ژنرال «خلیفه حفتر» فرمانده ارتش ملی لیبی شنبه شب در گفت وگو با شبکه ماهواره ای مصری «اون لایف» افزود: هدف ارتش لیبی نابودی تروریست هایی است که آنکارا از آن ها حمایت می کند و ارتش تاکنون نقشه های ترکیه برای حضور شمار بیشتری از تروریست ها در خاک لیبی را خنثی کرده است.
فرمانده ارتش ملی لیبی با تاکید بر اینکه ارتش لیبی از همه منافع لیبی از جمله نفت و گاز حفاظت می کند، گفت: هر کشوری که می خواهد در لیبی منافعی داشته باشد، ناگزیر است که از طریق کانالهای رسمی با ارتش لیبی همکاری و تعامل کند.
لیبی از سال 2011 میلادی که مداخله نظامی ناتو به بهانه حمایت از خیزش مردمی این کشور حکومت دیکتاتوری معمر قذافی را سرنگون کرد، دستخوش هرج و مرج ، ناامنی و دودستگی است.
دولت وحدت ملی لیبی که با حمایت سازمان ملل متحد در این کشور نفت خیز تشکیل شد، با وجود حمایت غرب و آمریکا هنوز نتوانسته حاکمیت خود را در طرابلس پایتخت و دیگر شهرهای لیبی اعمال کند.
در چنین شرایطی گروه های مختلف در شرق لیبی که با دولت رقیب و خلیفه حفتر از فرماندهان بانفوذ نظامی هماهنگ شده اند انتظار دارند که جامعه بین المللی از جمله دولت جدید آمریکا از موضع آنها در مبارزه با گروه های تروریستی حمایت کند.
ترکیه اما، از زمان سرنگونی «معمر قذافی» دیکتاتور سابق لیبی با گروه های تکفیری روابط خوبی داشته و این مسئله نیز به خاطر منافع اقتصادی است که ترکیه در لیبی به دنبال آن است. همانگونه که تلاش برخی کشورها برای مداخله در لیبی با هدف بهره برداری از منابع انرژی و منابع طبیعی صورت می گیرد. آمار و ارقام نشان میدهد که ترکیه کشوری است که با لیبی قراردادهای قابل توجه تجاری دارد و ارزش پروژههای این کشور به 28 میلیارد دلار میرسد.
نبرد با داعش در لیبی
لیبی از زمان سقوط حکومت «معمر قذافی» دیکتاتور معدوم این کشور در سال 2011 دستخوش ناآرامی بوده و گروه های تروریستی و همچنین برخی کشورهای عربی و غربی با سوء استفاده از خلاء قدرت در پی نفوذ به مناطق مختلف این کشور به طرق مختلف و از طریق در اختیار گرفتن شریانهای اقتصادی این کشور هستند.
این در حالی است که تروریست ها در لیبی که در تلاش هستند تا از کشورها و با تابعیت های مختلف، سرباز گیری کنند تا بتوانند یک پناهگاه ایمنی را برای خود در این کشور فراهم سازند و در این مسیر از حمایتهای گسترده ترکیه نیز برخوردارند.
ترکیه در گذشته مشتاقانه از داعش و دیگر گروههای جهادی حمایت کرده و حالا همین پشتیبانی ها، بلای جان مردم و دولت این کشور شده است.
بی تردید اظهارات فرمانده ارتش ملی لیبی بار دیگر پرده از نقش خرابکارانه ترکیه در حمایت از تروریسم پرده بر می دارد. این افشاگری نشان می دهد که نقش منفی ترکیه در تحولات بین المللی تنها محدود به خاورمیانه بویژه عراق و سوریه نیست و چنین سیاستی بیش از پیش به وجهه ترکیه لطمه وارد کرده است.
به هر حال آن چه برداشت می شود این است که تحرکات مرموزی برای بهره برداری بیشتر از قوه تخریبی داعش با هدف به آشوب کشاندن خاورمیانه و کشورهای عربی و در نهایت تجزیه آن یا تکرار سناریوهایی مشابه عراق و سوریه در دیگر کشورها مشاهده می شود و شواهد در دخیل بودن ترکیه در این توطئه خطرناک حکایت دارد. 114/111
بیشتر بخوایند:
ادامه بحران لیبی و دخالت های خارجی در این کشور/ تحلیل
الغنوشی: آتش لیبی خاموش نشود، منطقه به خطر می افتد
تشدید اوضاع بد آوارگان لیبی به علت تداوم جنگ داخلی
تلاش لیبی و مقامات آفریقایی برای حل بحران این کشور