به گزارش خبرگزاری ایران پرس، محمدمهدي اسماعيلي در مراسم روز باسداشت زبان فارسي و بزرگداشت حكيم ابوالقاسم فردوسي روز يكشنبه در تالار وحدت گفت: اين صيانت از ديگر نهادها از جمله صدا و سيما و ديگر ارگانها و حتي فضاي شهري نيز طلب مي شود و نبايد از واژه هاي بيگانه استفاده شود.
وي افزود: امروز در رايزني هاي فرهنگي بحث گسترش زبان فارسي نيز مطرح است و توانسته طرفداراني در كشورهاي ديگر نيز بدست آورد.
وي با اشاره به نقش برجسته « فرهنگستان زبان و ادب فارسي» در جايگزيني واژه هاي بيگانه گفت: اين فرهنگستان وظيفه خود را بخوبي انجام داده و توانسته با جايگزيني مناسب كلمات آنها را در جامعه رواج دهد.
غلامعلي حداد عادل رئيس فرهنگستان زبان و ادب فارسي نیز در این مراسم گفت: زبان فارسي امروز مايه ي هويت و مايه افتخار ماست و وجود صدها هزار نسخه خطي فارسي در سراسر جهان گواه وجود زبان فارسي در بخش پهناوري از زمين است.
زبان فارسي پس از زبان عربي زبان دوم عالم اسلام به شمار مي رفته و هزاران كتاب به نظم و نثر به زبان فارسي نوشته شده است.
حدادعادل افزود: زبان فارسي به جز زبان عاطفه و عرفان زبان علم نيز بوده است.اين زبان با دارا بودن واژگان نيرومند در گذر زمان زيباتر شده اند و شاهنامه ي فردوسي گواه آن است.اين زبان از همه امكانات زبانهاي هند و اروپايي براس گسترش بهره مند است.
رئيس فرهنگستان زبان و ادب فارسي افزود: سير تحول يكصد سال اخير زبان فارسي به سوي سادگي،رواني و همه فهمي ست و براي نثر فارسي دوران درخشاني بوده است.بسياري از آثار ادبي و علمي به زبان فارسي درامده و اين زبان قابليت خود را نشان داده است.
وي در خصوص تهديدي براي زبان فارسي،وارد شدن لغات بيگانه در اين زبان را برشمرد و گفت در كشورمان شاهد استفاده ي نابجا از الفاظ بيگانه هستيم و اين امر در انواع خودرو،پوشاك،خوراكي ها هم رسيده است.
ابوالقاسم فردوسی طوسی (۳۲۹ هجری قمری – ۴۱۶ هجری قمری)، شاعر حماسهسرای ایرانی و سرایندهٔ شاهنامه، حماسهٔ ملی ایران، است. فردوسی را بزرگترین سرایندهٔ پارسیگو دانستهاند که از شهرت جهانی برخوردار است. فردوسی را حکیم سخن و حکیم طوس نيز مي گویند.
112
بیشتر بخوانید:
بزرگداشت فردوسی؛ حافظ هویت ایرانی و زبان فارسی
مراسم بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی در انجمن آثار و مفاخر فرهنگی
25 اردیبهشت روز بزرگداشت فردوسی و پاسداشت زبان فارسی