شکیب مستغنی، سخنگوی وزارت خارجه افغانستان درباره نشست صلح این کشور درمسکو تاکید کرد که هیچ نشستی از جمله گفت‌وگوی مقامات چین ،پاکستان و روسیه بدون حضور دولت کابل، موفق نخواهد شد.

 وی در واکنش به برگزاری نشست سه جانبه درباره صلح افغانستان در مسکو گفت، دولت کابل به این جلسه دعوت نشده است و به همین دلیل چنین نشستی به نتیجه نخواهد رسید. مستغنی افزود هر نشست درباره صلح افغانستان باید به رهبری دولت کابل باشد. قرار است نشست سه جانبه روسیه، چین و پاکستان درباره افغانستان 27 دسامبر در مسکو برگزار شود.

واکنش منفی دولت افغانستان به دعوت نشدنش به این نشست، می تواند به بروز تنش در مناسبات روبه رشد مسکو و کابل منجر بشود. به خصوص آنکه درهفته های گذشته هم اعلام ارتباط دولت روسیه با طالبان در افغانستان، به اعتراضهای گسترده دراین کشور از جمله در مجلس سنا منجر شد.

نگرانی از تاثیر ارتباط مسکو با طالبان بر مبارزه با تروریسم در افغانستان، موجب شد مجلس سنای این کشورازسفیر روسیه در کابل بخواهد با حضور در این مجلس، به ابهام ها در این زمینه پاسخ دهد. "الکساندر مانتیسکی" سفیر روسیه در کابل با اذعان به ارتباط کشورش با طالبان، مدعی شد هدف این ارتباط ، حفظ جان اتباع روسیه در افغانستان است و مسکو از این گروه حمایت تسلیحاتی نمی کند.

توضیحات مانتیسکی اعضای مجلس سنای افغانستان را قانع نکرد و آنان از روسیه خواستند به قوانین بین المللی و ملاحظات امنیت ملی دولت کابل احترام بگذارد. تائید رسمی سفیر روسیه در کابل به ارتباط کشورش با طالبان افغانستان، می تواند موجب کاهش تمایل کابل به گسترش همکاری با مسکو بشود.

دولت روسیه برخلاف اصول حاکمیت ملی در افغانستان به جای آنکه تامین امنیت اتباع خود را در این کشور در گفتگو با دولت کابل پیگیری کند، از طریق برقراری ارتباط با طالبان وارد عمل شده است .به همین دلیل احتمال دارد مناسبات دو کشور تحت تاثیر این مسئله، به سردی گراید.

افغانستان، گفتگوی صلح با طالبان را اولویت منافع ملی خود می داند و مداخله دیگران را در این روند و نادیده گرفتن نقش دولت کابل در رهبری مذاکرات صلح را خط قرمز خود می داند. روسیه که دست کم در سه سال اخیربه افزایش همکاری با دولت افغانستان و تقویت نفوذ خود در این کشور پرداخته، با ایجاد ارتباط با طالبان، به اعتماد دولت کابل به مسکو، آسیب زده است.  

دولت روسیه بابرقراری ارتباط با طالبان و دعوت نکردن از افغانستان برای حضور در نشست سه جانبه مسکو، درواقع اشتباهات آمریکا را در قبال روند صلح در افغانستان تکرار کرده است. این موضوع می تواند موجب فاصله گرفتن کابل از مسکو بشود. ارتباط روسیه با طالبان و همچنین دعوت نکردن از افغانستان به نشست آتی مسکو، به تقویت منتقدان همکاری مسکو و کابل منجر می شود که درباره  قابل اعتماد بودن روسیه به عنوان  شریک راهبردی، تردیدهای جدی را مطرح می کنند.