ایران پرس- «ارین بارکلی»، نماینده آمریکا در نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو اعلام کرد: این کشور در نظر دارد به دلیل تمرکز این شورا بر موضوع اسرائیل، از این نهاد کناره‌گیری کند.

آمریکاهم‌ اکنون یکی از 47 عضو انتخابی شورای حقوق بشر سازمان ملل است؛ دوران عضویت سه سالۀ آمریکا در سال 2019 به پایان خواهد رسید.

احتمال خروج آمریکا از شورای حقوق بشر با حکم دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا با توجه به مواضع جنجالی آن دور از انتظار نیست.

اقدامات دونالد ترامپ نشان می‌دهد که شخص وی اعتقادی به سازمان ملل و کارکرد آن ندارد. ترامپ بارها در جریان رقابت‌های انتخاباتی و همچنین پس از پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل بر حمایت‌های همیشگی و همه جانبه واشنگتن از رژیم صهیونیستی تعهد داده است.

در چارچوب این حمایت‌ها، آمریکا بارها سازمان ملل و نهادهای این سازمان بین المللی را هدف حملات لفظی و تهدیداتی نظیر قطع و یا کاهش کمک‌های خود به این سازمان کرده است.  

سازمان ملل پس از سال‌ها تعلل اکنون در پاسخ به انتظارات ملت‌های جهان ناگزیر از برخی افشاگری ها و محکومیت های اقدامات رژیم صهیونیستی شده است. اما این حداقل محکومیت‌ها نیز مقامات رژیم صهیونیستی و حامیانش را آشفته کرده است.

آنچه در این میان رژیم صهیونیستی و حامیانش را نگران کرده توجه جامعه ملل به حقوق فلسطینی ها در عرصه های بین المللی است. در چنین شرایطی رژیم صهیونیستی و حامی اصلی‌اش یعنی آمریکا در صددند با جاروجنجال تبلیغاتی و استفاده از اهرمهای مالی و فشارهای دیپلماتیک عملاً این روند را تغییر داده و سازمان ملل را به نهادی در خدمت اهداف این رژیم  تبدیل کنند.

در این چارچوب حتی سناتورهای جمهوری خواه کنگره آمریکا نیز که از تصویب چندی پیش قطعنامه سازمان ملل در محکومیت شهرکهای یهودی نشین خشمگین هستند قطع بودجه این سازمان را تحت بررسی دارند.

تاثیر گذاری بر تصمیمات سازمان ملل؛ هدف کمک های مالی آمریکا

آمریکا 22 درصد بودجه سالانه سازمان ملل و 28 درصد از هزینه عملیات نیروهای پاسدار صلح این سازمان را تامین می‌کند و همواره از قبال این به اصطلاح کمک ها از سازمان ملل باج خواهی کرده است.

نکته قابل تامل آن که آمریکا برغم تامین بخشی از این بودجه همواره به دنبال سیاست‌های مداخله جویانه در اقصی نقاط جهان و ایجاد هزینه برای سازمان ملل بوده است.  ضمن آنکه آمریکا از این کمکها به انحاء مختلف در صدد تاثیر گذاری بر تصمیمات سازمان ملل و تبدیل آن به ابزار پیگیری مطامع آمریکا است.

آمریکا با این رفتار خود و سوءاستفاده  از حق  وتو، سازمان ملل را به عرصه تاخت و تازهای خود تبدیل کرده است و عملاً با دخالتهای خود به مانعی جدی بر سر راه تحقق اهداف عالیه سازمان بر مبنای منشور ملل متحد شده و سازمان ملل را به سازمانی خنثی تبدیل کرده است. این اقدامات آمریکا در سازمان ملل موجب گستاخی رژیم صهیونیستی شده است؛ به گونه‌ای که این سازمان بین المللی هدف تهدیدات و باج خواهی های مستمر این رژیم نیز قرار گرفته است.

به هرحال با خروج احتمالی آمریکا از شورای حقوق بشر سازمان ملل نه تنها لطمه‌ای به این شورا نمی‌زند، بلکه اساساً عضویت آمریکا در این شورا بدلیل پیشینه رفتارهای نژاد پرستانه اش که هم اکنون نیز در آمریکا بویژه علیه رنگین پوستان اعمال می‌شود زیر سوال برده است. این در حالی است که رفتارهای جنایتکارانه آمریکا در جریان مداخلات و جنگ افروزانه‌اش در مناطق مختلف جهان که نقض آشکار حقوق بشر و حقوق بین المللی است دولت آمریکا را در ردیف ناقضان اصلی حقوق بشر قرار داده است.

با توجه به چنین اوصافی اساساً آمریکا نه تنها نباید به عضویت شورای حقوق بشر در می آمد و حال آنکه به عضویت ان درآمده است می بایست تاکنون از آن اخراج می‌شد. به هرحال اقدام آمریکا در حمایت محض از رژیم صهیونیستی و پیوند زدن کامل منافع آمریکا با صهیونیست‌ها به تنزل بیشتر موقعیت دولت آمریکا درعرصه بین المللی و نیز  در نزد مردم آمریکا انجامیده است. 114/111

بیشتر بخوانید:

دیدبان حقوق بشر: دوران ترامپ، دوران بی ثباتی حقوق بشر است

دیده بان حقوق بشر: ترامپ، تهدیدی جدی برای حقوق بشر است

شکست آمریکا از ونزوئلا در شورای حقوق بشر

طرح خروج امریکا از شورای حقوق بشر سازمان ملل /تحلیل