ایران پرس- «رامی حمدالله»، نخست وزیر دولت وفاق ملی فلسطین اعلام کرد: کشور فلسطین به پایتختی قدس شریف بدون وحدت جغرافیایی و سیاسی کرانه باختری رود اردن و باریکه غزه به عنوان بخش مهمی از این سرزمین تشکیل نخواهد شد.

«رامی حمدالله» روز دوشنبه در بدو ورود به غزه در چارچوب پیگیری موضوع آشتی ملی فلسطینیان در نشست خبری، هدف از سفر به غزه را پایان دادن به دودستگی و اختلافات داخلی دانست. وی تاکید  کرد: تنها طرفی که از دودستگی و اختلافات فلسطینیان سود می‌برد، اسرائیل است. «محمود الزهار» عضو ارشد حماس نیز ضمن تشریح روند آشتی ملی فلسطین با بیان اینکه عملیات شهادت‌ طلبانه فلسطینیان در واکنش به اقدامات خصمانه صهیونیست‌ها انجام می‌ شود افزود: آشتی ملی در فلسطین بدان معنا نیست که فلسطینیان از گزینه‌های خود که مقاومت اصلی‌ ترین آن بوده، عدول کرده اند. سخنان محمود الزهار نیز اشاره ضمنی به این موضوع دارد که انتفاضه همچنان ادامه خواهد یافت.

دور جدید روند آشتی ملی فلسطینیان را باید در چارچوب تلاشهای آنها در استفاده از تمامی ظرفیتهای فلسطین جهت ارتقاء موقعیت فلسطینیان جهت نیل به حقوق فلسطینیان از جمله تشکیل کشور فلسطینی به پایتختی قدس ارزیابی کرد.

روند تحولات فلسطین بیانگر آن است که هرگونه تعلل در ایجاد آشتی ملی زمینه را برای افزون طلبی های بیشتر رژیم صهیونیستی و تشدید سیاستهای تفرقه افکنانه این رژیم فراهم خواهد کرد. این موضوع ضرورت پایان شکاف و دو دستگی میان فلسطینیان و ترجیح دادن منافع حیاتی به جای منافع جناحی و گروهی را بیش از پیش ضروری کرده است. در این میان یکپارچگی سیاسی و جغرافیایی فلسطین به عنوان مولفه هایی که به تقویت توان فلسطینیان جهت نیل به آرمان فلسطین می انجامد همواره در دستور کار فلسطینیان قرار داشته است و آنان در تلاشند حرکت در این مسیر را تسریع کنند.

اما آنچه که در این میان می تواند تضمینی برای قدرت فلسطینی ها باشد و راهبرد اصلی آنان در واداشتن رژیم صهیونیستی به پایان اشغالگری در سرزمین فلسطین است موضوع انتفاضه فلسطین است. با نگاهی به خاستگاه مراحل مختلف انتفاضه فلسطینیان نشان می دهد که این مولفه محدود به جغرافیای خاصی از فلسطین نبوده است. به عنوان مثال انتفاضه سنگ از باریکه غزه آغاز شد اما انتفاضه های الاقصی و قدس از کرانه باختری آغاز شدند.

این موضوع نشان می دهد، مبارزه فلسطینیان با رژیم اشغالگر صهیونیستی همگانی است و همه اقشار مردم فلسطین بر مبارزه با این رژیم تاکید دارند. به عبارت دیگر، در حالی که میان گروههای فلسطینی درباره چگونگی برخورد با رژیم صهیونیستی اختلاف وجود دارد، اما مردم فلسطین در این زمینه وحدت نظر دارند و ضمن مخالفت با هرگونه سازش، مبارزه با این رژیم را اولویت می دانند.

در واقع مقاومت بهترین و قوی‌ ترین گزینه در کنار دیگر ابزارها و راهکارها برای آزادسازی فلسطین و استرداد حقوق سلب شده ملت فلسطین است. انتفاضه قواعد جدیدی در مبارزه با  رژیم  صهیونیستی وضع کرد و زمینه‌ ساز مرحله جدیدی از نبرد با این رژیم از طریق عملیات مقاومتی مبارزان  فلسطینی شد.

در شرایطی که  روند اتحادی فلسطینیان وارد مرحله نوینی شده است وحدت سیاسی و جغرافیایی فلسطینیان حول محور مقاومت می تواند به منزله نقشه راه  فلسطینیان برای پایان اشغالگری رژیم صهیونیستی از تمامی سرزمین فلسطین و تسریع در نیل به آرمان فلسطین بویژه تشکیل کشور مستقل فلسطینی به پایتختی قدس محسوب شود.118/111

بیشتر بخوانید:

 

توافق فتح و حماس با تشکیل دولت وحدت ملی فلسطین

شیخ نعیم قاسم: بدون حمایت از فلسطین نمی‌توان مدعی وحدت بود

تاکید خطیب مسجد‌الاقصی بر وحدت ملت فلسطین 

تاکید جبهه خلق برای آزادی فلسطین بر ادامه مقاومت فلسطین+ ویدئو