ایران پرس - واکنشها در عراق به اقدامات جنایتکارانه نیروهای آمریکایی در این کشور ادامه دارد.

در پی حمله بالگرد آمریکایی به منطقه البغدادی در استان الانبار (غرب عراق)، دبیرکل جنبش «عصائب اهل الحق» این کشور، بار دیگر به حضور نظامی آمریکا در عراق با وجود شکست داعش واکنش نشان داد.

«قیس الخزعلی»، دبیرکل جنبش «عصائب اهل الحق» عراق روز شنبه گفت، بدنبال اقدام بالگرد آمریکایی در بمباران ناحیه «البغدادی» که به کشته و زخمی شدن شماری از مردم عراق (هشت کشته و 11 زخمی) منجر شد، حضور نظامیان آمریکایی در عراق  پس از پایان حیات نظامی داعش پذیرفتنی نیست.

«فردوس العوادی» از فراکسیون «ائتلاف دولت قانون» به رهبری «نوری المالکی» معاون رییس جمهوری عراق نیز در بیانیه ای اعلام کرده است:

" توافق بین بغداد و واشنگتن که به موجب آن نظامیان آمریکایی اراضی عراق را (در 2011) ترک کردند چه فایده ای دارد در حالی که هنوز پایگاه های نظامی آمریکایی در همه مناطق عراق پراکنده است و نشان می دهد که این پایگاه های نظامی موقتی نیستند."

نیروهای ائتلاف آمریکایی ضد داعش از چند پایگاه ازجمله دو پایگاه «عین الاسد» در غرب شهر الرمادی و پایگاه «الحبانیه» در شرق این شهر برای آن‌ چه این نیروها پشتیبانی از ارتش عراق در جنگ با داعش می‌نامند، استفاده می‌ کنند.

این درحالی است که تحرکات نظامی آمریکایی ها در سالهای اخیر منجر  به کشته و مجروح شدن صدها تن از شهروندان و نیروهای نظامی عراقی منجر شده است.

آمریکایی ها به دنبال ایفای نقش دولت سایه در عراق هستند

این موضوع عدم کارایی نیروهای آمریکایی در کمک به نیروهای عراقی در مقابله با مخاطرات امنیتی را نمایان کرده است و بیانگر آن است که حضور خود این نیروهای آمریکایی بخشی از مشکل امنیتی در عراق هستند.

تحولات عراق و اقدامات خودسرانه نیروهای آمریکایی در عراق نشان از آن دارد که آمریکایی ها به دنبال ایفای نقش دولت سایه در عراق هستند.

حملات نظامیان امریکایی علیه شهروندان عراقی آن هم پس از شکست داعش و نمایش توانمندی نیروهای عراقی در برقراری امنیت در عراق این سوال ها را مطرح ساخته است که اکنون دلیل حضور نظامیان امریکایی در عراق چیست؟  اقدامات خودسرانه نظامیان امریکایی بدون توجه به حاکمیت وسیادت و استقلال دولت عراق چه توجیهی دارد؟ برخی از ناظران   سیاسی اقدامات نیروهای آمریکایی را به معنای بازگشت به طرح های اولیه امریکا برای مستعمره ساختن این کشور و تلاشهای واشنگتن برای ایجاد دولتی دست نشانده در این کشور ارزیابی کرده اند.

ایجاد بزرگترین سفارتخانه امریکا در بغداد با هدف کنترل عراق

دولت امریکا پس از سقوط صدام در سال 2003 ، ژنرال «جی گاردنر» را به عنوان رئیس حکومت انتقالی عراق منصوب کرد و پس از او «پل برمر» بود که این نقش را به عهده داشت که بگونه ای عمل کند که گویا عراق یکی از ایالت های امریکاست که این طرح با هوشیاری مرجعیت و مردم عراق خنثی شد و دولت مرکزی با رای مردم انتخاب شد.

اما با این حال امریکایی ها از طرح خود ناامید نشدند واین بار با ایجاد بزرگترین سفارتخانه جهان در بغداد و فعالیت بیش از ده هزار نفر در این سفارتخانه سعی کردند کنترل اوضاع را در دست داشته باشند.

سفارت امریکا در بغداد در مساحتی حدود 420 هزار متر مربع  احداث شده  و بزرگی آن به بزرگی واتیکان است حدود ده هزار کارمند در آن مشغول بکارند و گفته می شود کارمندان این سفارت قرار است به 17 هزار نفر افزایش پیدا کنند و چه بسا در طول چند سال گذشته این افزایش صورت گرفته باشد. 

به راستی این تعداد کارمند در یک سفارتخانه قرار است چه کار کنند؟ آیا جز این است که آنها به دنبال آن هستند که نگذارند دولت عراق استقلال و سیادت خود را به دست آورده و حاکمیتش را در سراسر عراق اعمال نماید؟ 

در دوره دولت «دونالد ترامپ» ظاهرا نقش دولت در سایه بودن نیروهای آمریکایی در عراق با پررنگ شدن حضور نظامیان امریکایی در پایگاههای متعدد در عراق و در سطح سیاسی بی احترامی به استقلال دولت بغداد به نمایش درآمده، که حمله به کاروان پلیس در الرمادی نمونه ای از بازگشت امریکا به امتداد طرح جرج بوش بوش پسر برای مستعمره کردن عراق است.

نویسنده:  بیژن نجفی

133/116

بیشتر بخوانید:

هفت کشته در حمله هوایی آمریکا به استان الانبار عراق

مخالفت بغداد با استقرار پایگاه‌های نظامی آمریکایی در عراق