تهران- ایران پرس: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: با گشایش روابط میان ایران و عربستان افق های بهتری در روابط دیده می‌شود و در سازمان حج و زیارت نیز در عربستان ارتباطاتی شکل داده شده است و به تناسب حج و روابط و سیاست خارجی با عربستان داشته و داریم که ضلع سوم آن فرهنگ و هنر و رسانه می‌تواند باشد.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس،  سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشست خبری امروز (یکشنبه ۲۳ دی ماه) گفت: چشم اندازی که عربستان در دوره جدید نشان داده گشایش ارتباطات مناسب در حوزه های متنوع است. با مصر نیز ارتباطات خوبی صورت گرفته است که البته فعلا سیاسی است و چشم انداز روابط ایران و مصر نیز گام به گام به سمت مناسبی پیش خواهد رفت.

 

وزیر فرهنگ در پاسخ به سوالی درباره اجرای قانون حجاب و عفاف گفت: قانون به تاخیر افتاده، لایحه جایگزین مطرح شده است و دو مجرا با هم نمی‌توانند حرکت کنند. معاونت حقوقی ریاست جمهوری مسیر این لایحه را پیش خواهد برد و شورای فرهنگ عمومی با همان مصوبات قبلی پیش می‌رود تا مسیر جدید مشخص شود که لایحه است یا قانون جدید مجلس. 

وزیر ارشاد درباره بودجه حوزه فرهنگ و هنر گفت: قانون بودجه کاملا مشخص و علنی است و می‌توانید با یک جست‌و‌جو ببینید که تا چه اندازه این بودجه افزایش یافته است. در بودجه ۱۴۰۳ ردیف اصلی بودجه فرهنگ ۱۷ درصد رشد داشته است. اینکه چقدر از این میزان به ما داده شده است به منابع تخصیص برمیگردد. ابتدا صحبت از ۳۶ همت بوده است، اما فعلا چیزی پرداخت نشده و آنچه هست ۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان طی ۱۰ ماه بوده است. در بخش کمک به مطبوعات و نشر نیز ۲۰ درصد رشد داشته‌ایم. حرف نهایی هیچ وقت حرف من مسئول نباشد. باید بررسی صورت بگیرد و آنچه درباره کاغذ مطرح شده را بررسی کنید و ببینید کارخانه‌ها چطور کار کرده‌اند و چقدر این رضایت وجود داشته است. این بررسی به کمک دولتمردان نیز می‌آید چرا که رسانه با نگاه اکتشاف جامع و بدون غرض به این تصمیم کمک می‌کند.

سیدعباس صالحی همچنین درباره سهم فرهنگ و هنر از بند ب تبصره ۱۳ افزود: در این چند ماه جشنواره‌های متعدد و متنوعی در حوزه‌های فرهنگ و هنر برگزار شد. این رویداد‌ها بی نقص نبودند، اما با توجه به دوره‌ای که پشت سرگذاشتیم معاونت‌ها تلاش کردند این رویداد‌ها قابل دفاع باشند.

تلاش کردیم افق‌ها و برنامه‌های جدید را تعریف و بارگذاری کنیم و از برخی برنامه‌های غیرقابل ادامه فاصله بگیریم که این امر نیازمند تثبیت است. همیشه می‌شود پس زد ولی نباید عجله کرد باید در صورتی که جایگزینی داریم این طرح‌ها را پس بزنیم. وقتی به نتیجه مطلوب برسیم این بارگذاری‌ها تغییر خواهند کرد.

صالحی در جواب سوال یکی از خبرنگاران مبنی بر رویکرد‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه موسیقی گفت: من به عنوان یک ایرانی باید بگویم این مقدار علاقه‌ای که به موسیقی کره‌ای به وجود آمده باید برای ما معنای بسیار عمیقی داشته باشد. اینکه ما کجا اشتباه کردیم و می‌کنیم که این طور ذائقه موسیقی ایران را تغییر دادیم و کودک و نوجوان ما در مسیری قرار می‌گیرد که شیفته موسیقی کره‌ای شود. این یک چالش بسیار بزرگ است که باید به آن پاسخ داد. طبعا نمی‌خواهم بگویم این پرسش‌ها مسئله ما نیست، اما مسئله اصلی این است که ما وقتی مجال را برای موسیقی ایرانی، موسیقی جدید و موسیقی مدرن تنگ می‌کنیم چنین فضا‌هایی پدید می‌آید. پس به نظرم توسعه سند موسیقی یکی از مهم‌ترین رویکرد‌های ما است. همین که موسیقی دارای یک سند شده به نظرم مطلوب است. حتی همین هفته قبل در شورای هنر جلسه‌ای را با اهالی خانه موسیقی برگزار کردیم. همه این مخاطرات بحث‌های جدیدی را به وجود آورده که این می‌تواند امیدوار کننده باشد؛ بنابراین فکر می‌کنم براساس سند موسیقی و اصلاحات آن می‌توانیم به حل مشکلات نزدیک شویم.

رئیس شورای هنر در پاسخ به پرسش خبرنگاری مبنی بر ماجرای معرفی فیلم‌های ایرانی به جایزه اسکار و همچنین حضور بخشی از فیلم‌های سینمایی در مجامع بین المللی که اجازه حضور در جشنواره‌های خارجی را دارند، اما در داخل کشور با مشکلاتی مواجه هستند، اظهار کرد: تا آن جایی که من مطلع هستم آثاری که در مسیر انتخاب حضور در جشنواره فیلم فجر قرار نگرفته منطبق بر قوانین جاری جشنواره فیلم فجر است که طبیعتا یکی از آنها نداشتن یا داشتن مجوز بوده که طبیعتا ممیزی کیفی در آن اولویت نیست. در واقع آنچه در این زمینه انجام گرفته مبنای آیین نامه‌ای دارد تا مسئله دیگر.

وزیر ارشاد درباره حضور نداشتن برخی فیلم در جشنواره فیلم فجر تاکید کرد: عدم حضور براساس ممیزی محتوایی نبوده است و صرفا آیین نامه جشنواره فیلم فجر مطرح است.

وزیر ارشاد همچنین درباره سینما و وضع اکران آثار گفت: سینمای ایران ویترینی است که اگر با یک ژانر تعریف شود در بهترین حالت هم اگر باشد اتفاقی است که به افول سینمای ایران می‌انجامد. نباید به این مفتخر باشیم که فروش بالا رفته است در حالی که ژانر‌های دیگر را از دست داده‌ایم. نگاه ما در دوره جدید تنوع در ژانر است. در مجموع تعداد آثار حاضر در جشنواره در ژانر‌های مختلف قابل توجه است و فکر میکنم میتواند مسیر ما همین باشد که سینمایی از سبک‌های مختلف و متنوع را در معرض و مقصد خود قرار دهیم. با اطلاعاتی که در چند ماه جدید پیدا کردم خیلی‌ها دغدغه پیدا کرده‌اند و مسیر‌های دیگر نیز مورد توجه قرار گرفته است.

صالحی درباره وفاق ملی و دعوت از هنرمندان خاطر نشان کرد: در دولت های مختلف کارهای موقتی صورت می گیرد که با تغییر دولت‌ها متوقف می‌شوند اما این که چطور اینها را مستمر کنیم به این بر می‌گردد که اتحادیه های صنفی قدرتمندی نداریم چرا که قانون صنفی در حوزه فرهنگ،هنر و رسانه ضعیف بوده است. در دولت دوازدهم با توافق با وزارت صمت امکان تشکیل تشکل های صنفی فراگیر فراهم شد. مقدمات طولانی این مسیر داشت اما متاسفانه در دوره قبلی با مصوبه ای که پدید آمد جلوی آن گرفته شد. آنچه این مسیر را پایدار می کند تشکیل صنف های موثر و فراگیر است که مسائل حقوقی آن در حال مرتفع شدن است.  اگر صنوف و تشکل های فراگیر شکل بگیرند و دولت تصدی خود را در بخش هایی که میتواند به شکل مشخص واگذار کند مسیر پایدار اتفاق می افتد.

112