تحلیل:

ایران پرس: با تشدید جنایات صهیونیست ها علیه ملت فلسطین، بولیوی روابط خود را با رژیم صهیونیستی قطع کرد و دو کشور شیلی و کلمبیا سفرای خود در تل آویو را فراخواندند.

«فردی مامانی» معاون وزیر امور خارجه بولیوی در این زمینه گفت: "بولیوی تصمیم گرفت تا روابط دیپلماتیک خود را با اسراییل در مخالفت و محکوم کردن تهاجم نظامی و نامتناسب به نوار غزه قطع کند."

وزارت خارجه شیلی نیز اعلام کرد: "تصمیم گرفته سفیر خود را در پی نقض غیرقابل قبول قوانین بشردوستانه بین‌المللی که توسط اسرائیل در نوار غزه انجام شده است، فرا بخواند."

«گوستاوو پترو» رئیس جمهوری کلمبیا نیز اعلام کرد: "سفیر این کشور در اراضی اشغالی را فرا خوانده است."

وی در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر) نوشت: "اگر اسرائیل قتل عامل فلسطینی‌ها را متوقف نکند، ما نمی‌توانیم آنجا باشیم."

اسرائیل در پی عملیات طوفان الاقصی، 26 روز است که فلسطینیان ساکن غزه را هدف قرار داده است. تاکنون بیش از هشت هزار و 500 فلسطینی شهید شده اند که حدود 40 درصد آنان را کودکان تشکیل می دهند. 

کشتار فلسطینیان توسط رژیم صهیونیستی در حالی ادامه دارد که افکار عمومی در جهان به شدت به مقابله با این اقدام برخاسته و نهادها و سازمان های مردم نهاد و همچنین شهروندان بسیاری از کشورهای جهان، آن را محکوم کرده و خواستار توقف این حملات شده اند.

دراین راستا، کشورهای آمریکای لاتین نیز با محکومیت جنایات صهیونیست ها، برقراری آتش بس و احیای حقوق فلسطینیان را خواستار شده اند.

«گوستاوو پترو» رئیس‌ جمهوری کلمبیا با انتقاد از «عادت» رژیم صهیونیستی به بمباران کودکان گفت: "مردم فلسطین از سال ۱۹۴۸، بی‌عدالتی بسیار زیادی را متحمل می‌شوند و اسرائیل باید سیاست اشغال خود را کنار بگذارد."

کشورهای آمریکای لاتین همواره منتقد سیاست های اشغالگرایانه اسرائیل علیه فلسطینیان

در واقع طی دهه های اخیر برخی از کشورهای آمریکای لاتین همواره منتقد سیاست های اشغالگرایانه اسرائیل علیه فلسطینیان بوده است. چنان که در موضوع انتقال سفارت آمریکا به بیت المقدس نیز با این سیاست ها همراهی نکرده و بر مواضع خود در راستای حقوق فلسطینیان تاکید کرده اند.

حضور شهروندان برخی از کشورهای منطقه در راهپیمایی های روز قدس و محکومیت کشتار فلسطینیان در مقاطع مختلف شاهد دیگری برای این موضوع است.

در واقع از زمان احیای چپ جدید در منطقه آمریکای لاتین یعنی از دو دهه پیش تاکنون، موجی از شناسایی حقوق فلسطینی ها به راه افتاده است که اوج آن درهمراهی با بحران های مختلف مردم فلسطین آشکار شده است.

از دید مردم آزادیخواه آمریکای لاتین، رژیم صهیونیستی نماد غصب و جنایت در سراسر جهان به شمار می رود و به همین دلیل، حمایت از ملت فلسطین در بسیاری از کشورهای این منطقه به ویژه کشورهای چپگرا، موضوعی جدی به شمار می آید.

نقش صهیونیست ها در تشکیل گروه های شبه نظامی راست گرا و نیز حمایت از کودتاهای خونین در منطقه آمریکای لاتین در حافظه تاریخی مردم این منطقه باقی است.

اکنون برخی از کشورهای آمریکای لاتین با فراخواندن سفیرانشان از اسرائیل، عملا به حمایت از مردم فلسطین برخاسته اند. اکثر این کشورها که دوره استعمار را تجربه کرده اند، همچنان بر عدالت خواهی و ظلم ستیزی تاکید دارند. از این روآنان همچنان استوار از آرمان های فلسطین دفاع می کنند.

نویسنده: آتوسا دینیاریان

117

بیشتر بخوانید:

تجمع حامیان فلسطین در برزیل و همدردی با مردم غزه