«جوزپ بورل» وزیرامور خارجه اسپانیا در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با «ریاض المالکی» وزیر امور خارجه تشکیلات خود گردان فلسطین تاکید کرد، آمریکا به علت هم راستا شدن با مواضع اسرائیل، صلاحیت خود را برای میاجی گری میان دو طرف از دست می دهد.
این سخنان در واکنش به تصمیم روز جمعه آمریکا درباره قطع کمک ها به آژانس سازمان ملل برای کمک به آواره های فلسطینی بیان می شود.
بسیاری از کشورها و سازمان های بین المللی این اقدام آمریکا را رفتاری یک جانبه توصیف و آن را محکوم کرده اند.
کشورها و سازمان های بین المللی درپی این اقدام آمریکا اعلام کرده اند که با افزایش کمک های خود به آنروا تصمیم آمریکا را به چالش خواهند کشید.
سازمان ملل متحد، بریتانیا، آلمان، اردن و بسیاری دیگر از کشورها و سازمان های بین المللی این اقدام آمریکا را محکوم کرده اند و تنها کسی که از این تصمیم ابراز خرسندی کرده است رژیم صهیونیستی است؛ چرا که آمریکا کاملا در جهت منافع این رژیم و به عنوان یک طرف در حل بحران خاورمیانه وارد شده و تصمیم گیری می کند.
نکته قابل تامل در این شرایط این است که کشورهای شورای همکاری خلیج فارس تاکنون به این تصمیم آمریکا هیچ واکنشی نشان نداده اند که این می تواند از توافقات محرمانه رژیم صهیونیستی و این شورا پرده بردارد.
اتحادیه اروپا نیز تصمیمات یک جانبه واشنگتن را به زیان صلح و ثبات جهانی و بیاثر کردن تلاشها برای حل مناقشه فلسطین دانسته است.
بهانه های آمریکا برای قطع کمک به آژانس سازمان ملل برای کمک به آواره های فلسطینی به چالش کشیده شده است و جامعه بین الملل این بهانه های را فاقد اعتبار می داند.
این اقدام نیز مانند دیگر تصمیمات کاخ سفید در سیاست خارجه فاقد هرگونه توجیه عقلی و خردمندانه است.
آمریکا یک عهد شکن که حتی به تعهداتش در نظام بین الملل پایبند نیست
خروج از برجام و توافقنامه پاریس و دیگر سیاست های اعلامی کاخ سفید باعث شده تا درنظام بین الملل به آمریکا به عنوان یک عهد شکن نگریسته شود که حتی به تعهداتش در نظام بین الملل پایبند نیست.
این موضوع باعث نگرانی حتی متحدان نزدیک آمریکا شده است و آنها نیز به کرات این اقدامات کاخ سفید را نقد و محکوم کرده اند.
«جان لفلند» فیلسوف، تاریخدان و نویسنده بریتانیایی گفت، تصمیمات کاخ سفید برای خروج از توافق ایران و توافق آب و هوایی پاریس، آمریکا را به یک شریک غیرقابل اعتماد در چشم متحدان اروپایی اش تبدیل کرده است.
سیاست های یک جانبه و جاه طلبانه، امریکا را در نگاه کشورهای جهان به ویژه متحدان نزدیک و سنتی اش به شریکی غیرقابل اعتماد تبدیل کرده و باعث انزوای بی سابقه واشنگتن در جهان شده است.
قطع کمکهای مالی آمریکا به آنروا بیش از همه درچارچوب طرح آمریکایی معامله قرن قرار دارد تا با این اقدام فشار را بر مردم فلسطین افزایش دهد تا آنها در برابر این طرح تسلیم کند. اقدامی که با توجه به اجماع جهانی در کمک به فلسطینی ها و انزوای بین المللی آمریکا بعید است به نتیجه برسد.
نویسنده: علی اصغر طرازنده
133/116
بیشتر بخوانید:
گزارش: تجمع فلسطینیان در اعتراض به قطع کمکهای آمریکا به آنروا
قطع کمک آمریکا به آنروا؛ باجخواهی از مردم فلسطین و بی توجهی جامعه جهانی/ تحلیل
اسپانیا: اروپا قطع کمک مالی امریکا به آنروا را جبران کند