هند به ایران در ماه مه (اردیبهشت) 2016 و دیدار حسن روحانی رئیس جمهوری ایران از دهلی نو در ماه فوریه (بهمن) سال 2018 بین دو کشور اتفاق افتاده است.

در راستای پیروی از توافقات به دست آمده در طول این تعاملات، هر دو کشور هند و ایران به دنبال توسعه همکاری طولانی مدت در زمینه انرژی، گسترش تجارت، سرمایه گذاری و اجرایی شدن کامل اسکله شهید بهشتی در بندر چابهار هستند.

سینگ همچنین تاکید کرد که روابط دهلی نو با تهران تحت تاثیر محدودیت های وضع شده از سوی یک کشور سوم قرار نخواهد گرفت.وی در ادامه این سخنان که نشان دهنده اراده هند برای ادامه روابط با ایران در همه سطوح است، گفت: روابط دو جانبه هند با ایران مستقل هستند و تحت تاثیر روابط هند با هیچ کشوری قرار نمی گیرند.

وی جی  سینگ
 

سخنان مشاور وزیر امور خارجه هند در خصوص لزوم حفظ روابط طولانی مدت هند و ایران در زمینه انرژی و زیرساخت ها یک روز پس از دیدار «مارشال بیلینگز لی» مسئول امور مربوط به تامین مالی تروریسم در دولت آمریکا با «ویجی گوکله» معاون وزیر امور خارجه هند در دهلی نو منتشر می شود.این مقام آمریکایی همچنین با مقامات هندی در وزارت خانه دارایی، برای بررسی نیاز های هند به انرژی دیدار و گفت و گو کرد.

رسانه های هند پس از این مذاکرات اعلام کردند که هیچ نتیجه ای از این مذاکرات در خصوص واردات نفت هند از ایران حاصل نشده است.سفر هیات آمریکایی به هند نیز یک روز پس از ملاقات و گفت و گوی سید عباس عراقچی معاون وزیر امور خارجه ایران از دهلی نو انجام شد. عراقچی روز دوشنبه با گوکله قائم مقام وزارت خارجه هند گفت و گو کرد که نتیجه آن اعلام حمایت کامل هند از برجام بود. روز سه شنبه همین مقام هندی با هیات آمریکایی دیدار کرد. موضوع گفت و گو اجرای تحریم های آمریکا علیه تهران بود که قرار است پس از خروج آمریکا از قرارداد هسته ای ایران با شش کشور غربی اعمال شود.

دولت واشنگتن پس از اعلام تصمیم دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا مبنی بر خروج از برجام در 18 اردیبهشت ماه، تیم های متعددی به کشورهای مختلف فرستاده است تا آنها را در تحریم علیه ایران با خود همراه کند و به شرکت ها یا نهادهایی که با ایران روابط تجاری دارند، هشدار دهد در صورت عدم همراهی با سیاست های آمریکا آنها هم مورد تحریم های ثانویه قرار خواهند گرفت.

اولین دور تحریم های آمریکا ضد ایران از 15 مرداد شروع خواهد شد اما دور اصلی آنها از 13 آبان ماه اجرایی می شود.

بیشتر بخوانید:

روحانی و مودی تاکید کردند؛ اهمیت راهبردی توسعه بندر چابهار

هند: پروژه چابهار قربانی دشمنی آمریکا با ایران نشود

وی جی  سینگ<br>