ایران پرس: دولت چین با محکوم کردن اقدام امریکا در ساقط کردن بالون آن کشوربه این رفتار آمریکا به شدت واکنش منفی نشان داد و انرا اقدامی نابخردانه دانست.

از دیدگاه دولت چین بالونی که وارد اسمان امریکا شده بود بالون مربوط به هواشناسی بود و به شکل غیر عمد وارد فضای امریکا شده بود. از اینرو دولت چین مراتب اعتراض شدید خود را تسلیم سفارت امریکا کرد. مقامات این کشور اعلام کردند که بقایای بالون ساقط شده را به چین تحویل نخواهند داد. در این حال دولت چین نیز اعلام کرد این اقدام دولت امریکا ضربه بزرگی را به روابط پکن و واشنگتن وارد می کند.

تردیدی نیست دولت امریکا از هر بهانه ای برای بدنام کردن چین از جمله اتهام جاسوسی به این کشور استفاده می کند. امریکا همچنان مدعی است که بالون چین برای مصارف جاسوسی بوده است و این در حالی است که از دیدگاه مقامات امریکا این کشور در شناسایی بالون هواشناسی عاجز بوده است که به گونه ای اعتراف به شکست اطلاعاتی در ابن زمینه است.

ابولفضل ظهره وند کارشناس مسایل بین المللی در این باره می گوید:"امریکایی ها خیلی ادعا می کنند که در زمینه های سخت افزاری و نرم افزاری نظامی سرامد جهان هستند اما نفوذ یک بالون هواشناسی چین به اسمان امریکا می تواند بسیاری از کاستی های اطلاعاتی امریکا را برملا کند. از این رو ساقط کردن بالون چین به گونه سرپوش گذاشتن بر این مشکلات است".

امریکا از دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ فشارهای همه جانبه اقتصادی و نظامیش را بر چین افزایش داده است که در بسیاری از این فشارهای تحربمی ناکام بوده است. از این رو دولت واشنگتن که خود را نزد افکار عمومی امریکا در برابر خویشتن داری و در عین حال موفقیت های چبن شکست خورده می داند می کوشد از هر فرصتی برای اعمال فشار بیشتر بر چین استفاده کند که یکی از این موارد می تواند انگ جاسوسی به چین باشد.

از همان ابتدا چین اعلام کرد که بالون مورد نظر امریکا برای هواشناسی است و جنجال های امریکا در این خصوص صرفا تبلبغاتی است تا دولت جوبایدن مشکلات داخلی خود را بخصوص در ارتباط با اوکراین پوشش دهد.

محسن رویی صفت کارشناس مسایل بین المللی در این باره می گوید:"کاملا مشخص بود که امریکا هدف جنجال تبلیغاتی را در مورد بالون دنبال می کند و می کوشد به اصطلاح حقانیت خود را در ارتباط با چین به اثبات برساند‌ به همین دلیل جنجالهای امریکا در این مورد بازتاب بین المللی پیدا نکرد و جهانیان نشان دادند که قصد ورود به بازیهای شارلاتانیزم واشنگتن را ندارد".

در هر حال به رغم خویشتنداری چین در مورد اقدام امریکا در ساقط کردن بالون هواشناسی خود تاکید کرده است که حق هر گونه اقدامی را در این خصوص برای خود محفوظ می داند. این بدان معنا است که باید شاهد بروز هر گونه تحول جدید در روابط امریکا و چین باشیم. با توجه به پروازهای مکرر جنگنده های امریکا بر فراز تنگه تایوان و در فضای دریای چین جنوبی که دولت پکن بارها انها را به جاسوسی متهم می کند هر گونه اقدام تلافی جویانه چین دور از انتظار نیست.

با این حال بالون چین هر چند به گفته مقامات این کشور غیر عمد وارد فضای امریکا شده است اما نشان داد که قدرت اطلاعاتی امریکا انگونه که کاخ سفید ادعا می کنند قوی نیست و می تواند بیانگر پیشرفتهای محسوس سایر کشورها در زمینه های اطلاعاتی و گذر از رادارهای بسیار پیشرفته باشد که شکست سنگین نظامی و اطلاعاتی برای امریکا محسوب می شود.

نویسنده: مجید وقاری

 112

 بیشتر بخوانید:

بالون‌های جاسوسی چطور کار می‌‌کنند؟

 واکنش پکن به سرنگونی بالون چینی توسط آمریکا

لحظه سرنگونی بالون چینی بر فراز سواحل کارولینا

 آمریکا به دنبال سرنگون کردن بالون چین بر فراز اقیانوس اطلس

چین: بالون مشاهده شده در آسمان آمریکا، غیرنظامی است