در این بیانیه از «همۀ کشورها» خواسته شده است که به کرۀ شمالی نشان دهند که هر اقدام خلاف قانونی از سوی این کشور «عواقب» سختی در پی خواهد داشت.
رهبر کرۀ شمالی درست زمانی از اجرای این آزمایش موشکی خبر داده است که امریکا در شرایط حساسی قرار دارد و قرار است باراک اوباما، رئیسجمهور امریکا، در تاریخ 1 بهمن قدرت را به دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب این کشور، واگذار کند.
بیانیۀ پنتاگون تنها چند ساعت پسازآن منتشر شد که کیم جونگ اون، رهبر کرۀ شمالی، اعلام کرد کشورش در آستانۀ آزمایش موشکی قرار دارد که قادر است به سواحل امریکا برسد.
کیم در یک سخنرانی تلویزیونی به مناسبت سال نوی میلادی گفت: ما در مراحلِ نهایی راهاندازی آزمایش این موشک بالستیکِ قارهپیما هستیم.
رهبر کرۀ شمالی افزود پیونگیانگ در حال حاضر یک قدرت نظامی در شرق است که حتی قویترین دشمنش هم نمیتواند به آن دستدرازی کند.
در بیانیۀ پنتاگون آمده است که کرۀ شمالی بارها در قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل متحد از استفاده از فناوری موشکهای بالستیک منع شده است.
وزارت دفاع امریکا همچنین از پیونگیانگ خواسته است که از اقدامات تحریکآمیز و نطقهای آتشافروزانه که صلح و ثبات بینالمللی را تهدید میکنند، پرهیز کند.
پنتاگون در بخش دیگری از این بیانیه با اشاره به «تعهد محکم» واشنگتن به دفاع از متحدان خود، پیونگیانگ را تهدید کرده است که در صورت اجرای اقدامی تحریکآمیز از همۀ قابلیتهای بازدارندگی خود علیه این کشور استفاده خواهد کرد.
بر اساس گزارشها، پیونگیانگ تاکنون قادر به آزمایش موفقیتآمیز یک موشک بالستیک قارهپیما نشده است و تحلیلگران بر سر اینکه کرۀ شمالی چه زمانی این توانایی را به دست خواهد آورد، اختلافنظر دارند.
کرۀ شمالی در سال 2016 به شکل بیسابقهای انواع موشکهای خود را آزمایش کرد تا قابلیتهای آنها را برای حمل کلاهک هستهای ارزیابی کند.
این کشور 19 شهریور سال جاری پنجمین و بزرگترین آزمایش هستهای خود را انجام داد و در همان روز اعلام کرد یک «کلاهک هستهای» را که امکان نصب آن روی موشکهای بالستیک وجود دارد، آزمایش کرده است.
دولت پیونگیانگ در سال 2005 خود را قدرتی هستهای اعلام کرد و در سالهای 2006، 2009، 2013 و 2016 چهار آزمایش هستهای انجام داد.
این کشور از سال 2006 به دلیل آزمایشهای اتمی و موشکی، با تحریمهای سازمان ملل روبرو است.