ایران پرس: وزیر کشاورزی رژیم نژادپرست اسرائیل در جریان دیدار از جمهوری آذربایجان، از یک طرح ویژه با عنوان روستای هوشمند با فناوری رژیم صهیونیستی در نزدیکی مرزهای ایران بازدید کرده است.

این روستای هوشمند که در زنگیلان در محدوده هفت کیلومتری مرز جمهوری آذربایجان با ایران واقع شده است، از سوی مقام های دولت "الهام علی اف" به عنوان افتخار ملی نامگذاری شده است. موضوع کشاندن پای رژیم نژادپرست اسرائیل به حاشیه مرزهای ایران توسط دولت "الهام علی اف" موضوع تازه ای نیست. این معضل از همان سال های نخست استقلال جمهوری آذربایجان در سال ۱۹۹۱ میلادی در دستور کار قرار داشته است.

با وجود آن که چنین به نظر می رسد که در طول دو دهه نخست سال های پس از استقلال جمهوری آذربایجان، سیاستمداران حاکم بر باکو همواره در زمینه رابطه با رژیم نژادپرست اسرائیل ملاحظاتی را داشته اند، اما اخیرا" همکاری باکو با تل آویو به موضوع عادی و یک اولویت آشکار در سیاست های دولت باکو تبدیل شده است. در این میان، سیاست های دولت "الهام علی اف" را باید قابل تامل و مغایر با منافع ملی جمهوری آذربایجان قلمداد کرد.

بخش های پنهان رابطه باکو با تل آویو

"الهام علی اف" رئیس جمهوری آذربایجان که پیش از این، اعتراف کرده بود که بخش اعظم رابطه دولت تحت امرش با رژیم صهیونیستی پنهانی و مانند کوه یخ است که یک دهم آن در خارج از آب و قابل رویت، و نه دهم آن زیر آب پنهان است، اخیرا" از بخش های پنهان رابطه باکو با تل آویو پرده برداشته است. بر اساس افشاگری های یک روزنامه نگار مجارستانی، دولت "الهام علی اف" در طول چند سال گذشته بخش اعظم جا به جایی ها و انتقال غیرقانونی تسلیحات اسرائیل به مناطق مختلف جهان را از طریق هواپیماهای مسافربری به عهده داشته است. یعنی هواپیماهای مسافربری جمهوری آذربایجان وظیفه انتقال غیرقانونی تسلیحات نظامی اسرائیل به مناطق استراتژیک جهان را با هدف ایجاد بی ثباتی و ناامنی در این مناطق به عهده داشته اند. در حقیقت ، فروش تسلیحات نظامی اسرائیل به دولت "الهام علی اف" بدون چشمداشت نبوده است.

در این ارتباط دو موضوع قابل تامل مطرح است. نخست این که مقام های رژیم صهیونیستی به ازای فروش تسلیحات به دولت "الهام علی اف"، از مقام های باکو انتظاراتی از جمله انتقال غیرقانونی تسلیحات این رژیم را به مناطق مختلف و مورد نظر رژیم صهیونیستی داشته اند. موضوع دوم هم، مشارکت دولت "الهام علی اف" در ماجراجویی های رژیم صهیونیستی است. در این زمینه تردیدی وجود ندارد که این رفتارها و تحرکات از دولت "الهام علی اف" با منافع ملی درازمدت جمهوری آذربایجان مطابقت ندارد.

تصور رئیس جمهوری آذربایجان از حمایت رژیم صهیونیستی

در همین راستا، مقام های باکو به ویژه شخص "الهام علی اف" رئیس جمهوری آذربایجان به تصور حمایت های بیگانگان علی الخصوص رژیم صهیونیستی، اخیرا ضمن تهدید ایران به جنگ و طرح شعارهای تجزیه طلبانه علیه ایران، رسانه های باکو را نیز به تحریف واقعیت ها و نوشتن مقالات ایران ستیزانه مجبور کرده است.

در همین راستا، "الهام علی اف" که مانند دیگر سیاست مداران نادان متحدش و به تحریک بیگانگان سودای امپراتوری در سر می پروراند، در سخنرانی اخیر خود درهمایش "ژئوپلتیک، امنیت و اقتصاد در طول دالان میانی"- که به نوعی به سخنرانی در تجمع ضد ایرانی شبیه شده بود- مدعی شده است: "هر کاری از دستش برآید برای توسعه رویکرد لائیک آذربایجانی های ایران انجام خواهد داد"! اظهارات اخیر رئیس جمهوری آذربایجان به گونه ای مطرح شده است که حتی عناصر تبلیغاتچی وابسته به دولت "الهام علی اف" نیز از این نوع حرکت وی دچار تعجب شده اند.

به عنوان مثال، "خالد کاظم لی" کارشناس سیاسی و از روزنامه نگاران ینی مساوات، ارگان غیررسمی نهاد ریاست جمهوری آذربایجان نوشت:

«اظهارات الهام علی اف علیه ایران، نه تنها در ایران، بلکه در جمهوری آذربایجان نیز غیرمنتظره و عجیب بود. در واقع، بسیاری از مردم انتظار چنین اظهارنظرهایی را توسط رئیس جمهوری آذربایجان نداشته اند». اظهارات اخیر رئیس جمهوری آذربایجان در شرایطی مطرح شده است که مقام های دو کشور همسایه و مسلمان یعنی ایران و جمهوری آذربایجان در طول سه دهه گذشته ده ها توافقنامه همکاری امنیتی و مداخله نکردن در امور داخلی یکدیگر امضا کرده اند. در حالی که مقام های شمال ارس به تصور حمایت بیگانگان از تنش در روابط با ایران، به این توافقنامه ها نیز بی اعتنایی کرده و در راستای منافع بیگانگان تلاش می کنند، ایران را تهدید کنند.

آن دسته از متحدان دولت "الهام علی اف" در طول چند دهه گذشته حتی نتوانسته اند از امنیت خود نیز حمایت کنند. همین دوستان رئیس جمهوری آذربایجان با تحریک شخص "الهام علی اف" به دشمنی با ایران، منافع ملی خود را در منطقه قفقاز با حمایت مقام های باکو گام به گام، پیش می برند. در همین ارتباط، می توان گفت: انتقال آژانس جهانی یهود (سوخنوت) از روسیه به اراضی جمهوری آذربایجان و واگذاری اراضی این کشور مسلمان در مرز با ایران به رژیم صهیونیستی تنها نمونه های کوچکی از مصادیق دشمنی و عداوت دولت "الهام علی اف" با ایران قلمداد می شود.

در مقابل، با وجودی که رژیم صهیونیستی در مرزهای ایران زمین مدام به تحرکات جاسوسی اقدام می کند، مقام های تهران به عنوان نمایندگان ایران زمین و مام میهن همچنان با این رفتارهای نادرستِ مقام های باکو با سعه صدر و آرامش و در برخی موارد با اقتدار برخورد می کنند. هر چند که به نظر می رسد، این اقدامات مقام های باکو از توصیه های رژیم صهیونیستی و جریان ترک گرایی ناشی می شود اما و بدون شک، جمهوری آذربایجان با چنین رفتارهای خارج از عرف دیپلماتیک، به اهداف خود نمی رسد.

113